دیدار تاریخی رهبران دو کره/ استقبال ترامپ/ خلع سلاح هسته‌ای


دیدار تاریخی رهبران دو کره/ استقبال ترامپ/ خلع سلاح هسته‌ای

رهبران دو کره در دیداری تاریخی بعد از جنگ 1953 میلادی بر سازنده بودن نتایج این دیدار اظهار امیدواری کردند.

دیدار تاریخی رهبران دو کره/ استقبال ترامپ/ خلع سلاح هسته‌ای
به گزارش خدمت؛ «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سخنانی در آغاز اجلاس سران دو کره اظهار امیدواری کرد نتایج مذاکرات سران سازنده باشد.

او همچنین اعلام کرد می خواهد مذاکرات صریحی در اجلاس سران درباره مسایل جاری داشته باشد.
«مون جائه این» رییس جمهور کره جنوبی نیز اظهار امیدواری کرد دیدار با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، روستای مرزی پانمونجوم روستای محل برگزاری این اجلاس که اکنون به دو به کره شمالی و جنوبی تقسیم شده است را به نماد صلح نه شکاف و جدایی تبدیل کند.

در ابتدای این دیدار «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در مراسم تشریفات اجلاس سران از رئیس جمهوری کره جنوبی دعوت کرد با عبور از مرز وارد خاک کره شمالی شود که مورد استقبال رئیس جمهوری کره جنوبی قرار گرفت.

رهبر کره شمالی در دفتر یادبود اجلاس سران نوشت: صفحه جدیدی در تاریخ روابط دو کره گشوده شد، این نقطه عطفی از شروع یک عصر و تاریخ نوین است.

در همین حال کره جنوبی و آمریکا امروز جمعه به مناسبت برگزاری اجلاس سران دو کره که اقدامی بی نظیر در تاریخ روابط دو کشور پس از جنگ سال ۱۹۵۳ میلادی است، رزمایش مشترک سالانه خود را متوقف کردند.

جزئیات دیدار تاریخی
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، روز جمعه هفتم اردیبهشت با پای پیاده از مرز دو کره گذشت و با مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی دیدار کرد.

گزارش ها حاکی است کیم جونگ اون ساعت ۹:۳۰ دقیقه صبح به وقت محلی با گذشتن از منطقه غیر نظامی مرز دو کره وارد خاک کره جنوبی شد. رییس جمهوری کره جنوبی از کیم جونگ اون به طور رسمی استقبال کرد.

کیم جونگ اون اولین رهبر کره شمالی است که پس از نزدیک به هفت دهه که از تجزیه شبه جزیره کره می گذرد به خاک کره جنوبی قدم گذاشت.

رهبر کره شمالی در روستای مرزی «پانمونجوم» از رییس جمهوری کره جنوبی برای میزبانی این سفر تاریخی تشکر کرده است.

پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی از کیم جونگ اون، نشست سران دو کره برگزارشد.
کیم جونگ اون پیش از آغاز مذاکرات مقام های دو کشور گفته است:‌ ما امروز در خط شروع تاریخی نو، صلح و رفاه در روابط بین دو کره هستیم.

گزارش ها حاکی است که رهبر کره شمالی از آمادگی خود برای گفتگوهای صادقانه در خصوص مسایل جاری بین دو کره خبر داده و گفته نباید مانند گذشته ناکامی ها در اجرای توافق ها تکرار شود.
در این نشست خواهر کیم جونگ اون نیز در کنار او بر سر میز مذاکره حضور داشت.

آسوشیتدپرس می گوید، کیم یو جونگ که پیشتر در جریان مسابقات المپیک به کره جنوبی سفر کرده بود، اکنون به یکی چهره های مهم حکومت کره شمالی بدل شده است.

پایان نشست اول
گزارش ها حاکی است که نشست اول رهبران دو کره ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی در روستای مرزی «پانمونجوم» پایان یافته و کیم جونگ اون به کره شمالی بازگشته است.
قرار است نشست دوم بعداز ظهر جمعه در این روستا برگزار شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، کره جنوبی گفته است، هدف این نشست پایان دادن به رویارویی بین دو کشور بر سر برنامه هسته ای کره شمالی است.

