ایجاد امت اسلامی واحد با تاکید بر مشترکات حاصل می‌شود/ افراط‌گرایی در هر کدام از مذاهب اسلامی به تشکیل داعش جدید می‌انجامد


به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  خطب شکن؛ یکی از بزرگ‌ترین ابتکارات امام راحل(ره) برای وحدت شیعه و سنی، ایجاد هفته وحدت در فاصله 12 ربیع الاول، سالروز میلاد پیامبر اکرم(ص) به روایت اهل سنت تا روز 17 ربیع لاول، زادروز حضرت ختمی مرتبت(ص) و امام صادق(ع)...

ایجاد امت اسلامی واحد با تاکید بر مشترکات حاصل می‌شود/ افراط‌گرایی در هر کدام از مذاهب اسلامی به تشکیل داعش جدید می‌انجامدReviewed by on Dec 6Rating:

به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خطب شکن؛ یکی از بزرگ‌ترین ابتکارات امام راحل(ره) برای وحدت شیعه و سنی، ایجاد هفته وحدت در فاصله ۱۲ ربیع الاول، سالروز میلاد پیامبر اکرم(ص) به روایت اهل سنت تا روز ۱۷ ربیع لاول، زادروز حضرت ختمی مرتبت(ص) و امام صادق(ع) بود.

امسال هفته وحدت همزمان با شکست داعش در عراق و سوریه و ادامه بحران‌آفرینی آل سعود فرا رسیده است. در این گفتگو حجت الاسلام محمد تازه مرد با برشمرد ابعاد مختلف تاثیر نامگذاری این هفته در وحدت هر چه بیشتر شیعه و سنی، نقش آن در مقابله با جریانات فتنه‌انگیز را تشریح کرده است.

*****

در حال حاضر جهان اسلام دچار افراط گرایی هایی شده که به جنگ و اختلاف دامن می زنند. این افراط گرایی ها که هم در شیعه و هم در سنی وجود دارد، به شدت از سوی قدرت های غربی حمایت می شود. از نظر شما اولا هدف این فتنه انگیزی های چیست و ثانیا چه نتیجه ای در صورت تحقق این اهداف برای جامعه اسلامی حاصل خواهد شد؟

این اتفاقات مرا به یاد «جنگ سی‌ساله» می اندازد. این جنگ‌ها مجموعه نزاع‌هایی بود که اروپا را در مسیر اومانیسم غرق کرد و آن را تا پای الحاد پیش برد. در این جنگ پیروان دو مذهبِ کاتولیک و پروتستان بر سر حدود مسائل دینی و در نهایت حدود سرزمینی امپراتورهای تحت تأثیر بود. نتیجه این جنگ چیزی جز تضعیف مسیحیت در غرب به دنبال نداشت. از بین رفتن مسیحیت از عناصر زندگی اجتماعی و کنار رفتن آن از مسائل سیاسی و تقلیل مسیحیت به یک مفهوم فردی بخشی از نتایج این جنگ سی ساله است، چیزی که از آن به عنوان «پلورالیسم دینی» نام می‌برند.

در جهان اسلام هم چند سالی است جنگ اطلاعاتی به طرح ریزی جنگ مذهبی رسیده و از سال ۲۰۱۱ به این طرف، عراق و سوریه وارد فضای جنگ مذهبی شده است. جنگی که در صورت پیروزی جهان اسلام را همچون اروپا به یک فضای دوران گذروارد می کرد.

وزیر خارجه اسبق آمریکا خانم رایس در مورد غرب آسیا تعبیری به کار برد: او از خاورمیانه جدید سخن گفت، اما بسیاری این خاورمیانه جدید را «خاورمیانه تجزیه شده» تصور کردند، در حالی که خاورمیانه جدید او، «خاورمیانه بدون اسلام انقلابی» بود. داعش با همین هدف ایجاد شد و درگیری‌های به ظاهر مذهبی در عراق و سوریه چیزی جز کشتار مردم بی‌گناه و از بین رفتن زیرساخت‌های اقتصادی این دو کشور به دنبال نداشت. اگر محور مقاومت به کمک عراق و سوریه نمی‌رفت به طور حتم تا سال‌ها این پرونده درون دینی از بین نمی‌رفت و معلوم نبود چقدر از اهل سنت و شیعه به اسم مخالفت با خلافت داعش کشته می‌شدند.

