دکتر محمد رضا فرتوک‌زاده در گفت‌وگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره علت افزایش فشار چشم اظهار کرد: چشم انسان یک کره محتوای آب است که در یک طرف مایعات وارد و از طرف دیگر از آن خارج می‌شوند که ورود آنها برای مواد غذایی مورد نیاز چشم است و خروج آنها نیز برای دفع مواد زائد است.

وی با بیان اینکه اگر آب در داخل کره چشم نباشد سبب خشکی و در نهایت نابودی چشم می‌شود، افزود: مقدار ورودی و خروجی آن طوری تنظیم شده است که مقدار فشار داخل چشم ۱۰ تا ۲۰ میلی متر جیوه است.

این متخصص چشم ادامه داد: اگر فشار چشم پایین تر از این مقدار باشد سبب خوابیدن چشم و از بین رفتن آن می‌شود و حتی فضای داخلی که تحت فشار قرار گرفته و در نهایت تخریب می‌شوند اما معمولا فشار کم در داخل چشم خیلی کم وجود دارد که فقط در ضایعات و زخم‌ها به وجود می آید.

فرتوک‌زاده ادامه داد: در طول روز با پرفشاری چشم روبه‌رو هستیم که به اصطلاح پزشکان قدیمی با عنوان آب سیاه از آن یاد می‌شود که این مسئله سبب شده تا آرام آرام چشم تخریب و عصب و عضله آن نیز دچار مشکل و در نهایت سبب نابینایی فرد شود.

وی یادآور شد: فردی که فشار چشم او بالاتر از ۲۰ میلی‌متر جیوه باشد ممکن است چشم فرد آسیب ببیند بنابراین از داروهای کاهنده فشار چشم برای این بیماران تجویز می‌شود که این قطره‌ها به راحتی در بازار وجود داشته و سبب کاهش فشار چشم می‌شود.

این متخصص چشم با اشاره به اینکه افزایش فشار چشم به صورت ژنتیکی است، عنوان کرد: در ابتدا به بیمار قطره‌های کاهش فشار چشم داده می‌شود اما اگر نسبت به دارو مقاوم بود از روش‌های جراحی برای رفع این مشکل استفاده می‌شود.

فرتوک زاده یادآور شد: افرادی که زمینه خانوادگی ابتلا به فشار چشم را داشته و یا بالای ۴۰ سال هستند به طور مدوام باید جهت معاینه چشم به پزشک مراجعه کنند. همچنین مصرف کورتون سبب افزایش فشار چشم می‌شود.