پیامدهای تصمیم ترامپ درباره قدس/ آمریکا در پی حل مشکلات منطقه نیست


به گزارش ایران ویج به نقل از گروه دفاتر خارجی خبرگزاری تسنیم، «ارسلان صالح حسن» مسئول شاخه گرمیان حزب اتحاد اسلامی کردستان عراق در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اقلیم کردستان عراق گفت: جدایی و فاصله میان سران کشورهای اسلامی و ملت‌های خود واقعیتی آشکار است، آمریکا و اسرائیل از ماهیت و وابستگی سران عرب...

پیامدهای تصمیم ترامپ درباره قدس/ آمریکا در پی حل مشکلات منطقه نیستReviewed by on Dec 8Rating:

به گزارش ایران ویج به نقل از گروه دفاتر خارجی خبرگزاری تسنیم، «ارسلان صالح حسن» مسئول شاخه گرمیان حزب اتحاد اسلامی کردستان عراق در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اقلیم کردستان عراق گفت: جدایی و فاصله میان سران کشورهای اسلامی و ملت‌های خود واقعیتی آشکار است، آمریکا و اسرائیل از ماهیت و وابستگی سران عرب به خوبی آگاهند و بدین سبب همیشه سیاست و تصمیمات خود را بر این کشورها تحمیل کرده‌اند.

وی با انتقاد از عدم انسجام اسلامی و تفرقه موجود در میان کشورهای اسلامی گفت: مسئله فلسطین به عنوان مسئله خاک، ملت و آیین مهمترین مسئله جهان اسلام است، سال‌هاست که نوار غزه با محاصره شدید اقتصادی روبرو شده است، برای برون رفت از این مشکلات، مسلمانان چه اقداماتی داشته‌اند.

مشروح این گفتگو را در ادامه مشاهده می‌کنید:

موضع حزب اتحاد اسلامی کردستان درباره تصمیم ترامپ و شناسایی قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی چیست؟

این یکی از برنامه‌های اصلی ترامپ بوده است که در تبلیغات انتخاباتی روی آن مانور داده بود که اکنون جنبه اجرایی به خود گرفته است، به اعتقاد ما این مسئله منطقه را با تحولات حادتری روبرو خواهد کرد، زیرا قدس دارای تاریخ مهم و عمق استراتژیک برای مسلمانان است. ترامپ به کسی شهرت یافته است که با سیاست امر واقع برنامه‌های خود را به پیش خواهد برد، اما می‌طلبد که عقلای آمریکا در مقابل چنین زیاده‌روی‌های رئیس جمهوری این کشور مقاومت کنند و از بحرانی شدن مناطق مختلف جهان در نتیجه تصمیمات و سیاست‌های ترامپ جلوگیری کنند. به اعتقاد ما این سیاست در راستای منافع هیچ یک از طرفین نیست و تنها به آشوب بیشتری در منطقه منجر می‌شود.

اسرائیل در تجاوز و کشتار فلسطینیان اندک توجهی به قوانین بین المللی نداشته و جنایات زیادی در کارنامه این رژیم به ثبت رسیده است.پشت پرده این جنایات چیست؟

از زمان پیدایش مسئله فلسطین تاکنون متاسفانه دولت‌های عربی نتوانسته‌اند مدافع خوبی برای آرمان فسطینیان باشند، مسئله فلسطین در سایه وجود نمایندگان ضعیف کشورهای عربی و تشکیلات فلسطین به چنین حال و روزی افتاده است، مسئله فلسطین در میان مسلمانان و ملت‌های عرب همچنان با حساسیت و جدیت زیادی دنبال می‌شود، اما نمایندگان سیاسی اعراب در حمایت و پیگیری این مسئله ضعف‌های بیشماری داشته‌اند و نمایندگان واقعی ملت‌های خود نبوده‌اند، به عبارت بهتر می‌توان گفت که وحدت سیاسی اعراب حول این محور وجود نداشته است، تعامل کشورهای عربی از جمله مصر و اردن و دیگر کشورهای عربی درباره مسئله فلسطین در حد و اندازه یک فرد بوده است نه یک کشور و دولت. مصر با جایگاه ویژه‌ای که در جهان عرب دارد در این مسئله تنها به صدور بیانیه کوتاهی اکتفا می‌کند و این جای نگرانی است که این کشورها درباره مهمترین مسئله عربی – اسلامی تا این حد ضعیف ظاهر می‌شوند. معتقدیم تا چنین رهبران نمایندگی کشورهای عربی را بر عهده داشته باشند تغییراتی در این مسئله ایجاد نخواهد شد.

ضعف دولت‌های عربی، گستاخی اسرائیل را در جنایت بیشتر علیه فلسطینیان در پی داشته است، ضمن اینکه این رژیم همیشه از حمایت قاطع آمریکا برخوردار بوده است. واکنش ملت‌های عربی به جنایات اسرائیل همیشه با اقدام سران این کشورها متفاوت بوده است و این همان مسئله‌ای است که جدایی ملت و مسئولین کشورهای عربی را برای ما ثابت می‌کند، صدام، زین العابدین بن علی و اخیرا نیز علی عبدالله صالح هم نمونه‌هایی از عدم پشتوانه مردمی سران عرب هستند، سران عرب همیشه توسط ملت‌های خود از میان برداشته شده‌اند و این به ما خواهد گفت که آنان تا چه حد از ملت‌های خود فاصله دارند. آمریکا و اسرائیل از ماهیت و وابستگی سران عرب به خوبی آگاهند و بدین سبب همیشه سیاست و تصمیمات خود را بر این کشورها تحمیل کرده‌اند.

