سلاممم ? در این مطلب میخوایم باهم یه کوهنوردی حسابی بکنیم تا هم با قله های شهر تهران بیشتر آشنا بشیم و هم از آخرین لحظات تابستون حسابی استفاده کنیم و قوی و پرانرژی آماده کار و بار بشیم:)
این قلل از شرق به غرب به ترتیب عبارتند از:
۱- قله تختی تلهرز: این قله با ارتفاع ۲۵۶۰متر, در شمال سوهانک,شرقی ترین قله دیواره صخره ای عظیم بندیخچال است.
۲- قله دارآباد یا مونگ چال: قله بعدی با ارتفاع ۳۱۶۰متر است که در شمال روستای شاه آباد(معرفت,۳۹۸:۱۳۸۱)واقع شده و از رود دره دارآباد و همچنین تنگه کهنه دارآباد قابل دسترسی است.
۳- قله چپ دره: با ارتفاع ۳۱۸۰
۴- قله چمبره بند: با ارتفاع ۳۱۶۰
۵- قله شهربانو کٌشَک: با ارتفاع ۳۲۹۷
۶- قله سیاه بند: با ارتفاع ۳۳۲۰
از قله داراباد باطی خط الراس به قله های بالا امکان دسترسی میباشد. البته طی این مسیر نیاز به آمادگی جسمانی بالا, وسایل کوهنوردی و آموزش های فنی دارد. ضمن اینکه حرکت از خط الراس همواره خطر برخورد صاعقه را در روزهای طوفانی به همراه دارد.
۷- قله بند لارکرور: با ارتفاع ۳۳۸۰متر
۸- قله چال لو: با ارتفاع ۳۴۱۰متر
این دو قله از مسیری دشوار از رود دره دارآباد قابل دسترسی هستند.
۹- قله کلک چال: این قله با ارتفاع ۳۳۵۰متر در انتهای رود دره ای به همین نام واقع شده.
۱۰- قله لزون شرقی یا پیاز چال: با ارتفاع ۳۵۴۰متر که از امتداد قله کلک چال به سمت شمال,میتوان به این قله رسید. از این قله نیز تا قله توچال و همچنین ایستگاه۷ تلکابین مسیر دشواری از خط الراس وجود دارد.
۱۱- قله لزون غربی: با ارتفاع ۳۵۸۵متر که بعد از پیاز چال واقع شده.
۱۲- قله برفچال: با ارتفاع ۲۷۰۰متر که از رود دره دربند امکان دسترسی به آن فراهم است.
۱۳- قله اسپیلت: با ارتفاع ۳۱۲۰متر در یکی از مسیرهای فرعی رود دره دربند واقع شده که درواقع بلندترین نقطه از دیواره صخره ای عظیم بندیخچال است. قله اسپیلت که درشمال روستای پس قلعه و شرق آبشار پس قلعه واقع شده یکی از دشوارترین دیواره های صعود برای کوهنوردی میباشد. این دیواره ۲۵۰متر ارتفاع دارد.(معرفت,۳۹۷:۱۳۸۱)و در ایران اولین محلی است که صخره نوردی به شکل حرفه ای و مدرن با استفاده از میخ و طناب درآن انجام شده(اسکندری,۵۸:۱۳۸۹). این قله تقریبا در جنوب قله برف چال قرار دارد. اسپیلت از گلابدره نیز قابل دسترسی است.
۱۴- قله توچال یا سرتوچال: بلندترین قله این بخش کوهستان البرز با ارتفاع ۳۹۶۵متر که مجموعه کوه های شمال تهران را به نام آن, دیواره توچال نامیده اند و هم از رود دره دربند و هم رود دره ولنجک قابل دسترسی است. برای صعود به این قله بیشتر از جبهه جنوبی آن یعنی مسیر پس قلعه, آبشار دوقلو استفاده میشود ولی از تمام یال های آن امکان صعود به این قله وجود دارد. پس از این قله ارتفاعات به سمت غرب کاسته میشود.
۱۵- قله هومند توچال: با ارتفاع ۳۹۳۰متر پس از قله توچال قرار دارد.
ادامه مسیر به سمت غرب مارا به ایستگاه هفت تله کابین توچال,س
پس قله هومند شاه نشین میرساند.
۱۶- قله هومند شاه نشین: با ارتفاع ۳۷۸۰متر. این قله درشمال روستای درکه واقع شده(معرفت,۳۹۷:۱۳۸۱) و از رود دره ولنجک قابل دسترسی است.
بین قله توچال و شاه نشین گردنه ای به ارتفاع ۳۷۵۰متر واقع شده که به نام گردنه شهرستانک معروف است و محل عبور و مرور اهالی شهرستانک می باشد.(معرفت,۳۹۸:۱۳۸۱)
۱۷- قله کماچال: با ارتفاع ۳۶۵۰متر در مسیر گردنه شهرستانک قرار داشته که مسیر دسترسی آن راهی دشوار و پرشیب پس از ایستگاه یک تلکابین به سمت غرب می باشد.
۱۸- قله سرباز ارگ: با ارتفاع ۳۸۴۰متر که از رود دره درکه, غربی ترین رود دره این منطقه امکان دسترسی به آن وجود دارد.
۱۹- قله دوشاخ: با ارتفاع ۳۰۴۵متر
۲۰- قله سیاه سنگ: با ارتفاع ۳۰۴۰متر
در مسیر رود دره درکه همچنین دو قله بالا بر روی خط الراس غربی مسیر قرار دارند.
امیدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه:)