تداوم بمباران موشکی، خسارت اقتصادی به ابوظبی و دوبی وارد میکند
مجید عباسی کارشناس مسائل خاورمیانه و اروپا در گفتوگو با خبرنگار تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حمله موشکی انصارالله یمن به سایت هستهای ابوظبی، اظهار کرد: از سال 2015 که عربستان برای حمایت از رئیس جمهور مستعفی یمن به بمباران مردم غیر نظامی پرداخت، یمنیها دو ضربه مهم به ائتلاف تشکیل شده...
مجید عباسی کارشناس مسائل خاورمیانه و اروپا در گفتوگو با خبرنگار تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حمله موشکی انصارالله یمن به سایت هستهای ابوظبی، اظهار کرد: از سال ۲۰۱۵ که عربستان برای حمایت از رئیس جمهور مستعفی یمن به بمباران مردم غیر نظامی پرداخت، یمنیها دو ضربه مهم به ائتلاف تشکیل شده توسط عربستان سعودی وارد کردهاند.
وی با بیان اینکه یمنیها یک موشک به عربستان سعودی و یک موشک هم به ابوظبی شلیک کردند، افزود: عربستان به بهانه اینکه ایران در یمن نفوذ دارد به این کشور حمله کرد در عین حال آنها انصارالله را نیروهای نزدیک به ایران میدانند که قصد دارد یمن را به عنوان پایگاه خود در منطقه قرار دهد.
عباسی ادامه داد: به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک یمن و نزدیکی آن به عربستان همچنین به دلیل وجود نارضایتیهای شیعیان در شرق عربستان و ترس از اینکه مبادا تحولات یمن به عربستان و سایر کشورها توسعه پیدا کند، سعودیها تلاش کردند با تهاجم نظامی به یمن از حکومت انصارالله در این کشور جلوگیری کنند.
کارشناس مسائل خاورمیانه و اروپا خاطرنشان کرد: عربستان سعودی بمبارانهای مکرری در طول دو سال گذشته در یمن انجام داد، اما این تهاجمهای نظامی هیچ نتیجهای به دنبال نداشت.
وی اضافه کرد: عربستان برای آنکه سایر کشورها را با خود همراه کند، ائتلافی از کشورهای مختلف تشکیل داد که امارات به عنوان یکی از اعضای این ائتلاف بیشترین کمک را به سعودیها رساند.
عباسی بیان کرد: سازمان های بین المللی نتوانستند به این موضوع ورود کنند و از بمباران های یمن جلوگیری کنند. این مسئله باعث شد یمنیها بخشی از حملات را پاسخ دهند و به امارات و عربستان به عنوان بازیگران مهم این جنگ موشک شلیک کنند.
کارشناس مسائل خاورمیانه و اروپا با اشاره به اینکه مجموعه جزایر ابوظبی و دوبی از مرکز مهم سرمایهگذاری امارات هستند، افزود: سرمایهگذاری در مراکز امن صورت میگیرد، لذا اگر ناامنی و حملههای موشکی انصارالله به امارات ادامه پیدا کند، عملا وضعیت امنیتی اقتصادی این کشور تحت الشعاع قرار خواهد گرفت و سرمایهگذاری از این دو شهر مهم خارج خواهد شد و خسارتهای اقتصادی فراوانی به امارات وارد میشود.
وی با تاکید بر اینکه پاشنه آشیل امارات شرکتهای اقتصادی و سرمایهگذاریهای این کشور است و هرگونه ناامنی باعث خروج سرمایهها از این مراکز میشود، تصریح کرد: عربستان و امارات بارها مراسم، جشنها و تجمعات مختلف در یمن را بمباران و کشتار زیادی در این کشور ایجاد کردند، اما اکنون که یک موشک به عربستان و امارات از سوی یمن شلیک شده، نشان میدهد که تا چه اندازه قدرت آنها ظاهری است چراکه به شدت دچار ترس و هراس شدند و در اولین اتهام اعلام کردند که ایران این موشکها را در اختیار انصارالله قرار داده است.
عباسی با اشاره به دلیل تکذیب حمله موشکی انصارالله توسط امارات، اظهار کرد: امارات برای حفظ بار روانی امنیت و عدم خروج سرمایه از کشورش، حمله موشکی انصارالله را تکذیب میکند، اما در واقع این تهاجم نظامی و ادامه یافتن آن در آینده ممکن است معادلات جنگ یمن را تغییر دهد و در استراتژی این کشور تحولی جدید ایجاد کند.