فواید و مضرات بوکس برای آقایان، بانوان و کودکان چیست؟
ورزش بوکس یا مشت زنی یکی از رشته های ورزش رزمی است که در آن دو نفر با ضربات مشت در دو نوع آماتور و حرفه ای با هم مبارزه می کنند. بوکس به عنوان یک ورزش رزمی به آمادگی بدنی کمک کرده و باعث تقویت قدرت، سرعت، چابکی، هماهنگی دست و چشم و استقامت […] The post فواید و مضرات بوکس برای آقایان، بانوان و کودکان چیست؟ appeared first on کوکا.
ورزش بوکس یا مشت زنی یکی از رشته های ورزش رزمی است که در آن دو نفر با ضربات مشت در دو نوع آماتور و حرفه ای با هم مبارزه می کنند. بوکس به عنوان یک ورزش رزمی به آمادگی بدنی کمک کرده و باعث تقویت قدرت، سرعت، چابکی، هماهنگی دست و چشم و استقامت در بوکسور ها می شود.
در ادامه همراه ما باشید تا با مزایا و معایب ورزش بوکس برای سلامتی بدن کودکان، زنان، مردان و لاغری بیشتر آشنا شوید.
فواید ورزش بوکس برای بدن آقایان
1. سلامت قلب و عروق
بوکس می تواند یک ورزش مناسب برای سلامت قلب و جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی باشد. تمرینات سخت ورزش بوکس که شامل پریدن، طناب زدن و دوچرخه سواری می شوند، فشار زیادی را بر روی قلب و ریه وارد می کنند و به سلامت این اندام ها کمک می کنند.
ورزش بوکس با بهبود گردش خون در بدن به کنترل فشار خون کمک کرده و تپش قلب را درمان می کند.
2. افزایش قدرت بدنی
مشت زدن، لگد زدن و پریدن در ورزش بوکس به مقدار به مقدار قابل توجهی قدرت بدنی افراد را افزایش داده و علاوه بر آن استقامت، سرعت و چابکی بدن را بهبود می بخشد.
3. هماهنگی دست و چشم
یکی از شاخص ترین فواید ورزش بوکس، بهبود هماهنگی دست و چشم است که سرعت واکنش افراد را بهبود می بخشد.
این ویژگی در دوران سالخوردگی بسیار مهم است، زیرا هماهنگی و تعادل بهتر اجزای بدن باعث تقویت حافظه شده و خطر فراموشی و آلزایمر را کاهش می دهد.
4. درمان استرس و اضطراب
همه ی ما می دانیم که هر نوع فعالیت بدنی می تواند استرس و اضطراب را کاهش دهد، ورزش بوکس یکی از ورزش هایی است که باعث افزایش اندورفین خون شده، خلق و خوی افراد را بهبود می بخشد و به درمان استرس، اضطراب و بی خوابی کمک می کند.
به طور معمول یک تمرین بوکس که شامل تمرین با کیسه بوکس یا کیسه گلابی است، یک راه عالی برای آزاد کردن انرژی ناشی از خشم و استرس می باشد.
5. لاغری و کاهش وزن
بوکس یکی از بهترین ورزش ها برای افزایش چربی سوزی و متابولیسم بدن است که به لاغری و کاهش وزن کمک می کند، علاوه بر این ورزش بوکس باعث افزایش عضله سازی می شود.
تحقیقات نشان داده که ورزش بوکس با افزایش ترشح هورمون HGH (هورمون رشد انسانی) توده عضلانی بدن را افزایش می دهد.
6. تقویت استخوان ها و مفاصل بدن
بوکس یکی از بهترین ورزش ها برای تقویت استخوان هاست که با افزایش حجم و توده استخوانی بدن، خطر شکستگی استخوان و ابتلا به پوکی استخوان در سنین بالا را کاهش می دهد. علاوه بر این بوکس همزمان با تقویت استخوان ها به تقویت مفاصل بدن هم کمک می کند.
7. تقویت اعتماد به نفس
ورزش بوکس یکی از بهترین روش ها برای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در افراد می باشد. زمانی که شما قوی و سالم بوده و تناسب اندام داشته باشید خود به خود اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهید کرد.
