طرز تهیه پوره هویج برای نوزاد به 3 روش
پوره هویج، یکی از غذاهای کمکی مناسب برای نوزاد پس از سن 6 ماهگی است. پوره هویج و سیب زمینی، پوره هویج و برنج، پوره هویج و سیب 3 نمونه از بهترین و پرخاصیتترین غذاهای کمکی نوزاد است که در این مطلب با طرز تهیه آنها آشنا خواهید شد.
ستاره | سرویس آشپزی - پوره (به زبان فرانسه: Puree)، مادهای خوراکی است که اغلب از ترکیب سبزیجات، میوهها و حبوبات پخته شده یا مواد خام خرد شده در مخلوط کن درست میشود. پوره سیب زمینی، پوره هویج و پوره کدو نمونههایی از انواع پوره هستند که اغلب به عنوان غذای کمکی کودک شش ماهه و غذای کمکی کودک هفت ماهه استفاده میشود. در این میان پوره هویج به دلیل رنگ شاد و زیبا و همچنین طعم شیرین، بیشتر از بقیه مورد استقبال کودکان قرار میگیرد. هویج یکی از سبزیجات پرخاصیت و منبع بتاکاروتن (ویتامین A) است. اگرچه آب آن حاوی املاح و ویتامینهای زیادی است، ولی کودکان پوره هویج را بیشتر دوست دارند. هویج سرشار از ویتامین C و کلسیم است که برای رشد کودکان پس از ۶ ماهگی بسیار مناسب است.
انواع پوره هویج برای نوزاد
پوره هویج نوعی غذای کمکی مناسب برای نوزاد ۶ تا ۷ ماهه است. در این زمان نوزاد باید کم کم به غذاهای ساده ابتدایی عادت کند.
مواد لازم | |
هویج متوسط | 1 عدد |
شیر مادر یا شیر خشک | به میزانی که برای نوزاد قابل بلع باشد |
دستور تهیه:
هویج را خوب بشویید و تمیز کنید.
پوست هویج را بتراشید.
هویج را به قطعات کوچک خرد کنید.
هویج را ۱۵ دقیقه بخار پز کنید. در صورتی که ظرف مخصوص بخارپز در اختیار ندارید، یک صافی فلزی یا یک ورقه آلومینیومی سوراخ شده در سطح یک قابلمه معمولی حاوی آب در حال جوش قرار داده و هویج خرد شده را در صافی یا روی ورقه آلومینیومی بریزید.
پس از پایان پخت، هویج را در غذاساز له کنید یا با پشت قاشق نرم کرده و از صافی رد کنید. در زمان مصرف کمی شیر مادر به آن اضافه و با هم مخلوط کنید.
از پوره هویج به اندازه مورد نیاز در ظرف کودک بریزید و مقدار اضافی را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. نوع اول) پوره هویج با سیب زمینی
پوره هویج و سیب زمینی نوعی غذای کمکی مناسب برای نوزاد ۷ تا ۸ ماهه است. در این سن، نوزاد باید به تدریج با غذاهای متنوع تری آشنا شود. پوره سبزیجات و میوهها از جمله مواد غذایی مناسب برای نوزاد است که مصرف آن باید از یک قاشق مرباخوری در شبانه روز شروع شود و حجم آن به تدریج افزایش یابد.
مواد لازم | |
هویج متوسط | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 1 عدد |
شیر پاستوریزه | 2 لیوان |
روغن زیتون | 1 قاشق مرباخوری |
دستور تهیه:
نکات مهم و اصولی در تهیه پوره هویج و سیب زمینی
بخار پز کردن مواد باعث میشود تا بیشتر مواد مغذی سبزیجات در آنها باقی بماند. میزان ویتامین C در سیب زمینی که با پوست پخته شده باشد تقریبا دو برابر زمانی است که بدون پوست پخته شود.نوع دوم) پوره هویج با برنج
پوره هویج و برنج نوعی غذای کمکی برای نوزاد ۷ تا ۸ ماهه است. در این سن مواد غذایی جدید و متنوعی وارد برنامه غذایی نوزاد میشود و غذای کودک باید کاملا نرم و پوره مانند باشد.
مواد لازم | |
هویج متوسط | 1 عدد |
برنج خیس خورده | 2 قاشق غذاخوری |
شیر پاستوریزه | 1 لیوان |
به مواد اجازه دهید تا ۲۰-۱۵ دقیقه در قابلمه درباز بپزند.
وقتی هویج و برنج کاملا نرم شدند، مواد را در مخلوط کن ریخته و به حالت پوره درآورید. نوع سوم) پوره هویج با سیب
پوره هویج و سیب نیز نوعی غذای کمکی مناسب برای نوزاد ۸ تا ۹ ماهه است. در این سن غذای اصلی نوزاد هنوز شیر است، ولی افزودن مواد غذایی جدید، باعث افزایش ارزش غذایی و تنوع غذای کودک میشود.
مواد لازم | |
سیب درختی متوسط | 1 عدد |
هویج متوسط | 1 عدد |
شیر پاستوریزه | 2 لیوان |
حدود ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا مواد در قابلمه درباز بپزند. سپس مواد موجود در قابلمه را در مخلوط کن ریخته و به حالت پوره درآورید.
مقدار مورد نیاز از پوره هویج و سیب را در ظرف کودک بریزید، مقدار اضافی را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کرده و ظرف ۲۴ ساعت مصرف کنید.
نکته: تکههای هویج را کوچکتر از تکههای سیب خرد کنید، چون هویج دیرتر از سیب میپزد و این کار باعث میشود همزمان با هم بپزند.