راه های مقابله با پوسیدگی دندان و درمان دندان های پوسیده!
جهت مقابله با پوسیدگی دندان ، مصرف غذاهای شیرین و چسبناک را محدود کنید، از خوردن مداوم پفک بپرهیزید، بلافاصله پس از مصرف غذا دهانتان را با آب بشویید یا از علف لیمو، برگ گواوا یا یک محلول شست و شوی دهان با اسانس نعنا استفاده کنید. برای بررسی بیشتر، در ادامه با نت نوشت همراه باشید. نوشته راه های مقابله با پوسیدگی دندان و درمان دندان های...
برای مقابله با پوسیدگی دندان ، مصرف غذاهای شیرین و چسبناک را محدود کنید، از خوردن مداوم پفک بپرهیزید، بلافاصله پس از مصرف غذا دهان تان را با آب بشویید یا از علف لیمو، برگ گواوا یا یک محلول شست و شوی دهان با اسانس نعنا استفاده کنید. جویدن آدامس های بدون شکر، خوردن ماست و استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید یا انواع محلول های شست و شوی دهان و دندان می تواند در از بین بردن پوسیدگی دندان ها مثمرثمر واقع شود. برای بررسی بیشتر راه های مقابله با پوسیدگی دندان ، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.
راه های مقابله با پوسیدگی دندان
طی شبانه روز، دندان های ما با تعداد بی شماری از ذرات خوراکی برخورد می کند. اما اغلب اوقات، تا زمان تشکیل شدن یک حفره وسیع یا یک درد ناگهانی، به آن ها توجه نمی کنیم. هیچ گاه حفرات در عرض یک شبانه روز پدید نمی آیند و آن ها حاصل پوسیدگی دندان طی مدت های طولانی می باشند. اما خبر خوشحال کننده آنکه می توان از پوسیدگی دندان ها، البته در مراحل اولیه، جلوگیری کرد یا اصلاً آن ها را به دندان های سالم بدل نمود.
پوسیدگی دندان هنگامی رخ می دهد که باکتری های مضر پوشاننده روی دندان، با مصرف قند و شیرینی جات، اسید تولید نمایند. اسید تولیدشده، مینای دندان را تخریب کرده و تا حدی می تواند سوراخ یا حفره ای در دندان ایجاد کند. مواد معدنی از قبیل فسفات و کلسیم که در بزاق دهان یا حتی در فلوراید موجود در آب یا خمیر دندان وجود دارند، می توانند جایگزین مواد معدنی از دست رفته در اثر حمله باکتری ها شوند و در نتیجه مینا را بازسازی کنند. در حقیقت، حتی زمانی که شما در دندان های خود علائم پوسیدگی تدریجی، مثل ایجاد یک لکه سفید را مشاهده کنید نیز می توانید تخریب را جبران نمایید.
برای مبارزه با باکتری های مولد حفرات دندانی و مقابله با پوسیدگی دندان ، نکات و روش های زیر را رعایت کنید:
۱- مصرف خوراکی های شیرین و چسبناک را محدود کنید:
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، باکتری های مضر موجود در دهان با مصرف قند و شیرینی جات، اسیدهای مخربی را تولید می کنند؛ بنابراین، مصرف غذاهای شیرین، شانس تشکیل خلل و فرج در دندان ها را می افزاید. خوراکی و نوشیدنی هایی از قبیل نوشابه، آبمیوه، آب نبات، تافی و کلوچه در به وجود آمدن اسید های نابودکننده مینای دندان که موجب تسریع پوسیدگی دندان می شوند کمک بسزایی می کنند. غذاهایی که به سطح دندان ها می چسبند هم به دلیل حضور و تماس طولانی مدت با دندان، می توانند جزء محصولات غذایی آسیب زا مطرح گردند.