پیش از این بلومبرگ نوشته بود، حکومت کره شمالی به تولید موشک‌های قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای که می‌توانند شهرهای آمریکا را هدف بگیرند نزدیک شده است. برآورد می‌شود که آن کشور ۶۰ بمب هسته‌ای دارد. اما از سویی دولت دونالد ترامپ هم تحریم‌های اقتصادی علیه کره شمالی را تشدید کرده و هشدار داده اگر آن کشور به تهدید آمریکا ادامه دهد علیه آن اقدام نظامی خواهد کرد.
رییس دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی و مسئول تدارک اجلاس رهبران دو کره روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «این اجلاس فقط روی توقف فعالیت‌های هسته‌ای و سیاست‌های مربوط به رسیدن به یک صلح پایدار تمرکز خواهد کرد.»

او افزود، به دشواری می‌توان پیش‌بینی کرد که توافق حاصل از این نشست دقیقا چه خواهد بود.
گزارش‌هایی که قبل از شروع اجلاس منتشر شده می‌گویند رهبران دو کره ممکن است بیانیه صلحی امضا کنند که جایگزین توافق پایان تخاصم در سال ۱۹۵۳ شود. از آنجا که دو کشور هنوز توافق صلح را امضا نکرده‌اند از نظر فنی هنوز در حالت جنگ هستند.

علاوه بر این ممکن است تفاهم‌نامه‌هایی در مورد عقب نشینی تدریجی نیروهای دو طرف از نوار مرزی دو کشور و راهکارهایی برای تداوم مذاکرات، بازرسی‌های هسته‌ای و لغو تحریم‌ها نیز امضا کنند. هیچ یک از مذاکرات قبلی در زمینه بازرسی‌های هسته‌ای و لغو تحریم‌ها بین دو کشور به نتیجه نرسیده است.

۳۴ درصد مردم کره جنوبی اعلام کردند اجلاس سران دو کره را به صورت زنده از طریق تلویزیون تماشا کرده اند.

موافقت ۲ کره با خلع سلاح کامل هسته ای
راشاتودی در خبری فروی اعلام کرد که دو کره با خلع سلاح کامل هسته ای موافقت کرده اند.
در همین رابطه برخی رسانه ها نیز با انتشار تصاویری از امضای موافقت نامه میان رهبران دو کره خبر دادند.

رهبران دو کره امروز (جمعه) در کنفرانس خبری مشترکی اعلام کردند که اعلامیه مشترکی به امضا رسانده‌اند که در برگیرنده تحقق صلح دائمی و پایدار در شبه جزیره کره و پاکسازی این منطقه از سلاح هسته‌ای است.

در بیانیه‌ای که در پایان نخستین دور گفتگوها منتشر شد دو طرف تاکید کردند که تا آخر سال ۲۰۱۸ پایان جنگ کره را اعلام و صلح «پایدار و دایمی» برقرار خواهند کرد. از زمان پایان جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳ دو طرف در وضعیت ترک مخاصمه به سر می‌برند و هنوز قرارداد صلح میان دو کشور امضا نشده است.

سران دو کشور همچنین وعده داده‌اند تا پایان ماه اوت ترتیب ملاقات خانواده‌هایی که اعضای آن در دو کره زندگی می‌کنند را فراهم کنند. در پی جدایی دو کره هزاران خانواده که اعضای آنها در دو سوی مرز زندگی می‌کردند از یکدیگر جدا شده‌اند و امکان دیدار ندارند.

در بیانیه مشترک همچنین دو کشور بر سر کاهش تسلیحات در شبه جزیره به توافق رسیدند. در بخشی از بیانیه آمده است که هدف مشترک کره شمالی و جنوبی «خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره است.»

کیم جونگ اون در سخنان خود وعده داد که «گذشته تلخ تکرار نشود.»

همچنین در نشست امروز اجلاس سران دو کره ، مون جائه این رییس جمهور کره جنوبی و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی موافقت کردند که توافق متارکه جنگ را امسال به معاهده صلح تبدیل کنند.
«دونالد ترامپ» نیز در واکنش به این دیدار با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: جنگ کره رو به پایان است. ایالات متحده و تمام مردم بزرگ آن باید از آنچه در کره در حال رخ دادن است مغرور باشند.


بهترین سریال‌های 2024 به انتخاب مخاطبان