استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال


حتی یک تغییر کوچک در نحوه نگهداری و طرز استفاده از یخچال می تواند باعث شود تا این وسیله مهم خانه همیشه خوب کار کند، نیازی به تعویض و تعمیر نداشته باشد، غذاها را به بهترین شکل نگهداری کند و البته برق کمتری هم مصرف شود. نوشته استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال اولین بار در نت نوشت. پدیدار...

استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال

حتی یک تغییر کوچک در نحوه نگهداری و طرز استفاده از یخچال می تواند باعث شود تا این وسیله مهم خانه همیشه خوب کار کند، نیازی به تعویض و تعمیر نداشته باشد، غذاها را به بهترین شکل نگهداری کند و البته برق کمتری هم مصرف شود.

0

فصل گرما است و شما ترجیح می دهید هر از گاهی یک نوشابه خنک از یخچال در بیاورید و میل کنید شاید از شما از افرادی باشید که استفاده صحیح از یخچال برایتان مهم باشد چرا که یخچال اشتهای عجیبی برای مصرف برق دارد. شما طی ۲۴ ساعت و ۳۶۵ روز سال یخچال خانه تان روشن است. عمر متوسط و مفید یک یخچال ۲۰ سال است. ولی شما می توانید با استفاده صحیح از یخچال و روش های ساده ای هم عمر یخچال تان را طولانی تر کنید و هم مواد غذایی را سالم تر نگاه دارید و هم برق کمتری مصرف کنید. با شگردهای بسیار ساده برای استفاده صحیح از یخچال با نت نوشت همراه باشید.

استفاده صحیح از یخچال

قسمت موتور و پشت یخچال را هم تمیز کنید

پشت یخچال ها کویل هایی قرار دارد تا مانع از داغ شدن کمپرسور شود. هر چه آنها را تمیزتر نگه دارید و اجازه ندهید گرد و غبار روی آن ها را بگیرد کمپرسور بهتر کار می کند. حتما قسمت شبکه ای پشت یخچال و روی کمپرسور را هم گردگیری کنید. برای استفاده صحیح از یخچال و عمر بهتر اگر خودتان نمی توانید این کار را انجام دهید از یک متخصص بخواهید حداقل هر سال یک بار این کار را برای شما انجام دهد.

حتما روی غذاها را بپوشانید

به هر دلیلی اگر عادت دارید غذاها را در ظرف بدون پوشش در یخچال بگذارید بهتر است این عادت را تغییر دهید. برای استفاده صحیح از یخچال حتما می دانید گذاشتن روکش سلفون یا ظرفهای دردار باعث می شود تا رطوبت غذا حفظ شود و غذا تازه تر بماند و یخچال بو نگیرد. ولی ویژگی دیگر روش نگهداری غذا در ظرف های در دار این است که شما حسابی در مصرف برق صرفه جویی می کنید. چون رطوبت غذاها وارد فضای یخچال نمی شود تا کمپرسور مجبور به کارکردن بیشتر باشد تا رطوبت را از بین ببرد و محیط یخچال را خشک نگه دارد.

در یخچال را باز نگه ندارید

بهتر است طوری برنامه ریزی کنید که با یک بار باز کردن یا بستن درب یخچال، اقلام مورد نیازتان را در یخچال گذاشته یا آن ها را بردارید. باز کردن مداوم و مکرر در یخچال یا وقتی در یخچال را باز نگه می دارید تا فکر کنید چه می خواهید بردارید، باعث گرم شدن یخچال و کارکرد بیشتر موتور می شود و هم د مصرف برق و هم عمر دستگاه تاثیر منفی دارد.

اندازه مناسب یخچال را انتخاب کنید

همیشه اندازه یخچال را با توجه به اعضا خانواده انتخاب کنید. لزومی ندارد یک خانواده یک یا دو نفره یک یخچال فریزر بزرگ داشته باشد. اگر چنین یخچالی دارید احتمالا می توانید آن را با یکی از بستگان که تعداد اعضا خانواده شان بیشتر است معاوضه کنید. در غیر این صورت باید هزینه های اضافی برق زیادی بپردازید.

درجه یخچال را درست تنظیم کنید

همیشه فصل و درجه حرارت دمای محیط را در نظر گرفته و با توجه به آن درجه یخچال را تنظیم کنید. برای استفاده صحیح از یخچال کارشناسان توصیه می کنند بهترین درجه برای یخچال تا رشد باکتری ها به حداقل برسد یا حتی متوقف شود ۵ درجه سانتیگراد است. برای فریزر باید درجه را به منهای ۱۸ درجه سانتیگراد یا حتی دمای کمتر از آن برسانید.

برای این کار می توانید دماسنج را در یک لیوان آب گذاشته به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مطمئن شوید که درجه یخچال را درست تنظیم کرده اید. برای فریزر دماسنج را بین بسته ها بگذارید و پس از ۲۴ ساعت آن را چک کنید.

نوارهای دور در را چک کنید

حتما نوارهای مغناطیسی دور در یخچال و خود یخچال را چک کنید و در صورتی که خرابی یا پارگی دارد یا خوب به یکدیگر نمی چسبند هر چه سریع تر آن ها را تعویض کنید.

