به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد شیرازی رئیس سابق سازمان بازرسی شهرداری تهران در نشست پژوهشی پدیده رانت و تخلف در مدیریت شهری، با بیان اینکه چهار دهه است که در حال مبارزه با فساد هستیم و رهبر بزرگوار ما ۱۷ سال پیش فرمانی ۸ ماده ای در خصوص مبارزه با فساد صادر کردند که همچنان بر روی زمین مانده و کسی آن را اجرا نکرده است. امروز باید ببینیم بی توجهی به این فرمان ۸ ماده ای چه هزینه هایی بر کشور تحمیل کرده است و اگر سال ۸۷ این فرامین اجرایی می شد چه اتفاقاتی بر سر کشور نمی افتاد.
وی با بیان اینکه در کنار بررسی آکادمیک و علمی مبارزه با فساد ما نیاز به یک رفتار انقلابی در راه مبارزه با رانت خواری و فساد نیاز داریم، تصریح کرد: نباید فساد را سیاسی و جناحی ببینیم بلکه مبارزه با فساد موضوعی ملی است. متأسفانه در سالهای گذشته نتایج پژوهش های علمی در حوزه فساد، اجرایی نشده است و فرآیند مبارزه با فساد با حرف به سرانجام نمی رسد.
شیرازی در ادامه با بیان اینکه تهران در سالهای گذشته با پدیده وحشتناک شهر فروشی روبرو بوده و میلیون ها مترمربع تخلف ساخت و ساز در آن انجام شده، صدها هزار هکتار باغ در آن نابود شده است، اظهار داشت: ما نیاز به راهکارهای عملیاتی برای حل این معضلات مهم داریم.
وی افزود: اگر امروز می بینیم ۱۰ درصد از میزان رشوه در شهرداری تهران کاسته شده است، به خاطر آن است که به موقع با عناصر متخلف در سازمان بازرسی برخورد کرده ایم. همچنین در همایش بازرسی شهرداری که در اردیبهشت ماه برگزار شد درخواست کردم دستورالعملی توسط شورا برای مبارزه با توصیه کنندگان تدوین شود.
رئیس سابق سازمان بازرسی شهرداری که ظهر امروز از سمت خود برکنار شده است، با اشاره به مثلث شر در شهرداری گفت: قانون گریزان، قانون فروشان و توصیه کنندگان سه ضلع این مثلث در شهرداری هستند. قانون فروشان، عناصر ناسالم مدیریت میانی هستند که این بلا را همراه با قانون گریز و توصیه کنندگان بر سر تهران آورده اند.
وی تأکید کرد: پرونده های فساد را به شورای امنیت ملی و نهادهای بالادستی داده ایم و امیدواریم هرچه زودتر با این حجم فساد بی سابقه، برخورد شود و فرمان ۸ ماده ای مقام معظم رهبری عملیاتی شود. مردم انتظار دارند ده ها هزار میلیارداموال غارت رفته تهران به بیت المال بازگردد. خوشبختانه خواب از چشم رانت خواران و مفت خواران گرفته شده و کابوس های شبانه می بینند.
در این همایش افشین حبیب زاده عضو شورای شهر تهران موضوع فساد را یکی از موضوعات مهم کشور عنوان کرد که رواج آن باعث بی انگیزه شدن افرادی که به قانون پایبندند شده و مسیر توسعه را نیز با مشکل مواجه کرده است.
حبیب زاده تأکید کرد: فساد باعث بی اعتمادی مردم شده و در این زمینه شرایط مناسبی نداریم.
وی، ایجاد خزانه متمرکز، سامانه شفافیت که قراردادهای بالای یک میلیارد در آن ثبت می شود و شفافیت تصمیم گیری هایی که در شورای معماری مناطق رخ می دهد را از فعالیت هایی عنوان کرد که شورای شهر در جهت مبارزه با فساد برداشته است.
حبیب زاده مصوبه شورا در خصوص تصمیم گیری در رابطه با بهره برداری از املاک شهرداری توسط شورا را از دیگر فعالیت های شورا در خصوص مبارزه با فساد عنوان کرد و گفت: ۱۳۰۰ ملک که در دست اشخاص حقیقی و حقوقی بود که مشخص نبود که به چه دلیلی واگذار شده است، در حال بازپس گیری است.
در ادامه این نشست محمدرضا جوادی یگانه نیز با اشاره به پژوهشی در شهرداری، گفت: مقایسه پژوهش هایی در خصوص وضعیت فساد در شهرداری نشان می دهد ۱۱ درصد درخواست رشوه در شهرداری کاهش پیدا کرده است و این در رضایت مندی شهروندان تأثیرگذار بوده است.