پرونده ثبت جهانی مهارت ساختن و نواختن دوتار به یونسکو فرستاده شد
فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی ضمن اعلام این خبر گفت: دلایل ارسال دو تار متعدد است؛ یکی اینکه دوتار هنرمندان چند استان را دربرمی گیرد. مانند مازندران، خراسان شمالی خراسان رضوی، خراسان جنوبی و گلستان. اگر دو تار ثبت جهانی شود شاید اولین ساز محلی ایران باشد که ثبت شده و گستره وسیعی دارد و اقوام مختلف کشور با آن...
پرونده «هنر و مهارت های سنتی ساختن و نواختن دوتار» دهم فروردین برای بررسی و ثبت در فهرست میراث جهانی ناملموس ۲۰۱۹ به یونسکو ارسال شد.
فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی ضمن اعلام این خبر گفت: دلایل ارسال دو تار متعدد است؛ یکی اینکه دوتار هنرمندان چند استان را دربرمی گیرد. مانند مازندران، خراسان شمالی خراسان رضوی، خراسان جنوبی و گلستان. اگر دو تار ثبت جهانی شود شاید اولین ساز محلی ایران باشد که ثبت شده و گستره وسیعی دارد و اقوام مختلف کشور با آن مانوس هستند.
تدوین گر این پرونده آقای بهروز وجدانی است که از پژوهشگران معتبر موسیقی ایران است. با همکاری او و مرکز میراث ناملموس تهران، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این پرونده برای ثبت جهانی تهیه و فرستاده شد.
پیش از این محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور آذر ماه سال ۹۶ در نشست خبری معاون رئیس جمهور گفته بود: تا پایان امسال و یا فروردین ماه سال ۹۷، سه پرونده یلدا، بادگیر، عود برای ثبت جهانی تکمیل خواهد شد که البته برخی از این پرونده ها به صورت مشترک باید ثبت جهانی شود.
« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری مهر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.