ایجاد امت اسلامی واحد با تاکید بر مشترکات حاصل می‌شود/ افراط‌گرایی در هر کدام از مذاهب اسلامی به تشکیل داعش جدید می‌انجامد

البته داعش گروهی ضد دین بود. مشکل این گروه تشیع نبود، داعشی ها تمام نمادهای دینی را از بین می‌بردند…

درست است! شاید در مرحله اول داعش را به عنصری ضد شیعه شناخته باشیم اما آمارها نشان می‌دهد بیشترین کشتار این گروه از مردمان اهل سنت و علمای این فرق بوده است. به واقع داعش در مرحله اول به دنبال حذف اهل سنت معقول و معتدل بود و در نهایت حذف شیعیان. مسئله‌ای که اگر با تدبیر، حکمت و ایستادگی همراه نمی‌شد معلوم نبود نتیجه‌اش چقدر هزینه بر دامن اسلام می‌گذاشت.

ایجاد امت اسلامی واحد با تاکید بر مشترکات حاصل می‌شود/ افراط‌گرایی در هر کدام از مذاهب اسلامی به تشکیل داعش جدید می‌انجامد

به نظر شما سرنوشت داعش پس از شکست در سوریه و عراق چه می شود؟

به نظر من حالا که بخشی از بدنه ساختاری داعش از بین رفته است، گروه‌های تکفیری سعی دارند با حفظ و انسجام تفکر و اندیشه ضد اسلامی، دوباره بلای جان مسلمانان شوند. آن چه بیش از همه به تشکیل دوباره داعش در قالب عنوان و نماد جدید کمک می‌کند، افراط گرایی در سایر مذاهب اسلامی است. موضوعی که بهانه کشتار مسلمانان را ترمیم و از آن به عنوان ابزاری برای قدرت یابی گروه‌های تکفیری و تروریستی استفاده خواهد شد.

برای مقابله با این شیوه توطئه افکنی چه باید کرد؟

از نظر بنده تنها راهکار تقویت عنصر اسلام انقلابی و اصیل، تقویت گفتگوهای درون دینی و حفظ وحدت و اتحاد است. علمای فرق مختلف اسلام باید در کنار هم قرار گیرند و با یک دیگر به گفتگو مشغول شوند. کاری که حضرت آیت الله بروجردی و شیخ شلتوت مفتی الازهر انجام دادند. جهان اسلام نیازمند نشستن در کنار یکدیگر است و علما نقش بر جسته‌ای را در این موضوع بر عهده دارند.

ایجاد امت اسلامی واحد با تاکید بر مشترکات حاصل می‌شود/ افراط‌گرایی در هر کدام از مذاهب اسلامی به تشکیل داعش جدید می‌انجامد

علاوه بر این دولت هم باید در تعامل با دیگر ملت های مسلمان، بر وحدت تکیه کند. حضرت رسول(ص)، قرآن کریم، قبله، حب اهل بیت و بسیاری از ارکان اساسی اسلام در میان تمام فرق اسلامی مشترک است و می‌تواند به یک قدرت منسجم بیانجامد. جا دارد در هفته وحدت نهادهای فرهنگی و اجتماعی کشورهای اسلامی به بازخوانی اندیشه والای ایشان در حفظ و انسجام توحید، مبارزه با کفر و استقلال‌خواهی بپردازند. رسیدن به امت اسلامی زمانی امکان پذیر است که پیامبر و کتاب و قبله واحد مدنظر قرار گیرد و انسجام اسلامی حاصل شود.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

اطلاعیه تعطیلی| ادارات کدام شهرها فردا سه شنبه 18 دی 1403 تعطیل شدند؟