منتقدین سیستم آموزشی «3-3-6» قصد اجرا کردن آن را نداشتند/ کاهش بودجه آموزش و پرورش در 4 سال گذشته


حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص «وضعیت فعلی آموزش و پرورش»، اظهار داشت: آموزش و پرورش امروز دارای راه و سند بالادستی است و نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین و سیاست‌های کلی رهبر معظم انقلاب، همه آماده است. وی ادامه داد: آنچه که...

منتقدین سیستم آموزشی «۳-۳-۶» قصد اجرا کردن آن را نداشتند/ کاهش بودجه آموزش و پرورش در ۴ سال گذشتهReviewed by on Dec 8Rating:

حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص «وضعیت فعلی آموزش و پرورش»، اظهار داشت: آموزش و پرورش امروز دارای راه و سند بالادستی است و نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین و سیاست‌های کلی رهبر معظم انقلاب، همه آماده است.

وی ادامه داد: آنچه که در حال حاضر در آموزش و پرورش مهم است، این موضوع است که به چه میزان این اسناد عملی می‌شود که باید بررسی شود نظام تعلیم و تربیت با راهی که تغییر کرده است، مورد تأیید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و به قانون تبدیل شده است و همه ارکان نظام آن را تأیید کرده‌اند، چگونه است.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات صورت گرفته در آموزش و پرورش، افزود: برخی اقدامات خوبی انجام شده است، اما در برخی زمینه‌ها دچار مشکل هستیم، مانند دانشگاه فرهنگیان؛ چرا که این دانشگاه قلب سند بنیادین آموزش و پرورش است؛ البته کارهایی شروع شده اما در سال‌های اخیر به شدت این دانشگاه تضعیف شده است.

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: باید هر سال بین ۲۵ تا ۳۰ هزار دانشجو جذب می‌کردیم، اما در حال حاضر ۴ هزار دانشجو توسط این دانشگاه جذب شده است که معنای آن میل به تعطیلی است.

وی با اشاره به کتب درسی دانش‌آموزان، تصریح کرد: در خصوص کتاب‌های درسی زحمات زیادی کشیده شده است اما باید تلاش شود که این کتب روزبه‌روز با سند تحول تطابق بیشتری داشته باشند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش اضافه کرد: مجتمع‌های آموزشی روستایی داشتیم که در حال تعطیلی است و اینها برخلاف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

حاجی‌بابایی در خصوص «تغییر ساختاری در آموزش و پرورش»، بیان داشت: اگر معاونت ابتدایی بخواهد در معاونت متوسط ادغام شود، این، یعنی نابود کردن دوره ابتدایی و ضربه به دوره متوسطه است. معاونت ابتدایی برای اولین بار ایجاد شد و باید همه توانمان را برای این دوره قرار دهیم.

وی در خصوص «انتقادات به اجرای سیستم آموزشی ۳ـ۳ـ۶ در دوران مدیریتی خود»، ابراز داشت: نه این عجولانه نبود و سیستم آموزشی ۳ـ۳ـ۶ یا ۳-۳-۳-۳ به موقع اجرا شد؛البته آنها که می‌گویند این کار عجولانه انجام شد، می‌خواستند این تغییر یک سال به تأخیر بیفتد تا هرگز اجرا نشود؛ چرا که اگر آن سال اجرایی نمی‌کردیم، به دست این افراد می‌افتاد و آنها اصلاً این تغییر سیستم را اجرا نمی‌کردند و هیچ وقت اجرا نمی‌شد.

وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: ما تأکید داشتیم همان سال این تغییر اجرا شود؛ چرا که شتاب‌زده عمل کردن، به کاری می‌گویند که در آن اشکال وجود داشته باشد، اما کار با موفقیت انجام شده و معلم و کلاس کافی وجود داشته است؛ برای نمونه آنقدر معلم داشتیم که بعد از چهار سال، سالی ۲۰ تا ۳۰ هزار معلم را بازنشسته کردند، اما باز هم معلم کفایت کرده است، این نشان می‌دهد که معلم به اندازه کافی بوده است.

حاجی‌بابایی متذکر شد: کلاس هم به اندازه کافی بود؛ البته بعضی می‌گویند کلاس کم داشتیم، اما در زمان ما ۹۰ درصد کلاس‌ها را یک شیفت برگزار کردیم و اگر ۲۰ درصد کلاس‌ها را دو شیفت می‌کردیم، مشکلی نداشتیم؛ البته نیازی هم در این خصوص احساس نشد.

وی افزود: مشکل جا و مکان نداریم؛ چرا که آموزش و پرورش ظرفیت دارد که اگر ۶۰۰ هزار کلاس درس دارد، می‌شود از آن، یک میلیون و ۲۰۰ هزار کلاس استفاده کرد، یعنی در مواقع اضطراری در دو نوبت صبح و عصر استفاده کنیم.

وزیر اسبق آموزش و پرورش یادآور شد: برخی می‌گویند چرا هر سال دو پایه اضافه شد که باید گفت این بهترین طرحی است که می‌توانستیم انجام دهیم؛ چرا که اگر می‌خواستیم سالی یک پایه را انجام دهیم، ۱۲ سال طول می‌کشید و آنها یادشان می‌رفت که این طرح چه زمانی شروع شده است.

حاجی‌بابایی افزود: طرحی که ۱۲ طول بکشد، معلوم است که نابود می‌شود و نمی‌توان ابتدا و انتهای آن را با هم گره زد؛ از همه مهمتر اینکه از سال تحصیلی آینده، دوره پیش‌دانشگاهی که جز ضرر برای نظام تعلیم و تربیت سودی نداشت، اول مهر حذف می‌شود.

وی در خصوص «وضعیت بودجه آموزش و پرورش»، خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ کل بودجه عملیاتی دولت ۱۰۴ هزار میلیارد تومان بوده است و بودجه آموزش و پرورش نیز ۱۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود؛ یعنی ۱۵.۶ درصد.

وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: سال گذشته بودجه عملیاتی دولت ۲۸۳ هزار میلیارد تومان بوده است و بودجه آموزش و پرورش ۲۸.۱ درصد؛ یعنی کمتر از ۱۰ درصد کل بودجه؛ در نتیجه در طول چهار سال گذشته بودجه این وزارتخانه سقوط کرده و از ۱۵.۶ درصد به زیر ۱۰ درصد افزایش یافته است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

اگر بازیکنان فوتبال زن بودند چه شکلی می شدند؟ + عکس