بررسی سندرم تخمدان پلی کیستیک، علائم و درمان
منبع خبر /
سلامت مادر و نوزاد /
09-05-1397
در این سندرم ، هر دو تخمدان بزرگ می شوند و کیست های متعدد پر از مایعی در آنها به وجود می آید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک از دلایل شایع ناباروری زنان است . در این سندرم ، هر دو تخمدان بزرگ می شوند و کیست های متعدد پر از مایعی در آنها به وجود می آید . به نظر می رسد این حالت به علت عدم تعادل هورمونی به وجود آید که گاهی اوقات با افزایش هورمون LH ( مترشحه از هیپوفیز ) و هورمون جنسی مردانه تستوسترون همراه است . این عدم تعادل هورمونی ، ممکن است از تخمک گذاری جلوگیری کند یا باعث کاهش باروری و بعضی مواقع افزایش رویش موی بدن شود.
علائم بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک ، متفاوت می باشند و ممکن است تا هنگامی که خانمی برای علت نازایی مورد بررسی قرار نگیرد ، سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشناخته باقی بماند. این علائم عبارتند از :
- عدم یا کاهش دوره های قاعدگی
- چاقی
- افزایش مو
- آکنه
این زنان به علت مقاوم بودن به انسولین ممکن است به دیابت شیرین دچار شوند . همچنین این افراد بیشتر در معرض فشارخون ، بیماری های قلبی و سکته قلبی هستند .
چه کاری ممکن است برای سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شود ؟
در صورت شک به سندم تخمدان پلی کیستیک ، پزشک درخواست آزمایش خون می کند تا سطح هورمونها را ارزیابی کند.
همچنین می توان برای جستجوی کیست از اسکن اولتراسوند استفاده کرد.
درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک ، به شدت علائم و اینکه آیا فرد می خواهد بچه دار شود یا نه بستگی دارد . ناباروری را می توان با داروهایی مثل کلومیفن درمان کرد . اگر فرد نخواهد بچه دار شود برای درمان دوره های قاعدگی غیر طبیعی می توان از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده کرد . برای کاهش مقاومت به انسولین و همچنین کاهش خطر ابتلا به دیابت ، می توان از قرص های متفورمین استفاده کرد که علاوه بر تنظیم دوره ها به کاهش وزن نیز کمک می کند . موهای اضافی را می توان با الکترولیز از بین برد.