ترکیه پس از قطع آب دجله، دنبال لشگرکشی به عراق است


ترکیه پس از قطع آب دجله، دنبال لشگرکشی به عراق است

خبرگزاری الفرات نوشت: کشور ترکیه پس از آنکه آب دجله را به روی مردم عراق بست، حالا دنبال لشگرکشی به شمال عراق به بهانه مبارزه با پ.ک.ک است.

خبرگزاری ایرنا: الفرات با نقل این جمله 'سلیمان سویلو' وزیر کشور ترکیه که گفته است 'ارتفاعات قندیل در شمال عراق را به مکانی امن برای خود تبدیل می‌کنیم' آن را به معنای احتمال ایجاد پایگاه نظامی یا افزایش نیرو‌های نظامی ترکیه در شمال عراق دانسته است.

این خبرگزاری عراقی نزدیک به جریان حکمت ملی عراق به رهبری سیدعمار حکیم نوشته است: هرچند نیرو‌های ترکیه درحال حاضر نیز در پایگاه بعشیقه در شمال موصل مستقر هستند، ولی دولت (عراق) این امر را تکذیب می‌کند.

الفرات در ادامه یادآور شده است که بحران آب در عراق از دو روز پیش با آغاز عملیات آبگیری سد ایلیسو ازسوی ترکیه آغاز شد و به خشک شدن بسیاری از نقاط رودخانه دجله منجر شد.

این خبرگزاری سپس اظهارات اردوغان را آورده که به نوشته الفرات با لحنی تهدیدآمیز گفته است: آبگیری سد ایلیسو تصمیمی است که هرگز از آن عقب نخواهیم نشست و عراق باید به نظر و منافع ملت ما احترام بگذارد و وقتی سد پر شد همه چیز به حالت اول بازمی گردد.

الفرات از قول اردوغان همچنین نوشته که از ۱۰ سال پیش تصمیم خود را به مسوولان عراقی گفتیم و از آن‌ها خواستیم با احداث سد، آب لازم را ذخیره کنند، اما آن‌ها توجه نکردند.

درپی آغاز عملیات آبگیری سد ایلیسو ترکیه که باعث کاهش سطح آب رودخانه دجله شده است، ده‌ها تن از شهروندان عراقی روز دوشنبه در اعتراض به این اقدام در مقابل سفارت ترکیه در منطقه الوزیریه در مرکز بغداد تجمع کردند.

معترضان پلاکارد‌هایی با مضمون 'قطع کردن آب رودخانه دجله جنایت نسل کشی مردم عراق است'، 'دجله و فراتِ سرزمین رود‌های جاویدان را نکشید'، 'اردوغان حد خود را نگه دار. اردوغان سد‌ها را بازکن' در دست داشتند.

به گفته عراقی ها، اثرات پرکردن سد ایلیسو ترکیه بر رودخانه دجله در چند روز گذشته در بغداد پایتخت عراق و شمال شهرستان موصل مشاهده و باعث کاهش شدید سطح آب این رودخانه شده و وحشت شهروندان عراقی از خشکسالی در مناطق و تهدید محصولات کشاورزی را در پی داشته است.

همچنین هشتک 'تحریم کالا‌های ترکیه' از روز شنبه همزمان با انتشار گزارش‌ها و تصاویری از کاهش شدید سطح آب رودخانه دجله، به طور گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی اعم از توئیتر و فیسبوک و سایر عرصه‌های فضای مجازی ایجاد شده است.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق