طلافروشی‌ها؛ متضرران قانون مالیات بر ارزش افزوده


طلافروشی‌ها؛ متضرران قانون مالیات بر ارزش افزوده

تعدیل مالیات بر ارزش افزوده طلافروشان، از خواسته‌های اعضای این صنف است که از چند سال پیش مطرح شده است، آنها می‌گویند چون مالیات بر ارزش افزوده باعث گران شدن طلا شده، مردم کمتر خرید می‌کنند و واحدهای صنفی طلافروشی به سمت تعطیلی رفته‌اند.

اعضای صنف طلا و جواهر بر این باورند که طلا یک کالای مصرفی نیست که مشمول مالیات بر مصرف شود. این صنف، طلا را کالایی سرمایه ای می داندکه بدون تغییر ماهیت، به طور مستمر بین خریداران و فروشندگان دست به دست می شود و اگر قرار باشد کل طلا مشمول مالیات شود، از یک مقدار طلای مشخص، بارها و بارها مالیات دریافت می شود. بنابراین آن چیزی که باید مشمول مالیات بر ارزش افزوده شود، اجرت طلا و مصنوعات آن است و نباید کل طلا را شامل این مالیات کرد.

اخذ مالیات بر ارزش افزوده رغبت مردم برای خرید طلا را کاهش داده است

مومن زاده یکی از طلافروشان بجنوردی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده به منظور پشرفت در تولید و برای به گردش درآوردن چرخ آن است، گفت: اما به نظر می رسد اجرای این قانون در کشور همراه با مشکلاتی است .

وی با بیان اینکه به عنوان مثال در کشور ترکیه این قانون در 20سال گذشته اجرایی شد اما به دلیل اینکه به نتیجه نرسیدند، این قانون در زمینه طلا حذف شد و مالیات فقط از اجرت کار گرفته شد، افزود: در ایران از خود طلا، اجرت و سود آن که هفت درصد است مالیات بر ارزش افزوده گرفته می شود این در حالیست که در ترکیه فقط از اجرت کار، مالیات اخذ می شود .

وی ادامه داد: این امر سبب شد تا این کشور طی پنج شش سال به یکی از صادرکنندگان مهم در زمینه طلا تبدیل شود چرا که تکنولوژی های مهم تولید طلا را از سایر کشورها وارد کرد و توانست در این زمینه پیشرفت کند .

مومن زاده با اشاره به اینکه در ایران از خود طلا، اجرت و سود آن مالیات اخذ می شود، اظهار کرد: این امر سبب شده تا بازار فروش این محصول با رکود شدید مواجه شود .

وی تصریح کرد: از آنجایی که طلا در بین مردم ایران یک کالای سرمایه ای و پس اندازی است اخذ این مالیات موجب می شود تا مردم دیگر تمایلی برای خرید آن نداشته باشند.

وی در ادامه با بیان اینکه طلا فروش بجنوردی مجبور است تا طلاهای خود را از بنک دار تهرانی خرید کند، گفت: هم اکنون هیچ بنک دار تهرانی فاکتور سر برگ دار رسمی به طلا فروش نمی دهد تا آن ها بتوانند آن فاکتورها را به اداره مالیات تحویل دهند .

مومن زاده تصریح کرد: اداره مالیات می گوید فاکتور به ما ارائه دهید این درحالیست که هیچ فاکتوری در دست ما نیست تا آن را ارائه دهیم و دولت باید اخذ این مالیات را ابتدا از بالا شروع کند و سپس به مردم برسد .

طلافروشی ها برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از جیب می‌دهند

یکی دیگر از طلافروشان بجنوردی در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: با اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده، تمایل افراد برای خرید طلا به شدت کاهش یافته و این امر موجب شده تا به هنگام پرداخت آن به اداره مالیات از جیب بدهیم.

وی افزود: یک طلافروش مجبور است طی سال حدود 100 میلیون فقط به اداره کل مالیات بابت مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند و با این درآمد پایین چگونه باید این رقم جمع آوری شود.

وی با اشاره به جلوگیری ورود طلای خارجی به داخل کشور ادامه داد: این امر نیز سبب شد تا مشکلاتی دیگری برای طلافروشان به وجود آید به عنوان مثال با اجرای این طرح رقابتی میان تولیدکنندگان داخلی به وجود آمد و این امر سبب شد تا اجرت کار طلای ایرانی افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: اگر با بالارفتن اجرت کار، کیفیت کار نیز افزایش پیدا می کرد امر قابل قبولی بود اما این امر محقق نشد.

ارائه فاکتور طلافروشی ها به اداره کل مالیات برای اخذ مالیات بر ارزش افزوده ضروری است

یوسف یعقوب نژاد مدیر کل امور مالیاتی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که طبق شنیده ها باید اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری لغو می شد، گفت: عدم اجرای این طرح در مجلس رای نیاورد و این طرح در سال جاری نیز اجرایی خواهد شد.

وی افزود: اما همچنان این لایحه در مجلس وجود دارد و به محض مصوب شدن لغو آن، اجرای طرح کنسل خواهد شد.

وی با اشاره به چرخه ناقص میان تولیدکنندگان طلا و فروشندگان طلا اظهار کرد: متاسفانه تولیدکنندگان بابت فروش طلای خود به طلا فروشی فاکتور ارائه نمی دهند.

یعقوب نژاد بیان کرد: اگر طلافروشی ها فاکتور طلا را به اداره مالیات ارائه دهد این اداره کل مالیات بر ارزش افزوده ای که بابت خرید از تولیدکننده پرداخت کرده و مالیاتی که از مشتری اخذ کرده را تهاتر کرده و فقط اختلاف بین را اخذ می کند.

سرنوشت طرح مالیات بر ارزش افزوده در خرداد ماه مشخص می شود

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه موضوع مالیات بر ارزش افزوده در مجلس در دست بررسی است، گفت: هنوز کمیسیون اقتصاد این طرح را صحن مجلس ارائه نداده است و قرار است که در خرداد ماه وارد صحن مجلس شود.

وی افزود: سرنوشت اجرای این طرح در خرداد ماه و با ورود به صحن علنی مجلس مشخص خواهد شد.

گزارش از اعظم قهرمانی خبرنگار ایسنای خراسان شمالی


انتهای پیام

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر