انیمیشن آخرین داستان با نام انگلیسی The Last Fiction انیمیشنی است مدرن و پیشرفته، محصول استودیو هورخش ساخته اشکان رهگذر که در سال ۹۷ بر پرده سینماها قرار خواهد گرفت.
هرچند ساخت فیلم های انیمیشن و کارتون با کیفیت بالا و در حد و اندازه های استانداردهای جهانی سابقه چندانی در ایران ندارد، اما در چند سال گذشته این صنعت با تولید عناوینی مانند تهران ۱۵۰۰ بهرام عظیمی (سال ۱۳۹۲) و فیلشاه هادی محمدیان (سال ۱۳۹۷) شاهد پیشرفت چشمگیری بوده و آثاری با قابلیت نمایش در سایر کشورها و رقابت با نمونههای معتبر، قدرت و تواناییهای خود را به نمایش گذاشتهاند.
با وجود بن مایههای قدرتمند داستانی اسطورهای و حماسی مانند شاهنامه فردوسی و احساسی مانند لیلی و مجنون، سینماگران ایرانی به دلایلی خاص کمتر از این داستانها استفاده میکردند. اما پس از سالها شاهد انیمیشنی هستیم که با استفاده از شخصیتهای داستانی شاهنامه و کیفیت و داستان جذاب خود، نمونهای درخور توجه به شمار میآید. این انیمیشن آخرین داستان نام دارد.
آخرین داستان (The Last Fiction)
انیمیشن آخرین داستان نیز یکی از آثاری است که با استفاده از داستان های اساطیری ایران زمین و شخصیت های بزرگترین اثر حماسی ایران؛ شاهنامه فردوسی و تکیه بر تواناییهای کارگردانان نسل جوان و بهره گیری از عوامل و چهرههای محبوب در دوبله، نام خود را به عنوان یکی از بهترین انیمیشن ها و فیلمهای ایران در سال ۹۷ مطرح نموده است. این اثر مدت زمانی برابر با ۱۱۰ دقیقه داشته و در رده فیلمهای انیمیشن تخیلی و فانتزی قرار میگیرد.
ساخت آخرین داستان که برداشتی است آزاد از داستانهای ضحاک مار دوش، کاوه آهنگر و آفریدون (پسر آبتین) و به روایت دوران پادشاهی ضحاک میپردازد، در سال ۱۳۸۷ آغاز گردید و پس از ۲ سال و در سال ۱۳۸۹ به مرحله پیش تولید رسید و از سال ۱۳۹۲ وارد مرحله نهایی تولید گردید. کارگردانی این اثر بر عهده اشکان رهگذر بوده و این فیلم اولین اثر بلند سینمایی وی به شمار میآید.
در طی نزدیک به ۸ سال تولید، چهرههای بسیار مطرحی در آن به ایفای نقش پرداخته و توانستند این پروژه را به یکی از آثار مطرح و قابل توجه تاریخ سینمای ایران تبدیل کنند. از دیگر نکات برجسته این اثر میتوان به تکنیک ساخت تلفیقی (استفاده از المانهای سه بعدی و دو بعدی به صورت همزمان) اشاره نمود.
بیشتر بخوانید: نگاهی به بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که شما را راضی نگه می دارندشخصیتها
همانطور که اشاره شد، شخصیتهای حاضر در این انیمیشن مدرن ایرانی، همگی برگرفته از اساطیر باستانی شاهنامه فردوسی هستند. انتخاب این نقشها به دقت و با وسواس صورت گرفته و هرکدام با طراحی زیبا و مناسب، جذابیت بسیار بالایی را برای نسل مشتاق فعلی ایران دارند.
کاراکترهای اصلی آخرین داستان که از نمادهای اصلی ایران زمان به حساب میآیند عبارتند از:
جمشید شاه (جمشید کی) ؛ فرزند تهورث آفریدون ؛ فرزند فرانک و آبتین ضحاک ؛ فرزند مرداس و متحد جمشید شاه شهرزاد ؛ تنها دختر جمشید شاه کاوه آهنگر ؛ نماد آزادگی ایران زمین ارشیا ؛ وزیر اعظم دانای جمشید شاه شهراسب ؛ پیر مغان و دانای دیار البرز تهمورث ؛ همرزم جمشید شاه ماندانا ؛ دلداده آفریدون روزبه ؛ آخرین فرند کاوه آهنگر فر ایزدی ؛ قدرتی که انسان را لایق پادشاهی میکند اهریمنعوامل تولید
نویسندگی و کارگردانی انیمیشن آخرین داستان بر عهده اشکان رهگذر قرار داشته است. او که یکی از کارگردانان جوان، خوش ذوق و آینده دار ایران به حساب میآید، متولد سال ۱۳۶۵ بوده و موسس و مدیر استودیو هورخش است. وی که فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته تصویر سازی بوده در سالهای گذشته جوایز متعددی را در بخشهای مرتبط با انیمیشن وبازیهای کامپیوتری به خود اختصاص داده است.
سایر اعضای تیم ساخت آخرین داستان نیز که همگی از اسامی شناخته شده در رشته خود به حساب آمده و این اثر را در زمره بهترین انیمیشن های تاریخ ایران قرار میدهند عبارتند از:
آهنگساز: کریستف رضاعی طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان ویرایش فیلمنامه: محمد چرمشیر انتخاب بازیگران: تینا پاکروان تدوینگر: ژینوس پدرامصداپیشگان
یکی از مهمترین عوامل موثر در موفقیت یک انیمیشن صداگذاری شخصیتها است. صنعت دوبله ایران نیز سالیان سال است یکی از پیشتازان این رشته در جهان به شمار میآید.
