طرز تهیه خیار شور
خیار شور یکی از ترشیجات و چاشنی های همراه غذاست که تو ایران طرفدارای زیادی داره و در کنار خیلی از غذا ها سرو میشه. شما میتونین از این طرز تهیه خیار شور استفاده کنین و تو خونه یه خیار شور خوشمزه بدون استفاده از مواد نگه دارنده درست کنین.
مواد لازم جهت خیار شور :
خیار قلمی ۲ کیلو برگ کرفس ۲۰۰ گرم فلفل سبز تند ۵ عدد ترخون ۳۰۰ گرم شوید ۲۰۰گرم نمک ۱ لیوان سیر ۱ بوته تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری آب و سرکه به مقدار لازمطرز تهیه خیار شور :
خیارها و سبزی ها رو با آب سرد میشوریم و خشک میکنیم تا کپک نزنه.
تو یه ظرف آب ، سرکه و نمک ( مقدار سرکه نصف آب است ) رو میذاریم به جوش بیاد.
مقدار نمک بستگی به خودتون داره، اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسبه.
ظرف رو از روی حرارت برمیداریم و میذاریم خنک بشه.
تو یه شیشه تمیز، مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون به همراه خیارها میریزیم. محلول آب و سرکه رو روی مواد میریزیم تا کاملا سطح خیارها با اون پوشیده بشه.
در شیشه رو محکم میبندیم و در دمای محیط به مدت دو هفته قرار میدیم.
خیارشورهای اماده شده رو تو یخچال میذاریم.
اینم از دستور خیارشور، برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بمونه، تو این یک هفته اونو تو سایه میذاریم و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور اونو جلو نور خورشید قرار میدیم.