به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، حیدر علی عابدی با یادآوری هفته ملی بدون دخانیات و هشدار نسبت به اینکه سن مصرف سیگار به ۱۱ سال رسیده است، گفت: گردش مالی سالانه ۵۵ میلیارد نخ سیگار ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده در حالی که سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه استعمال و عوارض ناشی از آن میشود.
وی با انتقاد از مرگ سالانه ۵۵ هزار ایرانی براثر مصرف سیگار دخانیات را عامل مرگ سالانه ۷ میلیون نفر در جهان دانست و گفت: در سیگار ۷ هزار مواد شیمیایی وجود دارد که ۷۰ نوع آن سرطان زا هستند و در واقع ۱۴ نوع سرطان با مصرف سیگار در ارتباط است.
وی با یادآوری اینکه۹۰ درصد سرطانهای ریه با دخانیات در ارتباط است، گفت: بر اساس آمارهای اعلامیاز سوی وزارت بهداشت ۱۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال سیگار و ۱۴ درصد از جمعیت کشور به صورت روزانه سیگار و قیان مصرف میکنند یعنی ۷ میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۵ سال و ۱۰۰ هزار نفر از نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال استعمال سیگار دارند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه هفته بدون دخانیات بهترین فرصت است که توجه تمامیمسئولان به آسیبهای ناشی از مصرف دخانیات متمرکز شود، تصریح کرد: نیاز است رسانههای جمعی به ویژه صدا و سیما با فرهنگ سازی مناسب آسیبها و عوارض ناشی از مصرف دخانیات را به طور مرتب یادآوری و اطلاع رسانی کنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه قیمت دخانیات واقعی نیست، تصریح کرد: در کشورهای اروپایی قیمت سیگار بسیار بالا است و مالیات کلانی بر آن اعمال میشود اما متاسفانه هر زمانی که در مجلس موضوع افزایش مالیات مطرح میشود برخی به بهانه حمایت از کارگرانی که در کارخانجات دخانیات فعالیت یا کشاورزانی که توتون و تنباکو کشت میکنند با این امر مخالفت میکنند این در حالی است که دخانیات سالانه مرگ ۵۵ هزار ایرانی را رقم میزند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه افزایش قیمت و مالیات سیگار بهترین روش بعد از آموزش و فرهنگ سازی است، گفت: به طور قطع افزایش مالیات و قیمت سیگار تاثیر زیادی در کاهش مصرف دخانیات دارد و جوانان و نوجوانان کمتر به سمت و سوی مصرف قلیان وسیگار روی میآورند.