شرکت های فرانسوی: حضور در بخش انرژی ایران را از دست نمی دهیم


شرکت های فرانسوی: حضور در بخش انرژی ایران را از دست نمی دهیم

تهران- ایرنا- برخی نمایندگان شرکت های فرانسوی حاضر در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی ایران، خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام را در تداوم همکاری با تهران بی تاثیر می دانند.

به گزارش ایرنا، توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کار شکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
«دونالد ترامپ» که از بهمن سال 1395به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده است، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از این توافق بین المللی را اعلام کرد.
«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه، سه شنبه شب پس از سخنرانی ترامپ در یک پیام توییتری تاکید کرد «از تصمیم آمریکا برای خروج از توافق هسته ای با ایران ابراز تاسف می کند».
صبح چهارشنبه نیز سران انگلیس، آلمان و فرانسه در بیانیه‌ای بر پایبندی خود به توافق هسته ای با ایران تاکید کردند.
در این پیوند، برخی کارشناسان و مدیران شرکت های نفتی فرانسه درباره پیامدهای خروج آمریکا از برجام و حضور در بازار ایران با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت و گو کردند.

**برنامه ریزی برای میلیون ها دلار سرمایه گذاری فرانسوی ها در ایران
کارشناس تجهیزات ابزار دقیق صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و نماینده شرکت فرانسوی «سکوتو» (Secauto) تاکید کرد پس از توافق هسته ای، شرکت های بزرگ نفتی فرانسوی برای میلیون ها دلار سرمایه گذاری در ایران برنامه ریزی کرده اند.
آقای «سندرو سلویتی» (Sandro Salvitti) افزود: پس از این توافق زمینه حضور شرکت های فرانسوی در ایران فراهم شده است.
سلویتی تاکید کرد «سخت است درباره تداوم روابط و همکاری ایران و اروپا پس از تصمیم ترامپ صحبت کرد اما بسیاری از منافع وجود داشت که پیش از برجام، آنها را از دست داده بودیم و این فرصت ها اینک در سایه توافق هسته ای فراهم شده است».
«انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا منافع بسیاری در ایران دارند و در سایه آنها روابط دوستی نیز بین این کشورها با ایران حاکم است. ما تلاش کردیم حتی در دوران تحریم ها نیز با دوستان ایرانی خود در ارتباط باشیم و از ایده ها و مشورت های یکدیگر بهره مند شویم و این، ارزش بسیاری دارد».

** توان تولید داخلی بسیاری از تجهیزات صنایع نفت و گاز در ایران
این کارشناس نفت فرانسوی ایران را برخوردار از جذابیت های بسیاری دانست و تاکید کرد در بخش گاز، پلیمر و تولیدات شیمیایی زمینه ها و جذابیت ها بیشتر از دیگر بخش هاست.
سلویتی افزود: پس از توافق هسته ای، بازار ایران روند رو به بهبود را طی می کند و با توجه به بسیاری از طرح ها، فرصت های همکاری فراهم است که می تواند زمینه ساز تجارت و تبادلات اقتصادی با ایران در عین احترام به قوانین بین المللی باشد.
وی با تاکید بر ضرورت رفع موانع موجود در شتاب بخشی به سرمایه گذاری های خارجی در ایران افزود: قوانین بین المللی برای بازار تولید برنامه ریزی می کند اما باید توجه داشت که برخی محدودیت های تجاری نیز در این میان وجود دارد.
سلویتی گفت: ایران با وجود محدودیت ها می تواند مواد اولیه را خریداری و محصولاتی را در داخل تولید کند. همچنین شرکت های ایرانی توانسته اند بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و گاز را بسازند.

** ضرر آمریکا از تصمیم ترامپ
مدیر صادرات شرکت فرانسوی «لم پلان» (Lam Plan) که تولیدکننده تجهیزات صنایع نفت و گاز است، تاکید کرد «آمریکا با خروج از برجام ضرر می کند اما تصمیم ترامپ در روابط ایران و اروپا تاثیری نخواهد داشت».
دانیل فرات (Daniel Ferrat) یادآوری کرد: بازار نفت ایران متاثر از بازارهای نفت جهانی است و پس از برداشته شدن تحریم ها، ایران توانست حجم بیشتری از نفت تولیدی خود را به فروش برساند و مجتمع های تولیدی ایرانی توانستند در این بخش مواد اولیه مورد نیاز خود را نیز تامین کنند.
وی از سرمایه گذاری 500میلیون یورویی این شرکت در سال 1396 در صنایع نفت و گاز ایران خبر داد و گفت: همکاری با ایران ادامه می یابد؛ زیرا دلیلی برای توقف همکاری ها وجود ندارد.
فرات اضافه کرد: آمریکا و اروپا هر کدام سیاست های جداگانه خود را دارند و خروج آمریکا از توافق هسته ای نمی تواند دلیلی برای قطع همکاری های ایران و اروپا باشد.
وی افزود: امیدوارم اروپا سیاست خود را از آمریکا جدا کند.
این کارشناس صادرات ابراز امیدواری کرد مسائل بانکی موجود در تعاملات اقتصادی به تدریج برطرف و مسیر همکاری ها هموارتر شود.
فرات درباره جذابیت های بازار نفت و گاز ایران گفت: ایران برای پالایش تولیدات خود به همکاری شرکت های اروپایی نیاز دارد و این برای ما یک جذابیت فوق العاده است.