صداگذاری انیمیشن آخرین داستان نیز با بهره گیری از دوبلورها و بازیگران شناخته شده و صاحب سبک ایران به یکی از نقاط قوت این عنوان تبدیل شده است. برای نمونه میتوان به اسامی زیر که گروه دوبله این انیمیشن ایرانی جدید را تشکیل میدهند اشاره نمود:
اکبر زنجانپور : کاوه آهنگر حامد بهداد : ضحاک ماردوش لیلا حاتمی : شهرزاد پرویز پرستویی : تهمورث و ارشیا اشکان خطیبی : آفریدون باران کوثری : ماندانا حسین پور شیرازی : جمشید و مرداس شقایق فراهانی : فرانک ملیکا شریفی نیا : مادر ارمایل و گرمایل بانیپال شومون : روزبه فرخ نعمتی : شهراسب بیتا فرهی : اهریمن مجید مظفری : بارمان زهیر یاری : آبتینخط داستانی
در وب سایت اختصاصی این اثر؛ خط ماجرایی انیمیشن آخرین داستان اینگونه بیان شده است:
در دورانی که سایه اهریمن بر سرزمین ها سیطره یافته، “جمشید کی” با سپاهی متشکل از متحدانش و با تکیه بر فر خود در مقابل سپاهیان اهریمن صف آرایی می کند، به خواست یزدان جمشید بر اهریمنیان ظفر می یابد و دستور می دهد تا دژی مستحکم برای حفاظت از سرزمین هایش بنا شود. جمشید بر تخت تکیه زده و مفرور از ظفر خود را دارای فراست ایزدی می داند. وی متحدان را برای اشغال سرزمین های دیگر و شکار اهریمن فرا می خواند اما یزدان از وی روی بر گردانده و فر و فراست جمشید را از وی می ستاند.
جمشید تنها ، گرفتار طمع و جنونی سیری ناپذیر می شود. وی دخترش “شهرزاد” را تنها می گذارد و به شورای وزراء وصیت می کند تا در زمان غیابش “مرداس” متحد و والی سرزمین های جنوبی بر تختش تکیه زند. جمشید فردای همان روز با سپاهی از غیورترین سربازانش برای شکار اهریمن عازم سرزمین های شمالی می شود و دیگر هیچ گاه باز نمی گردد.
اما در گر بار چرخش ایام به گردش درمی آید و با رفتن جمشید کودکی در دل مردمان سرزمین “جمکرد” در آغوش کشاورززاده ای متولد می شود که نامش را” آفریدون” می گذارند. در همین حال خبر می رسد که مرداس مرده است و فرزندش “ضحاک” به نیابت از وی برای به عهده گرفتن زمام تاج و تخت جمشید به جمکرد می آید .
بیشتر بخوانید: بهترین فیلم های ۲۰۱۸ که انتظار زیادی برای تماشای آن داریمجوایز و موفقیتها
از دستاوردها و موفقیتهای انیمیشن آخرین داستان میتوان به مواردی مانند برگزیده شدن به عنوان یکی از شش پروژه برتر در حال جهان در جشنواره بین المللی فیلمهای انیمیشن انسی (Festival International du Film d’Animation d’Annecy) در سال ۲۰۱۳، قرار گرفتن در جمع ۴ انیمیشن سینمایی در حال تولید جهان توسط جشنواره بین المللی انسی در سال ۲۰۱۶ و حضور در بخش غیر رقابتی آثار بلند سینمایی جشنواره انسی در سال ۲۰۱۸ اشاره نمود.
با توجه به تکنیکهای استفاده شده، تصاویر به نمایش درآمده، حضور چهرههای مطرح و بازیگران سینمای ایران، تحقیق در خصوص پوشش و معماری باستانی و داستان ملی و جذاب و استاندارد بالا و جهانی و همچنین عرضه در ۳ زبان انگلیسی، فارسی و فرانسوی، در کنار شخصیت سازی و موسیقی متناسب با اقوام ایرانی ساخته کریستوف رضاعی، انیمیشن آخرین داستان توانایی مطرح نمودن نام ایران در عرصههای جهانی را داشته و یکی از بهترین انیمیشنها و فیلم های سال ۱۳۹۷ ایران به حساب میآید.
بیشتر بخوانید: فیلم مرز علی عباسی کارگردان ایرانی جایزه فستیوال فیلم کن ۲۰۱۸ را به خود اختصاص دادزمان اکران و نمایش
بنا بر اطلاعات منتشر شده، این انیمیشن در اکتبر سال ۲۰۱۸ (برابر با خرداد ماه سال ۱۳۹۷) به نمایش عمومی در خواهد آمد. اما هنوز خبری در خصوص زمان دقیق اکران این انیمیشن فانتزی و مدرن در ایران اعلام نشده است.
فیلم داستان آخر در یک نگاه
نام انگلیسی | The Last Fiction |
مدت زمان | ۱۱۰ دقیقه |
سال ساخت | ۱۳۹۷ – ۲۰۱۸ |
کشور سازنده | ایران |
کارگردان | اشکان رهگذر |
تهیه کننده | استودیو هورخش |
فیلمنامه | اشکان رهگذر |
آهنگساز | کریستوف رضاعی |
طراحی و ترکیب صدا | علیرضا علویان |
ویرایش فیلمنامه | محمد چرمشیر |
انتخاب بازیگران | تینا پاکروان |
تدوینگر | ژینوس پدرام |
دانلود تیزر تبلیغاتی انیمیشن آخرین داستان
گالری تصاویر
تصاویر: The Last Fiction