به ضعف سران کشورهای عربی در رویارویی با مسئله فلسطین و دیگر مسائل اشاره کردید، اکنون با گستاخی ترامپ و شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی نقش وحدت اسلامی را در مقابله با این توطئه چگونه ارزیابی می‌کنید؟

متاسفانه و با هر دلیلی که وجود داشته است در مسائل مختلف جامعه بزرگ اسلامی ما شاهد وحدت اسلامی نبوده‌ایم، در قضیه مسلمانان میانمار ما به عنوان مسلمان چه کاری انجام داده‌ایم. سازمان‌های اسلامی همچون سازمان همکاری کشورهای اسلامی و دیگر سازمان‌ها هم نقشی نداشته‌اند، آیا کشورهای اسلامی با این همه توان و ظرفیت توانسته‌اند در حد و اندازه اتحادیه اروپا ظاهر شوند. وقتی که سران بخش زیادی از این کشورها به آمریکا وابسته هستند بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که ملت‌های تحت امر آنها فرصت اقدامات بیشتری را داشته باشند. مسئله فلسطین به عنوان مسئله خاک، ملت و آیین مهمترین مسئله جهان اسلام است، سال‌هاست که نوار غزه با محاصره شدید اقتصادی روبرو شده است، برای برون رفت از این مشکلات، مسلمانان چه اقداماتی داشته‌اند.کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که با مشکلات داخلی خود روبرو هستند از قضیه فلسطین دور شده‌اند و با چنین دولت‌هایی نمی‌توان امیدوار به حمایت از فلسطینیان بود.

کشوری همچون عربستان سعودی ادعای رهبری جهان اسلامی را دارد، اما در عمل دنباله‌رو آمریکا و رژیم صهیونیستی است. علت وابستگی شدید سران آل سعود به آمریکا چیست؟

عربستان و دیگر کشورهای عربی خارج از محدوده تعیین شده آمریکا توان مانور سیاسی ندارند، به مصر بنگرید گماشتن عبدالفتاح سیسی در نتیجه سیاست آمریکا بوده است، عربستان با چنین سیستم سیاسی نمی‌تواند بر خلاف برنامه‌های آمریکا اقدام کند، سران چنین کشورهایی با سیاست سرکوب داخلی و وابستگی خارجی به حیات خود ادامه داده‌اند. آمریکا هم که ثابت کرده است دنبال حل مشکلات منطقه نیست، بلکه مدام در پی مشکل آفرینی و مدیریت آن در راستای نیل به اهداف از پیش تعیین شده خود است.

اعلام شناسایی قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی از سوی دونالد ترامپ چه تاثیری بر آینده روابط کشورهای عربی با آمریکا خواهد گذاشت؟

نمی‌توان انتظار داشت که این مسئله روابط دولت‌های عربی و آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد، منافع اقتصادی است که نوع سیاست این کشورها را تعیین می‌کند و آمریکا هم که همیشه نیم نگاهی به منابع طبیعی منطقه داشته است. نفت در منطقه خاورمیانه از نعمت‌های خداوند متعال به مردم آن است، اما در بیشتر کشورها از سوی مافیای قدرت و چپاولگران مدیریت می‌شود و نه تنها در خدمت رفاه و آسایش مردم نبوده است، بلکه اسباب جنگ و ناآرامی را هم فراهم کرده است.درآمدهای نفتی کشورهای اسلامی به خزانه آمریکا و دیگر کشورهای قدرتمند در قبال فروش تسلیحات جنگی وارد می‌شود، این تسلیحات هم با هدف مقابله با اسرائیل و دیگر دشمنان اسلام نیست، بلکه بیشتر در راستای سرکوب داخلی به کارگیری می‌شود. در چنین حالتی نمی‌توان امیدوار بود که این مسئله به قطع روابط کشورهای عربی با آمریکا منجر شود، زیرا سران این کشورها برآمده از رای مردم خود نیستند و بیشتر از طریق کودتای نظامی به قدرت رسیده‌اند.

در شرایطی که غالب کشورهای عربی به دنباله رو سیاست‌های آمریکا تبدیل شده‌اند و سازمان‌های اسلامی هم توان و تاثیرگذاری خاصی در عرصه جهانی ندارند، مسلمانان چه وظایفی بر عهده دارند تا از کرامت اسلامی خود محافظت کنند؟

هر شخص مسلمان در قبال این توطئه و حتی دیگر توطئه‌های آینده دشمنان اسلام وظایفی بر عهده دارد، در کشورهای اسلامی لازم است احزاب اسلامی به شیوه مدنی و دموکراسی در قبال این توطئه بایستند، نقش رسانه‌ها در کشورهای اسلامی با هدف اطلاع رسانی دقیق به مردم مهم است، نقش روحانیون دینی و اساتید دانشگاه، برپایی تظاهرات خیابانی مردم، اینها از مواردی است که از سوی مردم عملیاتی می‌شود، اما در شرایطی که جبهه سیاسی قدرتمندی علیه این سیاست‌ها وجود ندارد به کجا خواهد رسید.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تلخ ترین سنگ قبر جهان در ایران ! + عکس را ببینید گریه می کنید !