فواید ورزش بوکس برای بدن خانم ها
1. لاغری و کاهش وزن
بوکس یکی از بهترین ورزش ها برای لاغری و کاهش وزن در خانم ها محسوب می شو، ورزش بوکس کالری بالایی می سوزاند و افزایش چربی سوزی به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
2. تقویت اعتماد به نفس
داشتن بدنی قوی و سالم، لاغری و تناسب اندام و انجام یک ورزش سخت و طاقت فرسا به تقویت اعتماد به نفس در خانم ها کمک می کند.
3. شکم صاف و تخت و بدون چربی
همه ی خانم ها به دنبال راهی برای داشتن شکم صاف و تخت و بدون چربی هستند، خبر خوب اینکه ورزش بوکس به دلیل تمرینات سخت که باعث حرکت بیشتر شکم و لگن می شوند به شما برای داشتن یک شکم صاف کمک می کند.
4. پاهای خوش فرم و قوی
ورزش بوکس یکی از بهترین ورزش ها برای چربی سوزی به ویژه در ناحیه ی ران ها، باسن و به طور کلی پاها محسوب می شود، خانم ها با انجام ورزش بوکس می توانند پاهایی خوش فرم و کشیده داشته باشند.
5. درمان استرس و افسردگی
ورزش بوکس با افزایش اندورفین خون شده به بهبود خلق و خوی افراد کمک کرده و استرس، اضطراب، افسردگی و بی خوابی را درمان می کند.
همچنین تمرین با کیسه بوکس و کیسه گلابی بوکس باعث تقویت اراده، صبور شدن و کنترل خشم می شود. گفته می شود که یک ساعت ورزش با کیسه بوکس به کاهش استرس شدید کمک می کند.
فواید ورزش بوکس برای کودکان و نوجوانان
1. تعیین هدف مشخص
ورزش بوکس اهمیت برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف هر چند کوچک برای رسیدن به موفقیت و پیروزی در مسابقات را در کودکان و نوجوانان را تقویت می کند.
2. افزایش توجه و تمرکز
بوکس یکی از ورزش هایی که به توجه و تمرکز نیاز دارد، بنابراین ورزش بوکس باعث افزایش تمرکز در کودکان و نوجوانان می شود.
3. قدرت دفاع شخصی
4. تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس
برنده شدن در برابر حریفان قدرتمند، داشتن بدنی سالم و قوی و تناسب اندام به افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان کمک می کند.
5. افزایش عملکرد قلب
تمرینات سخت ورزش بوکس باعث تقویت قلب شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در کودکان و نوجوانان را کاهش می دهد.
6. نظم و انضباط
ورزش بوکس کودکان و نوجوانان را از لحاظ فکری و جسمی به چالش کشیده و اهمیت به نظم و انضباط برای رسیدن به موفقیت را در آن ها تقویت می کند.
مضرات ورزش بوکس
1. آرتروز
بسیاری از بوکسور های بازنشسته به دلیل ضربات مشت سنگینی که رد و بدل می کنند تورم مفاصل در انگشتان و آرتروز می شوند.
2. دیسک کمر
بوکسور ها از قسمت پایین کمر خود برای زدن مشت های قدرتمند تر استفاده می کنند، بنابراین توصیه می شود که افراد مبتلا به دیسک کمر از انجام ورزش بوکس خودداری کند چون می تواند بیماری آن ها را تشدید کند.
3. آسیب سر
بسیاری از بوکسور ها دچار آسیب در ناحیه ی سر می شوند که این آسیب ها شامل شکستگی استخوان سر، آسیب صورت و بافت مغز هستند.
4. آسیب بدن
ورزش بوکس باعث شکستگی دندان، شکستگی دنده ها و خونریزی داخلی می شود.
5. آسیب های چشم
بسیاری از بوکسور ها ممکن است دچار آسیب های چشمی از جمله آسیب شبکیه، جدا شدن شبکیه و خونریزی شبکیه شوند.
سن شروع ورزش بوکس
سن مناسب برای شروع ورزش بوکس حدود هشت تا ده سالگی است، اگر چه سن 18 سالگی هم می توان ورزش بوکس را شروع کرد.
منابع : examinedexistence – fitandme