برای درمان تنبلی تخمدان، چه ورزشی مناسبه؟


برای درمان تنبلی تخمدان، چه ورزشی مناسبه؟

یکی از عمده‌ترین دلایل نازایی در زنان، خصوصاً در افراد چاق مربوط به عارضه تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان است.

یکی از عمده‌ترین دلایل نازایی در زنان، خصوصاً در افراد چاق مربوط به عارضه تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان است که می‌توان با انجام حرکات ورزشی متعادل و زیر نظر پزشک این عارضه را درمان نمود و از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
ورزش در درمان بیماری تخمدان پلی‌کیستیک یا تنبلی تخمدان موثر است و با کاهش چربی‌های شکمی به تخمک‌گذاری کمک می‌کند.
همین‌طور ورزش با اثری که بر روحیه فرد ورزشکار دارد، تاثیر ویژه‌ای بر اثربخشی داروهایی دارد که در درمان نازایی استفاده می‌شود. همچنین ورزش به آزاد شدن هورمون‌هایی منجر می‌شود که در تنظیم عادت ماهانه و تخمک‌گذاری بسیار موثر است.
خانمهایی که کیست تخمدان دارند و دارو مصرف می کنند، باید از حرکات ورزشی جهشی و کششی، دوومیدانی، شنا و نظیر آن پرهیز کنند. در واقع هر کاری که فشار به لگن بیاورد ممنوع است.
برای بعضی انواع کیست‌ها و براساس اندازه آن، پزشک فعالیت ورزشی سنگین را ممنوع می‌کند تا احتمال پاره شدن کیست کاهش یابد، ولی برای کیست‌هایی که اندازه‌شان کوچک است، محدودیت خاصی در این زمینه وجود ندارد.
مطالعات نشان می دهد ورزش های مقاومتی بهتر باعث افزایش حساسیت انسولین می شوند.
از ورزش های سنگین اجتناب کنید زیرا ورزش بیش از حد باعث افزایش فعالیت غدد آدرنالین می شود که باعث افزایش تورم و بدتر شدن تنبلی تخمدان می شود.
می توانید پیاده روی کنید یا کلاس های پیلاتس بروید یا روی تردمیل بدوید یا کلاس های زومبا یا یوگا شرکت کنید. ببینید از چه ورزشی لذت می برید و آن را انتخاب کنید.
ورزش های مقاومتی و هوازی مناسب هستند.
درباره تنبلی تخمدان بدانید!
تخمک گذاری روندی است که تحت تاثیر هورمون هایی که از مغز ترشح میشوند، کنترل می شود. در دوران جنینی تخمک هایی در تخمدان بوجود می آید که بعد از بلوغ در هر سیکل قاعدگی آزاد می شوند. مشکل در روند تخمک گذاری از مهمترین علل نازایی در خانم ها به شمار می رود. یکی از این بیماری ها سندروم تخمدان پلی کیستیک است که به اسم تنبلی تخمدان هم شناخته می شود.
در یک تخمدان نرمال، یکی از تخمک هایی که بصورت طبیعی در تخمدان هر نوزاد دختری وجود دارد در طی هر سیکل قاعدگی بزرگ و بالغ میشود و از نظر اندازه به بقیه ی تخمک ها غالب می شود، بطوریکه وقتی به اندازه ای بالغ بر 2 سانتیمتر یعنی 22میلیمتر رسید، جدار آن پاره شده و تخمک آزاد می شود. در این شرایط تخمک وارد لوله های رحم می شود و آماده لقاح و باروری است.
در یک تخمدان پلی کیستیک (PCO) تخمکی که باید در هر ماه بالغ شود شروع به رشد می کند ولی در همین مرحله متوقف می شود و در نتیجه تخمک غالب وجود نخواهد داشت و و جدار آن تخمک پاره نمی شود و تخمکی آزاد نمی شود. یکی از دلایلی که ایجاد ناباروری یا تاخیر و اختلال در باروری یک خانم می کند، همین است. ماحصل این فرایند به جایی میرسد که کیست هایی بوجود می آید به اندازه 5 تا 10 میلی متر که بصورت گروهی در اطراف تخمدان قرار میگیرد.
سندروم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS یک ناهنجاری هورمونی رایج در بین زنانی است که در سنین باروری قرار دارند. نام این سندروم با توجه به ظاهر اکثر تخمدانهای مبتلا به این عارضه انتخاب شده یعنی وجود کیست های متعدد بر روی دیواره خارجی تخمدان ها. این بیماری به صورت معمول، با قاعدگی نامنظم، نازایی، پرمویی بدن، چاقی و بزرگی دو طرف تخمدان پر از کیست مشخص می شود.
یکی از مشکلات زیربنایی موجود به همراه سندروم پلی کیستیک، وجود عدم تعادل هورمونی است. در زنانی که به سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند، تخمدان ها بیش از حد طبیعی آندروژن تولید می کنند. آندروژن ها، هورمون های مردانه ای هستند که زنان نیز آنها را تولید می کنند.
بالا رفتن این هورمون ها بر شکل گیری و آزاد سازی تخمک در دوره ی تخمک گذاری تاثیر می گذارد. میزان بالای آندروژن می تواند باعث ایجاد آکنه، رشد موهای زائد، افزایش وزن و مشکل در تخمک گذاری شود. اغلب خانم های مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، به ترکیبی از درمان های متفاوت نیاز دارند.
تغییر سبک زندگی از مهمترین درمان های سندروم تخمدان پلی کیستیک به شمار می رود. بهتر است که فرد مبتلا با تغییر رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی وزن خود را کاهش دهد.
مصرف قرص های ضد بارداری از روش های دیگر درمان این بیماری می باشد. برای زنانی که تمایلی به باردار شدن ندارند، قرص های ضد بارداری می تواند چرخه های قاعدگی را منظم کند، سطح هورمون های مردانه را کاهش دهد و به برطرف کردن آکنه ها کمک کند.

