اعلام آمادگی «مپنا» برای یک اقدام جهادی/ می‎توانیم 1ساله 5هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار بیاوریم


اعلام آمادگی «مپنا» برای یک اقدام جهادی/ می‎توانیم 1ساله 5هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار بیاوریم

مدیرعامل شرکت گروه مپنا گفت: مپنا به‌عنوان یک دستگاه حل مسئله در اختیار کشور و منافع ملی، این آمادگی را دارد که از همین الآن تا سال آینده 5هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار بیاورد.

به گزارش آژانس خبری اقتصادتایمز، عباس علی‌آبادی مدیرعامل شرکت گروه مپنا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی یکی از مهمترین اقدامات در صنعت برق در راستای حفاظت از محیط زیست و بهبود شرایط زندگی مردم است و نقش مؤثری در صرفه‌جویی در مصرف سوخت دارد.

وی افزود: این موضوع از سالها پیش در دستور کار قرار گرفت و گروه مپنا اولین بنگاهی بود که در راستای اجرای آن داوطلب شد.

علی‌آبادی با بیان اینکه "امکان تأمین مالی تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی بر اساس قانون در دل اجرای این طرح قرار دارد"، گفت: بر اساس قانونی که در این خصوص تصویب شد، شرکت‌هایی که دارای نیروگاه هستند در صورتی که نیروگاه خود را از سیکل ساده به سیکل ترکیبی تبدیل کنند، از محل سوختی که صرفه‌جویی می‌شود، سرمایه گذاری انجام‌شده بازپرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: در صنعت برق ایران بیشترین تولید برق را از محل نیروگاههای حرارتی انجام می‌دهیم و کاهش مصرف سوخت و افزایش راندمان که دو مقوله مهم در بخش تولید برق حرارتی هستند، با تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی محقق می‌شوند.

مدیرعامل شرکت گروه مپنا با ابراز اینکه متوسط راندمان نیروگاههای کشور حدود 37 درصد است، گفت: با تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی راندمان نیروگاهها از حدود 30 درصد به بیش از 50 درصد ارتقا می‌یابد.

وی افزود: استفاده از ظرفیت قانونی بهره‌مندی از منابع مالی حاصل از صرفه‌جویی سوخت، نیازمند مساعدت وزارت نیرو و وزارت نفت است.

علی‌آبادی تصریح کرد: 160 واحد سیکل ساده گازی در کشور وجود دارد که مستعد تبدیل شدن به سیکل ترکیبی است که در این صورت حداقل 8 هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق بدون مصرف سوخت بیشتر، ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: امکان این وجود دارد که در بازه زمانی حدود 5 سال تمام واحدهای سیکل ساده موجود به واحدهای سیکل ترکیبی تبدیل شوند.

مدیرعامل شرکت گروه مپنا با اشاره به خاموشی‌های متعدد تابستان سال جاری گفت: بسیار جای تأسف است کشوری که یکی از افتخاراتش این است که یکی از بزرگترین نیروگاه‌سازهای دنیاست و در صنعت برق به خودکفایی رسیده، امروز با این مقدار از خاموشی‌ها مواجه شود.

وی افزود: من اعلام می‌کنم هیچ ضعفی در صنعت برق ایران از لحاظ فنی وجود ندارد و اگر امروز به این شرایط رسیده‌ایم، اشکال اصلی در اقتصاد برق است.

علی‌آبادی تأکید کرد: اشکال در اقتصاد برق موجب شده تا منابع لازم با کندی به صنعت برق بازگردد و در بسیاری از مواقع برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای، منابع کافی وجود نداشته باشد؛ وقتی در اجرای پروژه‌های تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی امکان تأمین منابع در دل اجرای این طرح از لحاظ قانونی دیده شده، یکی از بهترین و مهمترین راهکارهای بهبود شرایط صنعت برق، اجرای این پروژه‌هاست.

مدیرعامل شرکت گروه مپنا با اعلام اینکه "از نظر فنی این توانایی را داریم که در ایران سالی 8 هزار مگاوات نیروگاه بسازیم"، گفت: من خدمت مقامات محترم وزارت نیرو عرض کردم، مپنا به‌عنوان یک دستگاه حل مسئله در اختیار کشور و منافع ملی، این آمادگی را دارد که از همین الآن تا سال آینده 5 هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار بیاورد، به‌شرطی که تأمین مالی شود و ما انتظار نداریم پول جدیدی به این کار اختصاص یابد، اگر فقط مطالبات مپنا را بدهند، ما از همان محل نیروگاه جدید می‌سازیم.

وی افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری همه باید متحدانه دست به دست هم و یک‌دل و یک‌صدا به جنگ حل مشکلات برویم.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

گروگانگیری 29 ماهه؛ تبعات آزادی مجرمان با وثیقه/ چرا قانون در این مدت به دنبال مجرمان ن...