رفاقت تلاویو و ریاض
آمریکا به دنبال این است که با ایجاد کردن فضایی برای هماهنگی واشنگتن، اسرائیل و عربستان، محاصر منطقهای تهران را آنگونه پیگیری کند که رهبری آن را واشنگتن، مدیریت آن را اسرائیل و اجرای این عملیات را عربستان برعهده داشته باشد.
به گزارش شمانیوز: مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل بینالملل در ارتباط با همپیمانی عربستان و اسرائیل میگوید: ایالات متحده آمریکا از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید، ایران را هدف استراتژیک خود قرار داده است. ایران برای آمریکا اولیت استراتژیک دارد و پس از ایران یا در کنار ایران نیز کره شمالی برای این کشور از اهمیت جدی برخوردار است.
این تحلیل گر مسائل بینالملل ادامه میدهد: ایالات متحده آمریکا بر اساس هدف گذاری دولت ترامپ، در پی آن است که هدف استراتژیک خود را در ارتباط با ایران به جای «تغییر رفتار رژیم حاکم بر تهران» به «تغییر رژیم تهران» انتقال دهد. سلسله سیگنالهای ضعیف، متوسط و قدرتمندی نیز که در یک سال اخیر در کنار هم قرار گرفته است نشان میدهد که آمریکا یک برنامه مدون از پیش تعیین شده و مرحله بندی شده برای پیاده سازی دکترین محدودسازیهای بینالمللی با ایران از طرق گوناگون رسمی و غیررسمی و همچنین محاصره منطقه ای تهران را دنبال میکند.
او معتقد است: آمریکا اکنون در پی ایجاد فضایی است که بتواند بین خود و اروپای متحد، با مرکزیت فرانسه و هماهنگی با ایمانوئل مکرون یک اتحاد عملیاتی مجدد را علیه تهران شکل دهد. ایالات متحده از طرف دیگر نیز به دنبال این است که با ایجاد کردن فضایی برای هماهنگی واشنگتن، اسرائیل و عربستان، محاصر منطقه ای تهران را آنگونه پیگیری کند که رهبری آن را واشنگتن، مدیریت آن را اسرائیل و اجرای این عملیات را عربستان برعهده داشته باشد.در این منطق است که ما شاهد ایجاد یک فضای مثبت برای همگرایی عملیاتی میان ریاض و تلاویو هستیم.
مطهرنیا میگوید: تا کنون نشستها و گفت و گوهای پنهان تلاویو و ریاض، به گفتگوهای نیمه پنهان تبدیل شد. اما اکنون برای اجرایی کردن این برنامه مدیران کل وزارت خارجه و یا مدیران کل موساد ارتباطات آشکار دارند. پروژه هایی مثل تشکیل نشست هفت کشور صنعتی در ایتالیا، دیکته شدن تحریمهای کاستای (تحریم سپاه پاسداران)، ورود نام حزب الله به لیست گروههای تروریستی، راستی آزمایی ناشی از استعفای حریری و اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا همگی سیگنال هایی است که نوعی فضاسازی رسانه ای برای ورود به یک حرکت متکی بر تئوری جنگهای نامتعادل علیه ایران عملیاتی را نشان داده و گامهای اساسی خود را شکل و محتوا میبخشد.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به اظهارات مدیر کل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مبنی بر هدف مشترک تلاویو و ریاض در مقابله با ایران ادامه میدهد: بیانات مدیرکل وزارت خارجه اسرائیل بعد از صحبتهایی که رئیس سیا در ارتباط با دعوت محمد بن سلمان برای حضور در تلاویو مطرح میکند، در کنار اظهارات اخیر نیکی هیلی و تلاش او در گرفتن یک رای در محکومیت ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را نباید به عنوان سیگنال هایی ضعیف تلقی کنیم. همه اینها در کنار هم نشان دهنده یک برنامه از پیش تعیین شده، چارچوب دار و عملیاتی بر علیه تهران است.
مطهرنیا در ارتباط با نحوه بازی ایران با توجه به این زمین طراحی شده از سوی آمریکا میگوید: تهران باید به وحدت درونی در چارچوب گفتمان سلام، ایجاد فضای مثبت برونی در افکار عمومی تودههای موجود در منطقه و نظام بین الملل و گفتمان صلح وارد شود. ایران باید از سیاستهای سلبی پرهیز کند و به جای تکیه بر سیاستهای سلبی و شعارهای ناشی از آن، به سیاستهای ایجابی و معرفی هویت هویت معنادار انقلاب اسلامی و اصالت موجود در این انقلاب بپردازد؛ با مردم خود یکدست و روان رفتار کند، با ایجاد گفتمان سلام از نیروهای کارآمد و متعهد در جهت حل و فصل بحرانهای داخلی بهره برد و از طرف دیگر با ایجاد فضای مثبت تعامل موثر به جای درگیری در منطقه، زمینههای بهانه گیریهای برای معرفی ایران به عنوان یک چهره کنشگر متمرد را از بین ببرد.