نتیجه جالب یک پژوهش!
پزوهشگران دکتر عباس صارمی و محدثه سادات یعقوبی در اراک تحقیقی در رابطه با تنبلی تخمدان انجام دادند.
این محققین به خانمهایی که به یکی از مراکز درمانی اراک مراجعه می کردند و دچار تنبلی تخمدان بودند آموزش ورزش های مقاومتی با وزنه دادند. سپس از آنها درخواست شد 3 بار در هفته تمرینات مقاومتی با وزنه انجام دهند و قبل از هر جلسه تمرین به مدت 15 دقیقه بدن خود را با ورزش های مناسب و کششی گرم کنند.
سپس حرکات مقاومتی با وزنه های آزاد اجرا می شد. حرکات شامل پرس پا، پشت پا، جلو پا، پرس سینه، جلو بازو و کشش دو طرفه به پایین، در برگیرنده عضلات بزرگ بالا و پایین تنه بود.
محققین همچنین به کسانی که دچار تنبلی تخمدان بودند روزانه 2 کپسول کربنات کلسیم تجویز کردند.
بعد از دو ماه ازمایش خون نشان داد چربی خون و قند خون کسانی که تمرینات ورزشی را انجام داده اند و کپسول کلسیم خورده اند کاهش یافته و همچنین ذخیره تخمدانی آنها نیز افزایش یافته است.
این تحقیق نشان می دهد یکی از راههای درمان تنبلی تخمدان ورزش کردن مرتب و مصرف کلسیم کافی می باشد.

توصیه های مهم!
۱- وزن خود را کاهش دهید.
۲- دریافت کالری روزانه خود را کم کنید تا بتوانید وزن خود را کاهش دهید.
۳- سعی کنید حتماً روزی ۲۰ دقیقه ورزش کنید.
۴- استرس را از زندگی خود دور کنید.
۵- عدم مصرف و یا محدود کردن مواد غذایی نظیر، انواع شیرینی جات، کیک و کلوچه، ماکارونی و پاستا، غذاهایی که شکر به آنها اضافه شده است، آبمیوه های شیرین صنعتی، نوشابه، نان های سفید و بدون سبوس.
۶- افزایش مصرف میوه، و سبزیجاتی مثل هویج، فلفل، کاهو، کلم، اسفناج و…


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)