آداب رستوران رفتن و غذا خوردن | چند نکته ساده برای سالم غذا خوردن در رستوران

آداب رستوران رفتن : چگونه در رستوران غذا بخوریم ؟ آداب غذا خوردن در رستوران چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره آداب غذا خوردن در رستوران ها و نکاتی درباره گردشگری و غذا خوردن در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید. آداب غذا خوردن در ایران , آداب رستوران رفتن … نوشته آداب رستوران رفتن و غذا خوردن | چند نکته ساده برای سالم غذا خوردن در...
گردشگری و غذا خوردن در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.
آداب غذا خوردن در ایران , آداب رستوران رفتن
چند نکته ساده برای سالم غذا خوردن در رستوران
شاید تصور کنید هنگامی که بیرون از خانه در رستوران غذا می خورید، رعایت رژیم غذایی معمولتان کار مشکلی است. ما برای شما نکاتی را معرفی می کنیم که با رعایت آن ها می توانید در رستوران غذای سالم و رژیمی بخورید.
با رعایت این موارد در رستوران غذای سالم بخوریم
تغذیه سالم بخشی از سبک زندگی افراد است اما اینکه همیشه انتخابهای غذایی مناسب داشته باشید و سعی کنید اصول صحیح تغذیهای را رعایت کنید چندان هم آسان نیست؛ به ویژه اینکه امروزه دیگر مردم فقط برای تامین انرژی مورد نیاز بدنشان غذا نمیخورند و سعی میکنند از رفتارها و عادتهای غذاییشان لذت هم ببرند.
از سوی دیگر فراموش کردن اصول تغذیه سالم خیلی آسان است و افراد ممکن است به راحتی و بدون اینکه خودشان متوجه شوند در مصرف غذاهای نامناسب زیادهروی کنند. مثلا بیشتر ما به راحتی میتوانیم یک پیتزای بزرگ را در یک وعده غذایی بخوریم بدون اینکه توجه داشته باشیم که این غذا ممکن است بیش از ۲۰۰۰ کالری داشته باشد؛ یعنی چیزی در حدود مقدار کالری مورد نیاز یک شبانهروز.
حقیقت این است که با توجه به سبک زندگی مدرن، مشکل میتوان غذا خوردن در رستوران و مصرف فستفودها را به طور کلی ترک کرد با این حال میتوان با رعایت نکات بهداشتی و در نظر گرفتن عوامل موثر بر سلامت، انتخابهای سالمتری داشت. بنابراین توصیه میکنیم وقتی برای غذا خوردن به رستوران میروید به این نکات توجه بیشتری داشته باشید:
پیشغذاها و دسرهای حاوی میوه را انتخاب کنید
توصیه میشود روزانه پنج واحد میوه و سبزی مصرف کنید و این کار به شما کمک میکند میوه و سبزی بیشتری مصرف کنید.
نانهای غلات کامل به جای نان های سفید
نانهای غلات کامل در مقایسه با نانهای سفید انتخاب سالمتری هستند. این نوع نانها فیبر بیشتری دارند. فیبر از یبوست پیشگیری میکند و بررسیها نشان داده است ممکن است در برابر سرطان روده نقش محافظتی داشته باشد.
سوپ سبزیجات به جای سوپ های خامه دار
سوپ سبزیجات یک انتخاب مناسب است که کمک میکند بیشتر سبزی مصرف کنید. بهتر است سوپهای خامهدار که چرب و پرکالری هستند را انتخاب نکنید.
سسهای حاوی گوجهفرنگی به جای سس سفید
به جای سسهای سفید که مایونز، خامه و کره دارند سسهای حاوی گوجهفرنگی را انتخاب کنید. این سسها چربی و کالری کمتری دارند. همچنین گوجهفرنگی حاوی آنتیاکسیدانی به نام لیکوپن است که بررسیها نشان داده است در پیشگیری از سرطان پروستات موثر است. به همین دلیل توصیه میشود مردان هفتهای هفت سهم گوجهفرنگی یا غذاهای حاوی گوجهفرنگی در برنامه غذایی خود داشته باشند.
