همهی ما خانمها، هر ماه درجات متفاوتی از دل درد، حالات عصبی و میل به خوردن شیرینی را تجربه میکنیم، اما بعضی از ما هم با صورتی پر از جوش از خواب بیدار میشویم!
به گزارش آلامتو به نقل از سرخاب سفیداب؛ جوش هورمونی، میتواند ناراحت کننده و خجالتآور باشد، و قطعا احساس خوبی به شما نمیدهد. ما با متخصص پوست و رئیس بخش پوست و جراحی زیبایی، در مرکز سلامتی و طول عمر کالیفرنیا، «رون موی» صحبت کردیم، تا بفهمیم چه چیزی واقعا سبب جوش هورمونی میشود، و برای جلوگیری از آن چه میتوان کرد.
دکتر موی میگوید: «تصور اینکه هورمونها عامل اصلی جوشاند، سوء تفاهمی بیش نیست! هورمونها، سومین علت مهم جوش صورت هستند، اما دورهی ماهیانه میتواند اثراتی بر بروز جوشهای صورت داشته باشد.
استرس زیاد، مصرف شیرینی و بی تحرکی، مهمتر از هورمونها هستند و درمانشان هم با دارو ممکن نیست! اطلاع از وجود این علائم مشترک در دورهی ماهیانه و تنظیم شرایط، میتواند در کاهش جوشهای صورت موثر باشد.
کاهش مصرف مواد شیرینی، افزایش فعالیت بدنی و قطع استرس، جوشهای دورهی ماهیانه را کم میکند.
پس علل اصلی آکنه کدامند و برای کاهش آن چه میتوان کرد؟
دکتر موی میگوید: «منافذ مسدود شده و باکتریهای عمیق پوستی، علت اصلی آکنه هستند و باید از آنها در کل طول ماه مراقبت شود نه فقط در دورهی عادت ماهیانه. اگر که در این زمان جوشهای بیشتری میبینید و درست در همین زمان است که شروع میشوند (یا افزایش مییابند)، زیاد فرقی ندارد.
همچنین بخوانید: ماسک های مخصوص جوش صورتشما باید هر روز صورتتان را با اسید سالیسیلیک یا کرم حاوی بنزوئیل پروکساید به منظور بهبودی بشویید. یادتان باشد که تغییرات به طور تدریجی و تقریباً طب ۱۰ هفته بوجود میآیند.» اگر همهی این کارها را انجام دادید و جوشها بهتر نشدند، ممکن است به جوش کیستیک مبتلا باشید، در این صورت، برای بررسی شرایط هورمونیتان باید به پزشک مراجعه کنید.
دکتر موی میگوید: «اگر جوشتان خیلی بد است و هیچ چیز اثری بر آن ندارد، آنگاه به متخصص پوست مراجعه کنید. اگر عامل آن هورمونی باشد، دکتر میتواند قرصهای کنترل باروری یا داروهای قویتری تجویز کند.»
پس خانمهای زیبا، صورتتان را صبح و شب بشویید، مطمئن شوید که آرایشتان را خوب پاک کرده اید، بالش و حولهی صورتتان را عاری از باکتری و پاکیزه نگاه دارید، مصرف غذاهای حاوی قند را قطع کنید و هر روز ورزش کنید.