۲- برای مقابله با پوسیدگی دندان از خوردن مداوم پفک بپرهیزید:
اگر به مدت طولانی پفک مصرف کنید، دندان هایتان در معرض مواد شیمیایی قرار می گیرد که اسید حاصل از هضم آن ها می تواند سبب نابودی مینای دندان ها شود. این موضوع بدان معنی است که دندان ها قبل از به دست آوردن فرصت بازسازی توسط مواد معدنی، با محصولات اسیدی مواجه می شوند. همچنین دهان شما طی پفک خوردن به جای وعده های غذایی، کمتر بزاق (که حاوی مواد ضد اسید می باشد) ترشح می کند. به تدریج، خوردن نوشیدنی های طعم دار و شیرین نیز می تواند اثر مشابهی را بر دندان بگذارد. این عوامل می توانند زمینه پوسیدگی دندان را فراهم کنند. برای مقابله با پوسیدگی دندان خوردن پفک و تنقلات را بین وعده های غذایی، کم و محدود کنید تا به همان میزان شمار حمله های ناشی از اسید تولید شده توسط باکتری ها به دندانتان کاهش یابد و به آن ها فرصت تجدید حیات دهید.
۳- برای مقابله با پوسیدگی دندان پس از میل وعده ی غذایی دهانتان را بشوید:
بهداشت مناسب دهان و دندان می تواند به میزان قابل توجهی در برابر پوسیدگی دهان مفید واقع شود. پس از صرف هر وعده، دهان را با آب ولرم بشویید تا مواد غذایی ریزی که بر روی دندان ها باقی مانده، خارج شوند. این شیوه می تواند حتی تا ۳۰% از باکتری های موجود در دهان را بکاهد. برای مقابله با پوسیدگی دندان دوبار مسواک زدن و همچنین نخ دندان کشیدن بهتر است در کارهای روزانه تان قرار گیرد که دندان هایتان را سالم نگه دارد.
۴- برای مقابله با پوسیدگی دندان از خمیر برگ گواوا استفاده کنید:
برگ های این گیاه دارای خواص ضد باکتریایی اند و می توانند علیه پاتوژن های دهانی معمول مثل استرپتوکوکوس موتانس موثر واقع شوند. فلاوونوییدهایی مثل گایاجاورین و کوئرستین موجود در برگ هایش به نظر می رسد که دارای خواص ضد باکتریایی باشند. برگ های گواوا را برای بدست آوردن خمیر، له کرده و به دندان هایتان به آرامی بمالید و سپس با آب بشویید تا از شر باکتری های مضر خلاص شوید. همچنین می توانید محلول شستشوی دهان را با جوشاندن ۴ الی ۵ برگ در آب و افزودن کمی نمک طعام به آن، تهیه کنید. این محلول را دو بار در روز استفاده کنید.
۵- با یک دهان شویه دارای اسانس مریم گلی دهانتان را بشوئید:
شاید تصور کنید مریم گلی صرفاً در طبخ غذا مورد استفاده قرار می گیرد، اما به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتریایی علیه جمعیت کثیری از باکتری های مزاحم دهان، موثر واقع می شود. ترکیبات سودمندی نظیر ۱و۸–سینئول، ثوژون (Thujone) و کافور مسئول این خواص می باشند. یک قاشق چای خوری از مریم گلی خشک شده برداشته و آن را خرد کرده و جهت تهیه محلول دهان شویه به آن آب نمک اضافه کنید. برای ۲ الی ۳ بار در روز به مدت ۵ دقیقه در دهان قرقره کنید تا باکتری های پاتوژن و بیماری زا نابود گردند.
۶- محلول دهان شویه تهیه شده از اسانس علف لیمو را امتحان کنید:
بنا بر یک مطالعه که به شرکت کنندگان در آن، محلول شستشوی دهان ۲۵/۰% اسانس علف لیمو داده شد (به مدت ۲۱ روز و هر روز ۲ مرتبه)، دریافت شد که این محلول علیه پلاک و همچنین التهاب لثه به طور چشم گیری موثر است. در حقیقت، می تواند با دهان شویه رایج در بازار (کلروهکسیدین) رقابت کند. علف لیمو شامل ترکیباتی مثل لیمونن، لینالوال، سیترال، سیترونلرال و گرانیول است که می توانند از تشکیل بیوفیلم های باکتریایی جلوگیری کند. ۲-۳ قطره از روغن علف لیمو را در یک فنجان بریزید و از آن یک دهان شویه کارآمد ضد باکتریایی بسازید.
