طرز تهیه غذای کمکی نوزاد هشت ماهه (3 نوع)


طرز تهیه غذای کمکی نوزاد هشت ماهه (3 نوع)

غذای کمکی کودک هشت ماهه باعث ایجاد تنوع در تغذیه کودک می شود. در این مقاله با راه های عملی در این زمینه آشنا خواهید شد و شما می توانید با استفاده از مواد غذایی توصیه شده، براساس سلیقه خود و فرزندتان غذاهای مشابهی تهیه کنید.

در سن هشت ماهگی هنوز غذای اصلی کودک شیر می‌باشد، ولی می‌توان با افزودن مواد غذایی جدید، علاوه بر افزودن ارزش غذایی، به ایجاد تنوع غذایی کمک کرد. دستگاه گوارش کودک هشت ماهه تکامل بیشتری پیدا کرده و می‌توان مواد غذایی بیشتری به او داد، ولی غذای اصلی کودک همچنان شیر است و باید در روز دست کم ۵ نوبت شیر دریافت کند. همچنین فاصله شروع دو ماده غذایی جدید باید ۴ تا ۷ روز باشد.
غلات و حبوبات از مواد اصلی غذای کودک در این سن هستند و علاوه بر مواد قبلی می‌توان از مغز‌ها گردو، و از دانه‌های روغنی تخمه آفتابگردان را نیز به حریره کودک اضافه کرد. این مواد غذایی حاوی پروتئین، کلسیم، روی، آهن و چربی‌های مفید برای رشد جسمی و تکامل مغزی بوده و برای شیرخوار بسیار مفیدند که باید آن‌ها را به صورت پودر درآورد و همراه با سایر مواد غذا از آن‌ها استفاده کرد.

دستور تهیه سه نوع غذای کمکی کودک هشت ماهه

۱. یک نوع غذای نیمه جامد برای کودک هشت ماهه

مواد لازم
آرد برنج یا آرد گندم 1 قاشق مرباخوری
شکر یا نبات 1 قاشق مرباخوری
پودر کنجد یا تخمه آفتابگردان 1 قاشق چایخوری
پودر فندق یا گردو 1 قاشق چایخوری
شیر پاستوریزه 1 لیوان
روغن زیتون 1 قاشق چایخوری

دستور تهیه:
آرد برنج یا گندم، کنجد یا تخمه آفتابگردان پودر شده، فندق یا گردوی پودر شده، شکر یا نبات را در شیر حل کنید. مخلوط حاصل را با حرارت خیلی ملایم به مدت ۲۰ دقیقه در ظرف درباز بپزید. چند دقیقه آخر پخت، روغن زیتون را به آن اضافه کرده و به پخت ادامه دهید تا غلظتی شبیه ماست پیدا کند. این ترکیب را روزانه یک مرتبه و حداکثر به مقدار ۱۰ قاشق مرباخوری به شیرخوار بدهید.
نکته: این غذا به دلیل داشتن مقادیر قابل توجه آهن، روی، ویتامین، املاح معدنی و چربی‌های گیاهی مکمل غذایی مناسبی برای کودک می‌باشد.


طرز تهیه غذای کمکی نوزاد هشت ماهه (3 نوع)

۲. طرز تهیه دو نوع پوره برای کودک هشت ماهه

1. پوره به
یک به متوسط را شسته، چهار قاچ کنید و قسمت میانی آن را بیرون آورید. سپس آن را به تکه‌های کوچک خرد کرده و با یک قاشق غذاخوری شکر و دو لیوان آب بر روی حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت بپزید. پس از پختن به، آن را چرخ کرده یا بکوبید تا نرم شود و با نصف استکان شیر پاستوریزه بر روی حرارت ملایم بپزید. در اواخر پخت، ۱ قاشق مرباخوری روغن مایع به آن اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
2. پوره عدس
نصف استکان عدس را ۷ ساعت در آب خیس کرده و در این فاصله چند بار آب آن را عوض کنید. عدس را با کمی نمک بر روی حرارت ملایم پخته و سپس بکوبید یا چرخ کنید. عدس را با نصف استکان شیر پاستوریزه بر روی حرارت ملایم پخته و در اواخر پخت ۱ قاشق مرباخوری روغن مایع به آن اضافه کنید. موقع مصرف می‌توانید کمی پودر آویشن به آن اضافه کنید.
طرز تهیه غذای کمکی نوزاد هشت ماهه (3 نوع)

