مزیت های خوابیدن در اتاق خواب خنک چیست ؟


مزیت های خوابیدن در اتاق خواب خنک چیست ؟

خوابیدن در اتاق خنک : تاثیر مکان خواب بر خوابی راحت چیست ؟ بهداشت مکان خواب چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره تاثیر بهداشت خواب بر سلامت عمومی بدن در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.     مقاله درباره خواب , خوابیدن در اتاق خنک   نکاتی درباره بهداشت مکان خواب … نوشته مزیت های خوابیدن در اتاق خواب خنک چیست ؟ اولین بار در پورتال جامع...

سلامت عمومی بدن در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

موانع بهداشت خواب

مقاله درباره خواب , خوابیدن در اتاق خنک

نکاتی درباره بهداشت مکان خواب

آیا میدانستید مکان خواب شما نقش زیادی در ابتلای شما به انواع مشکلات پوستی و آلرژیک دارد تعویض و شستشوی زودهنگام ملافه و روبالشتی ها بسیار حائز اهمیت و مهم است می تواند در رفع انواع بیماری های پوستی و تنفسی به شما کمک کند پتو و ملافه و تشک جایگاه خوبی برای زندگی شپش، کک، کنه، زالو، عنکبوت می باشند.

اگربر روی بدن و صورت خود جوش های چرکی می بینید، ریزش موهای سرتان بیشتر شده، احساس خارش و سوزش پوست به سراغتان آمده ، این علائم نشان دهنده وجود انواع میکروب ها و باکتری ها در محل زندگی شما است و هشداری جدی از سوی بدن است.

گفتنی است، یکی از آلوده ترین مناطق که اغلب افراد نسبت به آن بی توجه هستند ملحفه , روبالشی, بالشت و تشک خواب است.

تعویض دیر به دیر ملحفه و روبالشی می تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری های پوستی و تنفسی، آلرژی ها و عفونت های قارچی در بدن شود.

بسیاری از ما نسبت به تعویض و شستشوی زودهنگام این وسایل تنبل و بی حوصله هستیم و نمی دانیم که بیشتر مشکلات پوستی و حساسیتی که در ما وجود دارد و برکیفیت زندگیمان اثرمنفی می گذارد در اثر تنبلی در شستشوی سرویس خواب است.

بدن شما در طول ساعاتی که به خواب می روید همچنان فعال است و به تعریق می پردازد و سلول های پوستی جدید جایگزین سلول های مرده می شوند، موهایی که ریشه آنها در حال نوسازی است می ریزند و موهای تازه جایگزین آن می شوند ، هنگام خواب ترشح بزاق دهان می تواند با ملحفه تماس برقرار کند و سبب شود تا سرویس خواب افراد آلوده شود.

کارشناسان شستشوی هفتگی ملحفه و روبالشی را بویژه به افرادی که دچار مشکل آکنه، شوره موی سر و آلرژی هستند با رعایت نکاتی چون شستشو با مواد غیر آلرژی زا مانند مایع لباسشویی به جای پودر لباسشویی و خشک کردن دربرابر آفتاب توصیه می کنند.

کارشناسان انواع مواد آلوده و حشرات ذره بینی کوچک را در تخت خواب شناسایی کرده اند که می توانند مسبب ابتلای افراد به بیماری های غیر مسری باشند.

بویژه افراد بیمار و یا ورزشکار باید توجه ویژه ای به وسایل خواب خود داشته باشند زیرا دربدن آنها عفونت های قارچی به سرعت می تواند منتشر و باعث بروز بیماری های سخت درمان شود، ورود حیوانات خانگی به تخت خواب یکی دیگر از عوامل ایجاد بیماری های پوستی در افراد است و می تواند انواع میکروب ها و حشراتی چون شپش، کک، کنه، زالو، عنکبوت و انگل های موجود در پنجه حیوان را به تخت فرد منتقل کند.

بهترین مکان برای قرار دادن تخت خواب زیر نور پنجره ای روبه خورشید است تا از خاصیت ضدعفونی کنندگی خورشید بتوان استفاده کرد. توصیه می شود هر از گاهی تشک را هم در مقابل نور خورشید قرار داد و روتشکی را به طور منظم شستشو داد تا میکروب ها و قارچ های ذره بینی موجود در آن نابود شوند.

بهتر است جنس ملحفه و روبالشی از مواد غیر حساسیت زا و نخ ، کتان یا بامبو باشد تا کمترین آسیب را به پوست بدن برساند.

مزیت های خوابیدن در اتاق خواب خنک

خوابیدن در اتاق خواب خنک

افرادی که ترجیح می‌دهند هنگام خواب، دمای اتاق خواب را پایین بیاورند، کار درستی انجام می‌دهند!

هرچند بیشتر ما احتمالا تصور می‌کنیم هنگام خواب باید هوای اتاق نسبتا گرم باشد تا سرما نخوریم و راحت بخوابیم، اما دمای اتاق خواب باید ۱۸ درجه سانتی گراد باشد تا یک خواب عالی داشته باشیم.

همه چیز درباره خواب دیدن

بهداشت خواب pdf

چرا عدد دماسنج مهم است؟

دمای بدن به طور طبیعی طی یک دوره‌ ۲۴ ساعته، بالا و پایین می‌رود؛ بیشترین دمای بدن در اواخر بعد ازظهر و کمترین دمای بدن حدود ۵ صبح است.

خواب، معمولا زمانی شروع می‌شود که دمای بدن ما افت می‌کند، بنابراین اتاق خنک ‌تر، ما را وامی‌دارد تا سریع‌تر به خواب برویم.

خوابیدن در اتاق خواب خنک به جوان شدن پوست کمک می کند

خوابیدن در اتاق گرم مانع از ترشح ملاتونین در بدن‌ می‌شود که یکی از بهترین هورمون‌های بدن در مقابله با پیری است. وقتی در تاریکی کامل به خواب می‌‌رویم و دمای بدن‌مان افت می‌کند، ملاتونین ترشح می شود و فوایدش به بدن می‌رسد.

خوابیدن در اتاق خواب خنک به کاهش وزن کمک می کند

با افت دمای بدن و ترشح هورمون رشد، هورمون استرس یا کورتیزول هم کاهش می‌یابد. وقتی نمی‌توانید به اندازه‌‌ کافی بخوابید، با میزان بالایی از کورتیزول از خواب بیدار می‌شوید، یعنی احتمال این که سراغ جعبه‌ کلوچه‌ها بروید و اضطراب‌تان هم بیشتر شود، بالا می‌رود.

خوابیدن در اتاق خواب خنک احتمال بیماری‌های متابولیک را کاهش می دهد

نتایج مطالعه‌ای نشان داد خوابیدن در اتاقی با دمای ۶۶ درجه می‌تواند از یک سری از بیماری‌های متابولیکی مانند دیابت پیشگیری کند. افراد شرکت کننده در آزمایش، نه تنها در زمان بیداری کالری بیشتری سوزانده بودند، بلکه مقدار چربی قهوه‌ای‌شان (چربی خوب) هم تقریبا دو برابر شده بود.

جای خواب مسافرتی نوزاد

بهداشت خواب چیست

مزیت های خوابیدن در اتاق خواب خنک چیست ؟

منبع : خراسان نیوز / سیمرغ / مجله پزشکی


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی