علت خونبازی در بین دختران نوجوان ایرانی چیست
خاطرم هست در سالهای ٨٣-٨٤ که در مدرسهای خاص تحصیل میکردم، روزی در سالن آبخوری، دستِ یکی از همکلاسیهای تنبلم را دیدم که مانند پنجه گربه خراشیده شده بود؛ بسیار منظم بود.
به گزارش فانوس، پسزمینه مشمئزکننده، اما در دید خودش زیبایی را خلق کرده بود و راهراههای قرمز خونآلود با رنگ کرمی پوست آمیخته شده بود. یک ساعتِ صفحهدرشت دایرهای روی این پسزمینه، عجیب خودنمایی میکرد. مو بر اندامم راست شده بود، ترسیده بودم از دیدن ردههای منظم خون. شنیدم که به دوستش گفت: خوشگل شده نه؟ داخل حمام با کاتر این کار را کردم. دوستش گفت: آستینت را پایین بکش اگر خانم... (معاون انضباطی) تو را ببیند، بدبخت میشوی. پاسخ داد: نه بابا، پدرم آنقدر به این مدرسه رسیدگی میکند، اگر به من گیر بدهند از گلویشان زده میشود
(این جملات نقلقول بود).
اما بهراستی آن خطوط خونی منظم چه بودند؟ چرا با تیغ به خودش آسیب زده بود؟
بازی بیفکری تخیلی بیجی
امروزه به آن «خونبازی» میگویند؛ یک نوع بازی بیفکری تخیلی (Blood Game) که عوامل متعددی دارد. این بازی با خراشیدن دست یا پای شخص، به دست خودش با ابزار تیغ، کاتر یا هر شیء تیز و برندهای صورت میگیرد و نوع دیگر آن، کشیدن خون خود، به وسیله سرنگ است که مجدد، خونِ کشیدهشده را به بدن خود تزریق میکنند. دختران نوجوان ایرانی بیشتر در تیررس این بازی شوم خطرناک قرار دارند، اما پسران نیز مستثنا نیستند. از اواسط دهه ٨٠ آغاز شد، مدتی در حالت سکون قرار گرفت و امروز، مجددا، شاهد اثرات مخرب خونبازی دختران در بیمارستانها، بخش اعصاب و روان هستیم که با این بازی، قصد خودکشی داشتهاند و برخی را هم نمیبینیم، زیرا در کاوری طوسیرنگ به پزشکیقانونی منتقل شدهاند که کالبدشکافی شوند و گواهی ترحیم برای برپایی مراسم تشییع جنازهشان را به والدینشان بدهند. حقیقت است، آگاه باشید.
نوجوانان ما خود را از پلی به ارتفاع چندصدمتر پرتاب میکنند، میگوییم تحتتأثیر نهنگ آبی قرار گرفتهاند. خونبازی میکنند، به بدن خود آسیب میزنند، میگوییم آستینهایتان را پایین بکشید تا کسی نبیند. چقدر زیبا مسائل را پاک میکنیم.
خونبازی در دختران نوجوان
١- راهکاری برای جلب توجه (من هستم، من را ببین، به من توجه کن، من را هم دوست داشته باش و...).
٢- دیدهشدن از سوی جنس مخالف (با من دوست شو، من بهخاطر تو هرکاری میکنم. دستم را ببین، خودزنی میکنم، بهخاطر تو در مقابل همه میایستم، من شجاع هستم، من دیگران را با این کار میترسانم).
٣- ترساندن سایر همسالان (از من حساب ببر، خبرچینی نکن، ستون پنجم معاون نباش، به من تقلب برسان و...).
٤- تشکیل یک تیم در مدرسه که مسبب خرابکاریها باشند (مصداقی برای نمونه اول که خودش را نشان دهد، معمولا در بین دانشآموزان تنبل این مورد بیشتر به چشم میخورد، چراکه اگر مانند سایرین از نظر درسی و اخلاقی هیچ زمانی مورد مدح و ستایش نبوده است، با این کار جلب توجه میکند تا شناخته شود).