۳. دستور تهیه چند نوع سوپ برای کودک هشت ماهه

1. سوپ سبزیجات

مواد لازم
سیب زمینی کوچک 1 عدد
هویج خرد شده 2 قاشق مرباخوری
عدس 1 قاشق چایخوری
نخود فرنگی یا لوبیا سبز خرد شده 1 قاشق مرباخوری
جوانه گندم یا جوانه ماش 1 قاشق مرباخوری
ماکارونی ریز خرد شده 1 قاشق مرباخوری
گوشت یا مرغ یک تکه به اندازه نصف قوطی کبریت
پیاز کوچک 1 عدد
روغن مایع 1 قاشق مرباخوری
قلم گوسفند 1 یا 2 عدد
نمک 1/8 قاشق چایخوری

دستور تهیه:
یک قابلمه کوچک را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس مرغ و پیاز را به آن اضافه کنید و فرصت دهید تا مرغ با حرارت ملایم بپزد. پس از اینکه مرغ کمی نرم شد، عدس را که از قبل خیس کرده‌اید به آن اضافه کنید. ۲۰ دقیقه آخر پخت، ماکارونی و جوانه گندم را اضافه کنید. در پایان پخت، روغن مایع و کمی نمک به سوپ بیافزایید. سیب زمینی، هویج و نخودفرنگی را بخارپز کنید. پیاز را جدا کرده و سایر مواد داخل قابلمه را با سبزیجات بخارپز شده بکوبید یا آسیاب کنید تا حالتی مانند حلیم پیدا کند.

2. نوعی سوپ جو به عنوان غذای کمکی کودک هشت ماهه


مواد لازم
جو پوست کنده 1/4 استکان
گوشت قرمز یا مرغ یک تکه به اندازه نصف قوطی کبریت
قلم گوسفند 1-2 عدد
هویج خرد شده 1 قاشق مرباخوری
پیاز متوسط 1 عدد
جعفری خرد شده 1 قاشق مرباخوری
آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
شیر پاستوریزه 1 استکان
روغن مایع 1 قاشق مرباخوری

دستور تهیه:
جو پوست کنده را به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید، سپس آب آن را خالی کنید. یک قابلمه کوچک را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید؛ سپس قلم، گوشت یا مرغ، جو و پیاز را به آن اضافه کنید. پس از نرم شدن گوشت، هویج را اضافه کنید. در اواخر پخت، کمی نمک اضافه کنید و فرصت دهید تا مواد با حرارت ملایم پخته و کاملا نرم شوند. برای تهیه سس، آرد را در ظرفی ریخته و شیر پاستوریز را به تدریج به آن اضافه کنید تا آرد در شیر حل شود. این مخلوط را روی حرارت ملایم قرار داده، مرتب هم بزنید و صبر کنید تا به جوش آید، سپس روغن مایع را به آن اضافه کرده و پس از یکی دو جوش آن را از روی حرارت بردارید. استخوان‌های سوپ را جدا کرده و بقیه مواد را میکس کنید تا کاملا نرم شوند، سپس سس را به آن اضافه کنید. پس از ۹ ماهگی می‌توانید کمی جعفری ریز خرد شده را روی این سوپ بپاشید.
طرز تهیه غذای کمکی نوزاد هشت ماهه (3 نوع)


3. نوعی سوپ انرژی زا به عنوان غذای کمکی کودک هشت ماهه

مواد لازم
برنج 2 قاشق مرباخوری
نخود فرنگی 1 قاشق مرباخوری
شیر پاستوریزه 1 استکان
گوشت مرغ پخته یک تکه به اندازه نصف قوطی کبریت
زرده تخم مرغ پخته سفت 1/2 زرده
دستور تهیه: برنج، شیر، نخود فرنگی و مرغ را در ظرفی ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا برنج کاملا نرم شود. مخلوط فوق را میکس کرده، سپس زرده تخم مرغ را با پشت قاشق له کرده و به آن اضافه کنید. این غذا تا ۲۴ ساعت در ظرف دربسته در یخچال قابل نگهداری است.

طرز تهیه غذای کمکی نوزاد هشت ماهه (3 نوع)


کودک در سن هشت ماهگی تمایل زیادی نشان می‌دهد که به طور فعال در غذا خوردن شرکت کند، بنابراین باید به او اجازه داد که دست یا قاشق خود را تا حدی وارد غذا کند. با احتیاط می‌توان تکه‌هایی از مواد غذایی نرم را به دست او داد تا به دهان خود برده، به لثه هایش بکشد و سپس آرام آرام آن را بخورد. در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه چند نوع پوره و سوپ مناسب به عنوان غذای کمکی کودک هشت ماهه (برای نوزاد ۸ تا ۹ ماهه) را به شما آموزش دهیم و امیدواریم این مطلب در جهت ارتقای آگاهی شما موثر واقع شده باشد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

نقاشی ماهی برای کودکان؛ 25 طرح زیبا برای رنگ‌ آمیزی