خوردن ماهی سفید
ماهی را انتخاب کنید. ماهی سفید یک منبع بسیار خوب پروتئین است و به شدت کمچرب است. ماهیهای چرب نیز حاوی اسیدهای چرب امگا۳ هستند. این نوع چربیها از چربیهای خوبی هستند که ثابت شده است به پیشگیری از بیماریهای قلبی و سایر بیماریها مانند سرطان کمک میکنند.
غذاهای فرپز یا بریان به جای غذاهای سرخ شده یا کبابی
به نوع پخت غذا توجه کنید. غذاهای فرپز یا بریان بهتر از غذاهای سرخ شده یا کبابی هستند. یک استیک فرپز بدون چربی یک انتخاب عالی است که مقدار زیادی پروتئین و آهن به بدن میرساند.
خوردن آب و آب میوه به جای نوشابههای گازدار
مراقب مقدار کالریای که با نوشیدنی دریافت میکنید باشید. وقتی قرار است در رستوران غذا بخورید بهتر است نوشابههای گازدار سفارش ندهید. این نوشابهها حاوی مقدار زیادی قند هستند و کالری بالایی دارند ضمن اینکه اسیدفسفریک موجود در آنها موجب پوکی استخوان میشود. آب سالمترین نوشیدنی است. همچنین میتوانید آب پرتقال طبیعی یا دوغ بدون گاز سفارش دهید.
پس از سیر شدن دست از غذا خوردن بکشید
به اندازه غذایتان توجه کنید. یک بررسی در آمریکا نشان داده است اندازه غذاهایی که در بازار به فروش میرسد در ۳۰ سال اخیر هفت برابر بیشتر شده است. اگر با نصف یا حتی یکچهارم غذایی که در رستوران جلویتان گذاشته میشود سیر میشوید، مجبور نیستید همه آن را بخورید. بهتر است پس از سیر شدن دست از غذا خوردن بکشید. برخی افراد با این توجیه که پول همه غذا را پرداختهاند بدون توجه به آسیبی که با دریافت چربی و کالری اضافه به بدنشان میرسانند تا آخرین لقمه غذایشان را میخورند که این کار یک عادت غذایی نادرست است.
هنگام غذا خوردن به غذا نمک نزنید
از نمکدان روی میز استفاده نکنید و هنگام غذا خوردن به غذا نمک نزنید. بیشتر غذاها در آشپزخانه مزهدار میشوند و نیازی نیست که دوباره به آنها نمک بزنید. نمک زیاد میتواند منجر به بروز فشار خون بالا شود. بنابراین سعی کنید مقدار دریافت نمکتان کمتر از ۶ گرم در روز باشد.
نحوه خوردن پیتزا
خوردن سالاد کنار غذا
کنار غذا سالاد سفارش دهید و سعی کنید حتما آن را بخورید.
آداب غذا خوردن و رستوران رفتن
امروزه در دنیا، روابط اجتماعی یکی از اصول و شرایط پیشرفت در هر زمینهای میباشد. برخورداری از روابط صحیح، رعایت اصول ادب و نزاکت اجتماعی، آداب غذا خوردن، ارتباط کلامی و حتی راه رفتن، خندیدن و بسیاری از رفتارهای روزانه نه تنها برای فرد و مجموعه ارزش به حساب می آید بلکه توجه به آن ضروری و واجب نیز هست.
یکی از مهمترین رفتارها، آداب غذا خوردن است که در تمامی روابط فردی تا روابط دیپلماتیک مهم و ضروری بوده و مورد قضاوت قرار میگیرد. بدون شک غذا خوردن حتی در یک میهمانی ساده، معیار بسیار مهمی برای قضاوت در رابطه با شخصیت فردی و اجتماعی یک انسان است. آیا تا بحال از غذا خوردن فردی، در مورد او را قضاوت کردهاید؟ مخصوصاً وقتی بار اول بیرون میروید!
روانشناسان از نحوۀ غذا خوردن یک فرد به زوایای شخصیت وی پی میبرند و آن را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهند. پس بهتر است هر فرد در هر جایگاه و مقامی، آداب صحیح غذا خوردن را بداند و آن را رعایت کند.