۷- برای مقابله با پوسیدگی دندان روغن کنجد را در دهان قرقره کنید:
قرقره کردن روغن های خوراکی، راه حلی باستانی است که در طب سنتی برای مبارزه با عوامل بیماری زا مورد استفاده قرار می گرفته است و مطالعات گوناگونی نشان داده اند که در برطرف نمودن التهاب لثه ها و همچنین کاهش پلاک دندانی موثر می باشند. این شیوه، شامل برگرداندن مداوم روغن های خوراکی در داخل دهان مثل روغن کنجد یا حتی روغن نارگیل، که درواقع در برابر پاتوژن های دهانی موثر هستند، می باشد. در اینجا به طرز استفاده از این روش می پردازیم. یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل یا کنجد را وارد دهانتان کنید و به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بین دندان هایتان قرقره کنید. در این هنگام باید رنگ روغن، سفید شیری شود. حال روغن را بیرون بریزید. فقط مراقب باشید آن را نبلعید. چرا که حاوی باکتری های پاتوژن است.
۸- از خمیر دندان یا دهان شویه حاوی فلوراید استفاده نمایید:
فلوراید، ماده معدنی است که به طور طبیعی در بدن ما و همچنین در غذا و آب وجود دارد. این ماده به بازسازی مینای دندان پس از فرسودگی، کمک شایانی می کند. پس استفاده از خمیر دندان یا دهان شویه حاوی فلوراید برای از بین بردن عوامل پوسیدگی دندان، می تواند مفید واقع شود. در بهترین حالت، خمیر دندان برای افراد بالغ باید نزدیک ۱۳۵۰ PPM فلوراید داشته باشد. درحالی که فلوراید در سالم نگه داشتن دندان ها به مانند دیگر مواد معدنی و ویتامین ها می تواند موثر باشد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند به بافت طبیعی دندان صدمه بزند. بنابراین متخصصان پیشنهاد می کنند که کودکان زیر دو سال بهتر است از خمیر دندان فلورایدی استفاده نکنند؛ چراکه ممکن است آن را بیش از تحمل بدنشان ببلعند. همچنین اختلاف نظرهای بسیاری پیرامون استفاده از فلوراید علی الخصوص در آب، کاملاً به خودتان بستگی دارد.
۹- برای مقابله با پوسیدگی دندان آدامس های بدون قند بجوید:
جویدن آدامس های بدون قند می تواند در بازسازی دندان هایتان موثر واقع شود. آن ها ترشح بزاق را تحریک می کنند که می توانند نقش بسیار مهمی در جنگ با پوسیدگی ایفا نمایند. بزاق به دلیل دارا بودن عناصر معدنی ضروری مثل کلسیم و فسفر می تواند در بازگشت این مواد معدنی به دندان هایتان موثر واقع شود. در حقیقت ۲۰ دقیقه پس از آنکه غذایی را میل کردید، بزاق شروع به کاهش اثرات اسیدهای تولید شده توسط باکتری های بیماری زا علیه دهانتان می کند. محققان پس از بررسی یک مطالعه، به این نتیجه رسیدند که استفاده از آدامس حاوی زایلیتول، ۴ بار در روز به مدت یک هفته، به طور قابل توجهی مناطق آسیب زده دندان را دوباره بازسازی و ترمیم می کند. وجود زایلیتول، فونوران و کلسیم هیدروژن فسفات، آن را از آدامس بدون قند نیز موثرتر می سازد. زایلیتول، یک الکل قندی، سبب کاهش پوسیدگی دندان ها می شود. فونوران، ترکیبی که از جلبک های قرمز دریایی گرفته می شود، مانع رشد باکتری ها می گردد. کلسیم هیدروژن فسفات سبب افزایش غلظت کلسیم و فسفات در بزاق می شود.
۱۰- برای مقابله با پوسیدگی دندان ماست بخورید:
در یک پژوهش ژاپنی که در آن کودکان سه ساله شرکت کرده بودند، مشاهده شد آن هایی که ماست را ۴ بار یا بیشتر طی هفته می خوردند، به طور چشمگیری از کودکانی که کمتر مصرف می کردند، نقاط آسیب دیده و پوسیده کمتری در دندان هایشان داشتند. این اثر سودمند می تواند به دلیل حضور کلسیم که به بازسازی بافت تخریب شده کمک می کند، باشد. پس ماست را به وعده غذایی روزانه تان برای مقابله با پوسیدگی دندان اضافه کنید تا از شر پوسیدگی دندان خلاص شوید.
نویسنده: علیرضا وفادار
منبع: www.curejoy.com
پاسخی بگذاید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty