کینوا که به خاطر دانه های خوراکی اش معروف است، جزو غلات به شمار نمی آید اما خواص مشابه آنها را دارد. پروتئین موجود در دانه کینوا دو برابر برنج است و تمام اسیدهای آمینه ضروری را به خصوص برای گیاه خواران دارد.
در اینجا بهترین دلایلی که شما را مجاب می کند کینوا را به فهرست رژیم غذایی تان اضافه کنید، معرفی شده است:
غنی از آنتی اکسیدان ها: شگفتی غذاهای ارگانیک فراتر از به دست آوردن ویتامین ها و مواد معدنی رایج است که هر بار می شنویم. کینوا مواد مغذی دیگری دارد که شاید چندان با آنها آشنا نیستیم. فلاونوئیدها مولکول های ضد اکسید کننده موجود در گیاهان هستند. مطالعات نشان داده اند که کینوا دارای دو فلاونوئید معروف است: کومپفرل و کورستین. این مولکول ها خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، و ضد سرطان دارند.
محتوای فیبر بالا: فیبرهای حلال به شما کمک می کنند که حرکات روده را تسهیل کنید و هیچ گاه به یبوست مبتلا نشوید. کینوا در حدود ۱۷ تا ۲۷ گرم فیبر در هر فنجان دارد که ۲.۵ گرم از آنها محلول هستند.
ایده آل برای کنترل قند خون: یک راه برای کنترل قند خون و نگه داشتن آن در محدوده سالم این است: نظارت بر شاخص گلیسمی مواد غذایی. کینوا دارای شاخص گلیسمی ۵۳ در هر ۱۵۰ گرم از آن است. در واقع یک یاز دلایل اثر کینوا بر دیابت به دلیل همین شاخص پایین است. از طرفی فیبر موجود در کینوا به کم بودن شاخص گلیسمی آن کمک می کند.
سرشار از آهن: آهن جزء حیاتی هموگلوبین است؛ ماده ای که در گلبول های قرمز شما وجود دارد و اکسیژن را از ریه ها به بدن منتقل می کند. کینوا غنی از این ماده معدنی است.
بدون گلوتن: برخی از غذاهای بدون گلوتن که در بازار وجود دارند، اکثرا از نشاسته تصفیه شده ساخته شده اند. اما محققان با مطالعه بر روی کینوا دریافته اند که این ماده غذایی ارگانیک بدون گلوتن است. مصرف کینوا باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری سلیاک می شود که مرتبط با مصرف گلوتن است.
همیار لاغری: دانه های کینوا به خاطر اینکه حاوی میزان زیادی پروتئین هستند و به طور طبیعی سیری ایجاد می کنند، گزینه های مناسبی برای لاغری هستند. علاوه بر این ها کینوا خیلی زود معده را پر می کند و جلوی پرخوری را می گیرد. باید بدانید که این دانه ها کم چرب هستند برای همین جایگزین مناسبی برای پاستاها، نان و برنج محسوب می شوند. توجه داشته باشید که ۱۰۰ گرم کینوا حاوی حدود ۳۰۰ کالری است.
حافظ رگ های شما از گزند کلسترول: این دانه های پرخاصیت نه تنها از رگ ها محافظت می کنند بلکه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نیز کاهش می دهند به خاطر اینکه سرشار از فیبر هستند. نتایج پژوهش ها نشان می دهد که فیبرهای محلول در آب ژلی تشکیل می دهند که اجازه نمی دهند کلسترول جذب روده شود. علاوه بر این زمانی که میزان کلسترول کاهش پیدا می کند رگ ها تمیزتر و بازتر می شوند. محققان دانشگاه هاروارد معتقدند اگر روزانه ۲۵ گرم غلات مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به میزان ۱۵ درصد کاهش می یابد.