هر از گاهی به یخچال استراحت بدهید

حتی اگر یخچال هایی دارید که به اصطلاح برفک نمی گیرد بهتر است هر چند وقت یک بار یخچال را به تدریج از غذا تخلیه کنید. آن را خاموش کنید. آن را کاملا تمیز کنید و بعد از یکی دو ساعت استراحت آن را مجددا روشن کنید. در طی مدتی که به یخچال استراحت میدهند در آن را باز بگذارید. برای ضدعفونی کردن و تمیز کردن یخچال می توانید از محلول سرکه و الکل ( نصف و نصف) استفاده کنید. همیشه یک دستمال خاص را برای تمیز کردن یخچال داشته باشید و بعد از هر بار تمیز کردن یخچال دستمال را بشویید در آفتاب خشک کنید و به هیچ وجه از این دستمال برای سایر وسایل خانه استفاده نکنید.

اگر یخچال شما از نوعی است که برفک می زند پس به محض آن که برفک ها در حال افزایش است باید یخچال را خاموش و تمیز کنید و به آن استراحت بدهید. استفاده صحیح از یخچال بد نیست یک برنامه منظم مثلا هر دو ماه یک بار یا در هر فصل یکبار برای استراحت دادن به یخچال در نظر بگیرید. تمیز کردن محیط داخلی یخچال را هر هفته یا هر دو هفته یک بار انجام دهید.

یخچال را خیلی پر یا خیلی خالی نگذارید

هیچ چیز بدتر از این نیست که یخچال روشن و خالی باشد. خالی بودن یخچال یا هنگامی که اقلام کمی در آن می گذارید باعث می شود تا یخچال نمی تواند دمای داخل را درست تنظیم کند. حتی اگر بسته های غذایی ندارید می توانید از بطری های آب استفاده کنید. مهم این است که ظرفیت یخچال پر شود.

طوری یخچال را پر کنید که امکان گردش هوا بین بسته ها و ظرف ها وجود داشته باشد.

ظرف و غذای داغ در یخچال نگذارید

به هیچ وجه ظرف غذای داغ یا غذایی را که هنوز سرد نشده است در یخچال نگذارید. چون سردکردن آن مشکل تر و مصرف انرژی بیشتر می شود.

یخ ساز را خاموش کنید

بعضی از یخچال ها دارای دگمه هایی مختلفی هستند تا شما بتوانید به هر نوع یخی قالبی، یا خرده دسترسی داشته باشید. تا آن جا که می توانید سعی کنید این قسمت را خاموش نگه دارید و فقط وقتی مهمانی دارید آن را روشن کنید.

یخچال را در مکان مناسبی بگذارید

همیشه جایی را برای یخچال انتخاب کنید که خنک باشد. به هیچ وجه یخچال نباید در نور خورشید یا کنار یک دستگاه حرارتی قرار گیرد. از طرف دیگر حتما فاصله یخچال تا دیوار باید حدود ۱۰ سانتیمتر باشد.

برای نگهداری غذاها از یخچال درست استفاده کنید

استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال

استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال

برای استفاده صحیح از یخچال توجه داشته باشید که همیشه غذاهای پخته را در طبقات بالا و میوه و غذاهای خام را در طبقات پایین بگذارید. به این ترتیب امکان بروز رشد باکتری ها را به حداقل می رساند. یادتان باشد هر از گاهی یخچال را تمیز کنید. غذاهای و میوه های شسته نشده را حتما در کیسه های تمیز یا ظرف های در دار نگهداری کنید.

به هیچ وجه غذاهای کنسروی را همراه با قوطی در یخچال نگذارید. حتما غذا را از قوطی خارج کرده در ظرف در دار بگذارید و در طبقات بالا نگهداری کنید.

غذاهای پخته یا مواد غذایی خام را بلافاصله پس از بیرون آوردن از یخچال استفاده نکنید. حتما آنها را تا حرارت حداقل ۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. نوشابه ها را در قفسه های در یخچال نگهداری کنید. هیچ غذا یا نوشابه ای را برای مدت طولانی در یخچال نگهداری نکنید. بهتر است هر نوع غذایی را تا سه روز مصرف کنید. در غیر این صورت حتما آن را دور بریزید. لزومی ندارد میوه های نرسیده یا ترشی ها را در یخچال نگهداری کنید.

یادتان باشد یخچال باعث می شود تا عمر مواد غذایی بیشتر باشد و سالم تر نگهداری شوند. ولی نمی تواند همه باکتری ها را از بین ببرد. به عنوان مثال باکتری لیستریا Listeria از نوع باکتری هایی است که حتی در درجه حرارت پایین زنده می ماند. پس حتما تمام این موارد استفاده صحیح از یخچال را رعایت کنید تا همیشه غذاهای تان سالم نگهداری شود و برق کمتری مصرف کنید.

منابع: www.foodsafety.gov.mo
refrigerators.reviewed.com

استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال
برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذاید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن

نام *

ایمیل *

وبسایت

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Current ye@r *

Leave this field empty


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

انسان‌ها 50 هزار سال دیگر چه شکلی می‌شوند؟