٥- والدین معتاد (این مورد معمولا زمانی اتفاق میافتد که نوجوان یا حالتی از انزجار و تنفر نسبت به والدین خود دارد یا وجود آنها را کسر شأن میداند و با خونبازی قصد خودکشی دارد یا حالت نشئگی والدین زمان تزریق و بیرونریزی خون از محل تزریق را میبیند و آن را با تیغ، کاتر یا هر شیء تیز و برندهای امتحان میکند یا در برخی مواقع، میخواهد به همگان نشان دهد که من دختر فلانی هستم و...).
٦- والدین مستبد (اینجا برو، آنجا نرو، تو باید این کار را انجام دهی، تو نباید این کار را انجام دهی، با پسرخالهات حرف نزن، به نامحرم سلام نکن، جلوی پسرعمهات نیا، جلوی مردهای فامیل سر سفره ننشین، موسیقی گوش نده، نمازت را در مسجد بخوان، نماز اول وقت بخوان، جای موسیقی، سخنرانی مذهبی گوش بده. این مورد نمونهای از افراط کامل است یا از اینطرف بام میافتیم یا از طرف دیگرش
یعنی والدین سهلانگار).
٧- والدین سهلانگار (با دوستانت برو آخر هفته خوش باش. تعطیلات، تنهایی برو خانه فلانی در فلان شهر).
٨- اعتماد بیچونوچرا (فرزند من پاک است، بچه من نظیر ندارد، خودش از پس خودش برمیآید، جنبه آزادی را دارد).
آسیبهای جنسی
- روابط عشقی - هوسی شکستخورده (طردشدن، مورد بیتوجهی قرارگرفتن و بهپایانرسیدن یک رابطه دوستی که از سمت دختران نوجوان، یک عشق اهورایی بهشمار میآید).
مورد آزار یا تجاوز قرارگرفتن/ نشاندادن استقلال (نوجوانانی که به دستوپا چلفتیبودن شناختهشده هستند، گاه به منظور نشاندادن استقلال خود در برهه نوجوانی دچار این بحران میشوند) / ترس از بیآبرویی (نکند دوست جنس مخالف من آبروی من را ببرد) / ترس ازدستدادن (مبادا دوست جنس مخالف من با دوست من ارتباط برقرار کند) / طنازیکردن برای جنس مخالف به قیمت ازدستدادن جان.
آسیبها
١- عدم تمرکز (نوجوانانی که در ورطه خونبازی افتادهاند، دستوپاهای خونی و بریدهشده خود را در خلوت ببینند کافی است که تمام حواسشان به این موضوع باشد و خوددرگیری بهسراغشان بیاید).
٢- شلوولشدن (این بازی که گاه به شکل تزریق خون خود، به خود است و موجب بیرونریزی خون و خشکشدن در همان محل نظیر دست یا پا میشود، حالت نشئگی به فرد میدهد).
٣- تیک عصبی.
٤- ورود هوا به رگها و مرگ.
٥- عفونت و آلودهشدن خون.
٦- ایدز.
٧- اعتیاد (افرادی که به ورطه بیجی میافتند، گاه خونبازی ارضایشان نمیکند و بهدنبال تزریق مواد مخدر میروند).
نظام آموزشی و والدین گرامی اگر به اندازه کافی استراحت کردید، برنامه عقبافتاده، مسئله در حال بررسی نداشتید و بودجه مددکار اجتماعی متخصص یا مشاور متخصص داشتید و شما والدین عزیز، مشغول میهمانیهای خانوادگی، سرگرم فرزند کنکوری، فرزند شیرخوار، فرزند معلول، همسر بیکار، ظرفهای نشسته، خانه کثیف، مادر و پدر پیر و علیل نبودید؛ فکری به حال نوجوانان بکنید.