احادیث حضرت معصومه درباره مساله ولایت و مردم قم


احادیث حضرت معصومه درباره مساله ولایت و مردم قم

احادیث حضرت معصومه (س) بیشتر نقل قول حدیث‌هایی است که از پیامبر (ص) بوده است. مجموعا پنج حدیث از ایشان نقل شده که اکثرا پیرامون ولایت می‌باشد.

ستاره | سرویس مذهبی - مجموعاً پنج حدیث از حضرت معصومه (س) نقل شده است که موضوع بیشتر آن‌ها حول محور ولایت می‌باشد. این احادیث طی سندهای معتبر از پیامبر (ص) نقل‌قول شده است. ستاره در این مقاله این احادیث را برای شما بازگو می‌کند.
احادیث حضرت معصومه درباره مساله ولایت و مردم قم


1) حدیث حضرت معصومه (س) درباره یادآوری غدیر خم

حضرت معصومه (س) حدیث زیر را به ترتیب از دختر امام صادق (ع)، دختر امام باقر(ع)، دختر امام سجاد (ع)، دختران امام حسین (ع)، دختر حضرت فاطمه س) و حضرت زهرا (س) نقل کرده است؛
حضرت زهرا (س) فرمود:
«آیا فرمایش رسول خدا (ص) را در روز غدیر خم فراموش کرده‌اید که فرمود: هر کس من مولای اویم علی مولای اوست و (آیا فراموش کرده‌اید) دیگر فرمایش آن حضرت را که فرمود: تو برای من همانند هارون برای موسی هستی»
(عوالم العلوم، ج 21، ص 353 به نقل از اسنى المطالب ص 49 تا ص 51)


2. حدیث حضرت معصومه (س) درباره حب آل محمد

حدیث زیر هم با همان سلسله قبلی از حضرت زینب به نقل از مادرش حضرت فاطمه (س) به حضرت معصومه (س) رسیده است؛
حضرت زهرا (س) فرمود:
«حضرت رسول اکرم (ص) فرمود: آگاه باشید! هر کس با محمد آل محمد بمیرد شهید از دنیا رفته است».
(آثار الحجة، ج 1، ص 8 9؛ عوالم، ج 21، ص 354)


3) حدیث حضرت معصومه (س) درباره شب معراج

این حدیث هم مثل دو حدیث قبلی و این بار از ام‌کلثوم دختر حضرت فاطمه (س) نقل شده که پیامبر (ص) درباره وقایع شب معراج فرمود:
«هنگامی که مرا به آسمان بردند داخل بهشت شدم، در آنجا قصری از درّ سفید میان خالی دیدم که دارای دری بود زینت شده با درّ و یاقوت و روی آن پرده‌ای آویخته بود. وقتی سر بلند کردم دیدم بر بالای آن نوشته‌اند «لا اله الّا اللّه، محمد رسولُ اللّه، علی ولی القوم و بر پرده نوشته شده بود: بخٍ بخٍ مَن مثل شیعة علیٍّ. وقتی داخل شدم قصری از عقیق سرخ در آن دیدم که وسط آن خالی بود این خانه نیز دری داشت که پرده‌ای مزین به زبرجد بر آن آویخته بود. وقتی سرم را بلند کردم دیدم بر او نوشته محمد رسول الله، علی وصی المصطفی. و بر پرده نوشته بود: بشّر شیعةَ علیٍّ بطیب المولد (به شیعه علی بشارت بده به حلال‌زادگی). وقتی وارد شدم به قصری از زمرد سبز رسیدم که زیباتر از آن را هرگز ندیده بودم. دری از یاقوت قرمز داشت که با انواع لؤلؤ زینت شده بود. بر پرده آن نوشته بود: شیعة علیّ هم الفائزون (شیعیان علی رستگاران‌اند). پرسیدم: دوست من جبرئیل، این کاخ از آن کیست؟ پاسخ داد: «یا محمّد، لابن عمّک و وصیّک علیّ بن ابی‌طالب (ع) یحشر النّاس کلّهم یوم القیامة حفاةٌ عراة الّا شیعة علیّ... (ای محمد! این خانه پسر عمو و جانشین تو علی بن ابی‌طالب است، در روز قیامت همه مردم پابرهنه و عریان محشور می‌شوند، جز شیعیان علی و همه مردم با نام مادرشان صدا می‌شوند جز شیعیان علی که با نام پدرانشان خوانده می‌شوند). درباره راز این مسئله پرسیدم، پاسخ داد: لانّهم احبّوا علیّاً فطاب مولدهم (چون علی را دوست داشتند ولادتشان پاک (و حلال) گردید)».
(بحارالانوار، ج 68، ص 77؛ عوالم، ج 21، ص 325؛ ینابیع المودة، ص 257)


4) حدیث حضرت معصومه (س) درباره پاکی امام حسین (ع)

در حدیث دیگری که با سند به صفیه عمه پیامبر (ص) می‌رسد آمده است:
وقتی امام حسین (ع) متولد شد من پرستارش بودم. پیامبر (ص) فرمود: عمه جان فرزندم را نزد من آور. گفتم: ای رسول خدا! من هنوز او را پاکیزه نکرده‌ام. پیامبر (ص) فرمود: عمه! تو می‌خواهی او را پاک کنی؟ خداوند او را پاکیزه و مطهر کرده است.
(بحار الانوار، ج 43، ص 243)


5) حدیث حضرت معصومه (س) درباره مردم شهر قم

حضرت معصومه (س) از پدرش امام موسی کاظم (ع) درباره مردم قم می‌فرماید:
«از پدرم شنیدم که فرمود: شهر قم مرکز شیعیان ما می‌باشد».
(دریای سخن، سقازاده تبریزی به نقل بارگاه فاطمه معصومه، همان، ص 4546)

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مراسم عروسی مریم امیرجلالی در سال 1349