**بازار نفت ایران از بازارهای مهم جهان
همچنین مشاور فنی شرکت های «سرکو»(Serco) و «پروتم» (Protem) فرانسه که تجهیزات لوله و اتصالات صنایع نفت و گاز و هسته ای را تولید می کنند، گفت: بازار نفت ایران یکی از مهمترین بازارهای نفت جهان است و اگر چه مشکلاتی در همکاری با شرکت های ایرانی وجود دارد اما در طول زمان و با شناخت از فناوری های روز و نوین جهان تحول چشمگیری را در همکاری ها شاهدیم.
«بنجامین اودیژیه» (Benjamin Audigier) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همکاری شرکت های فرانسوی با طرف های ایرانی را مهم خواند و افزود: روابط و همکاری ها با اطمینان بهبود می یابد و تضمین می شود.
«ایران به فناوری نیاز دارد و دسترسی به این فناوری ها مستلزم همکاری اروپایی ها و سپس، کسب تجربیات مشترک بین اینهاست».
اودیژیه با تاکید بر ضرورت بهره مندی هر 2طرف از منافع همکاری های مشترک گفت: جذابیت های بسیار زیادی در بازار نفت و گاز ایران وجود دارد که طرف های اروپایی را به این کشور علاقه مند می کند.
وی درباره موفقیت ایرانی ها در دسترسی به فناوری های روز جهان گفت: ایران در پی دسترسی به فناوری های نوین اروپا بوده است. همچنین ایرانیان بسیار باهوش و خلاقند و به سرعت بازارها را در می یابند و فناوری های خوب و بد را به خوبی تشخیص می دهند.
نماینده شرکت فرانسوی بر ضرورت رفع مسائل بانکی برای توسعه همکاری های دو جانبه تاکید کرد.

** تداوم حضور توتال در توسعه فاز 11 پارس جنوبی
با وجود خروج ترامپ از برجام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس صبح چهارشنبه در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پخش گفت: توتال فرانسه در بخش‌های طراحی و برگزاری مناقصات 90 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است و پس از خروج آمریکا از برجام، از این شرکت پیامی برای همکاری نکردن در توسعه فاز 11 پارس جنوبی دریافت نکردیم و به همکاری خود ادامه می دهد.
«محمد مشکین فام» افزود: روابط ما با شرکت توتال بر مبنای قرارداد و احترام متقابل است و فکر نمی کنم از این بابت مشکلی ایجاد شود.
وی اضافه کرد: با توجه به موضع اتحادیه اروپا در مورد خروج آمریکا از برجام، مشکلی درباره توسعه فاز 11 به وجود نمی آید و توتال به فعالیت خود در فاز 11 ادامه می دهد.
مشکین فام به دیدار با مدیران توتال در نمایشگاه نفت تهران اشاره کرد و افزود: در این دیدار، جزییات بیشتر توسعه فاز 11 مورد بررسی قرار گرفت؛ اگر قرار بود توتال همکاری خود را با ایران قطع کند، هرگز درباره جزییات وارد بحث و تبادل نظر نمی شد؛ بنابراین توتال در انجام کارهایش جدی است.
مشکین فام تاکید کرد «تدابیر لازم برای نوع رفتار توتال و سایر شرکا در توسعه فاز 11 اتخاذ شده است».
وی ادامه داد: توسعه فاز 11 برای ما اولویت دارد و به طور قطع آن را توسعه می دهیم. اگر توتال باشد، با آن ادامه می دهیم اما اگر از توسعه این فاز کنار بکشد، گزینه اول ادامه همکاری با شرکت چینی «سی.ان.پی.سی» است.
بیست‌ و سومین نمایشگاه بین‎المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور 1053 شرکت ایرانی و 600 شرکت خارجی از 37 کشور دیگر شانزدهم اردیبهشت گشایش یافت و امروز به کار خود پایان می دهد.
نمایندگان جمهوری آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان ، امارات، انگلیس، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگ کنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختن اشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی و سنگاپور در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
چین، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس، روسیه، ژاپن، کره‌جنوبی، اتریش و هلند پاویون اختصاصی دارند.

گزارش از امیر خانزاده
اقتصام*6984*1961*


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست