ابوترابی فرد: نامه حجتی به جهانگیری تکان‌دهنده است/ کشور توان افزایش حقوق وزیران را ندارد


ابوترابی فرد: نامه حجتی به جهانگیری تکان‌دهنده است/ کشور توان افزایش حقوق وزیران را ندارد

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به نامه وزیر جهاد کشاورزی به معاون اول رئیس‌جمهور گفت: قوا در افزایش حقوق‌ها و دستمزدها سبقت می‌گیرند، درحال‌که کشور ظرفیت افزایش حقوق و دستمزدهای شما وزرا را ندارد.

ابوترابی فرد: نامه حجتی به جهانگیری تکان‌دهنده است/ کشور توان افزایش حقوق وزیران را ندارد
به گزارش خدمت؛ حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد خطیب نماز جمعه تهران در خطبه‌‌های نماز جمعه عبادی سیاسی سخنانی این شهر اظهار داشت: برای برون‌رفتن از تنگناهای اقتصادی نیازمند، پیوند جریان‌های سیاسی هستیم.

وی با بیان اینکه دولت باید از همه توان و ظرفیت خود برای خلق اجماع اجتماعی و وحدت استفاده کند، اظهار داشت: پیوند جریان‌های سیاسی معتقد به نظام راه را برای خدمت به نظام هموار می‌کند.

خطیب نماز جمعه امروز تهران در بخش دیگری از سخنان خود یکی از دلایل جدی مشکلات جامعه کارگری را افزایش بی‌ظابطه حقوق و دستمزد‌ها دانست و خطاب به مسئولان اجرایی کشور، گفت: متناسب با ارزش کار نیروهای خود، حقوق و دستمزد را تعریف کنید.اگر از منابع مالی مطمئن نیستید، چرا بعضی از دستگاه‌‌ها 50 درصد نسبت به افزایش حقوق‌ها اقدام کرده‌اند؟ هزینه‌ها را خلق می‌کنید، بعد از بانک مرکزی استقراض می‌کنید. استقراض دولت از بانک مرکزی، سم مهلکی برای اقتصاد ملی است؛ استقراض دولت از بانک‌های عامل به معنی کاهش منابع بانک‌ها جهت تزریق به تولید ملی است.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به نامه وزیر جهاد کشاورزی به معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر افزایش 50 حقوق‌ها در این وزارتخانه، آن را تکان‌دهنده توصیف کرد و افزود: چرا وزیر جهاد‌ کشاورزی بی‌جهت و بدون تأمین مالی درخواست افزایش 50 درصدی حقوق می‌کند؟‌

وی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات ارزی ایجاد شده طی ماه‌های اخیر اشاره کرد و گفت: تنش‌هایی که در بازار ارز و در عملکرد اقتصادی ایران در حوزه رشد اقتصادی، اشتغال، بیکاری، تورم، مشاهده می‌شود، ناشی از عملکردهای مسئولین، دولت و قوای مرتبط با این حوزه است. اگر می‌خواهیم عملکرد اقتصادی ایران رشد کند، باید به عوامل مؤثر بر اقتصاد ایران، توجه کنیم.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران، درآمدهای نفتی را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های مؤثر بر اقتصاد ایران اعلام کرد و افزود: اتکای بودجه به درآمدهای نفتی، یک خطای استراتژیک است. رهبر انقلاب سال‌ها بر قطع بودجه کشور با درآمدهای نفتی تأکید کرده‌اند، اما متأسفانه هرگز مورد توجه قرار نگرفته است؛ قیمت نفت متأثر از سیاست‌های جهانی است و عوامل سیاسی به شدت بر آن تأثیرگذار است لذا باید رابطه بودجه با درآمدهای نفت را قطع و آن را به ثروت ماندگار با روش‌های اصولی و ماندگار تبدیل کنیم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد، دومین شاخص مؤثر بر عملکرد اقتصاد ایران را تأمین مالی دولت دانست و تصریح کرد: سیاست‌های تأمین مالی دولت نقش بسیار مؤثری در سیاست‌های اقتصاد کشور است.متأسفانه بدون نگاه به درآمدهای کشور شاهد افزایش هزینه‌ها هستیم؛ قوا بر افزایش حقوق‌ها و دستمزدها سبقت می‌گیرند، کشور ظرفیت افزایش حقوق و دستمزدهای شما وزرا را ندارد.

وی خطاب به مسئولان اجرایی کشور، گفت: چرا بدون تأمین منابع مطمئن، هزینه‌ها را خلق می‌کنید، سپس از بانک مرکزی استقراض می‌کنید؛ استقراض دولت از بانک مرکزی، سم مهلکی برای اقتصاد ملی است.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران اضافه کرد: افزایش نرخ رشد و حجم پول باعث شده که دلارهای نفتی را به بانک مرکزی با اصرار بفروشیم؛ دارایی‌های خارجی بانک مرکزی را افزایش دهیم و به اقتصاد ضربه بزنیم.شاخص سیاست اعتباری، سود سپرده و سود تسهیلات است، این شاخص نقش مهمی در اقتصاد و تولید ملی ایفا می‌کند. در حوزه نفت، به جز قیمت نفت، سیاست‌‌های آن در دست دولت و مسئولان است، آنها می‌توانند این سیاست‌ها را با آینده‌نگری، رسیدن به اجماع و گفت‌وگوی نزدیک بین دولت و مجلس حل و فصل کنند.در تدوین بودجه رؤسای کمیسیون‌ها باید مورد مشورت قرار بگیرند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه شاخص سیاست ارزی، متأثر از سیاست‌هایی است که ذکر شد و باید اصلاح شود، گفت: سهولت فضای کسب و کار یکی دیگر از شاخص‌هایی که بر اقتصاد کشور تأثیر گذاشته است. توجه به این امر، یعنی پاسخ به رهبر انقلاب جهت استحکام تولید ملی؛ یعنی فراهم کردن بستر اشتغال و پاسخ به جامعه کارگری،کاهش هزینه تولید و قدرت رقابت با کاهای خارجی، که متأسفانه رتبه ما در این حوزه‌ها مناسب نیست و باید به اصلاح رفتارها اقدام کنیم.

وی تأکید کرد: ما باید اقتصادمان را استحکام ببخشیم.باید فضای کسب و کار را برای کارآفرینان و نیروهای عالِم که از اقتصاد دانش‌بنیان برخور دارد، تسهیل کرده و فضا را در اختیار آنها قرار دهیم.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران در واکنش به اظهارات اخیر رؤسای جمهور فرانسه و آمریکا درباره برجام، گفت: رئیس‌جمهور آمریکا که به نظر می‌رسد فاقد تجربه سیاسی لازم است، به این سخن کوتاه رئیس‌جمهور فرانسه توجه کند. رئیس‌جمهور آشنا به اوضاع منطقه، جهان اسلام و ایران در کنگره آمریکا خطاب به آمریکایی‌ها گفت مانند رهبران قبلی خود در برابر ایران دچار خطا و اشتباه نشوید. پیام آن این است که تحریم‌های فلج‌کننده و فشارهای سیاسی به خلق قدرتی برای ایران تبدیل شد و موضع غرب در برابر ایران تغییر کرد زیرا آنها به روحیه ایستادگی در ملت ایران پی بردند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد افزود: مدیران جهانی باید به اتفاق نظر برسند که باید شرکای خود را از افراد قابل اعتماد، انتخاب کنند.باید به این فهم برسند که به نظام سلطه و به‌ویژه آمریکا نبایدکمترین اعتماد را داشت. ما به این راهبرد که راهبرد اسلام است، ادامه می‌دهیم؛ چهره‌های متعهد و دلسوز نظیر امام‌خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، با الهام از آموزه‌های قرآن می‌گویند که آمریکا قابل اعتماد نیست.

وی تصریح کرد: با توجه به اوضاع منطقه و جهان می‌دانیم که باید به جبهه مقاومت نزدیک شد و روابط خود را بر این اساس تنظیم کرد. با هدایت‌ الهی تاکنون این راه را با موفقیت طی کردیم. برای رسیدن به قله‌‌‌های آزادی با حمایت از محور مقاومت، حرکت خود را ادامه می‌دهیم.


گروه‌های تروریستی در ایران؛ از منافقین تا جیش العدل