بهتر دیدم، این هفته مطالبی را در باب آداب غذا خوردن برایتان جمعآوری کنم و آنهایی را که اهمیت بیشتری دارند را با یکدیگر مرور کنیم. برخی از نکاتی که ذکر خواهد شد، هنگام صرف غذا خوردن در رستوران بکار گرفته میشوند که عبارتند از:
– در زمان ورود به رستوران ابتدا میزبان برای راهنمایی وارد رستوران میشود. میزبان باید درب رستوران را برای میهمان باز نگه دارد.
-در رستورانهای خاص، راهنمایی انتخاب صندلی با میزبان است. اگر میهمان فرد مهمی باشد باید وی سمت راست خانم میزبان و همسرش سمت راست میزبان آقا نشانده شود.
– بهتر است آقا و خانم میزبان (دعوتکنندگان ضیافت) در دو انتهای میز غذا خوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند.
– به طور کلی باید نحوه نشستن مهمانان طوری ترتیب داده شود که هیچ دو مرد و دو زنی کنار یکدیگر قرار نگیرند.
– زوج متأهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد کنار یکدیگر بنشینند.
– بهتر است گروههای سنی در کنار یکدیگر بنشینند به طوری که بزرگترها در رأس میز و جوانترها سمت دیگر حضور یابند.
– اگر تعداد میهمانان کم است، میزبان باید دستور غذا را از میهمانان گرفته به پیشخدمت انتقال دهد و سپس مخلفات بیشتری سفارش دهد.
– غذا باید در جهت خلاف عقربههای ساعت و از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست میهمانان جمع آوری شود.
– دستمال سفره، هنگام آغاز صرف غذا باید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا باید همانجا باقی بماند. از دستمال سفره باید تنها برای تمیز کردن مختصر دهان استفاده کرد نه صورت یا پیشانی .
– اگر خواستید صندلی خود را برای مدت کوتاهی ترک نمایید باید دستمال سفره را روی صندلی خود قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت متوجه بازگشت شما شوند. هنگام پایان یافتن صرف غذا باید دستمال سفره را به طور مرتب روی میز و سمت راست بشقاب خود قرار دهید. (آن را تا یا مچاله نکنید)
– پیش از آنکه میزبان شروع به صرف غذا نکرده و یا اجازه صرف غذا را نداده نباید شروع به غذا خوردن نمایید.
– در حین صرف غذا نباید میز غذا را ترک کنید مگر در موارد اضطراری مانند رفتن به دستشویی و یا داشتن حالت تهوع، در این هنگام عذرخواهی کنید و میز را ترک نمایید.
– اگر از روی میز چیزی خواستید که دستتان به آن نمیرسید سعی نکنید خودتان آن را بردارید بلکه از فردی که به آن نزدیک است بخواهید که آن را به شما بدهد.
– هنگامی که غذا خوردنتان پایان یافت هیچ گاه بشقابتان را به سمت جلو هل ندهید، این عمل خلاف آداب تشریفات است.
– برای بریدن و خرد کردن غذا، چنگال را با دست چپ و کارد را با دست راست گرفته و سپس با چنگال آن چیزی را که میخواهید ببرید محکم نگاه داشته و آن را با کارد ببرید، سپس چنگال را به دست راست منتقل کرده و میل کنید.
– بر روی صندلی راست و مستقیم بنشینید، هیچگاه به جلو و یا عقب خم نشوید.
– در هنگام صرف غذا مشغول محاورههای دلنشین و مطبوع باشید و از موضوعات بحث انگیز پرهیز کنید.
– اگر تکههایی از غذا میان دندانهایتان گیر کرد با عذرخواهی میز را ترک کرده به دستشویی بروید و آن را خارج کنید.
– آرام و با حوصله غذا بخورید، غذا خوردن شتابزده بیحرمتی به میزبان میباشد.
– لقمه های کوچک برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. با دهان باز غذا را نجوید و یا با دهان پر صحبت نکنید.
– هیچگاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نکنید. این عمل بیاحترامی به میزبان و آشپز میباشد.
– هرگز سر میز سیگار نکشید.
– هنگامی که از غذا خوردن فارغ شدید، دستتان را روی زانو و یا میز (مچ دست روی لبه میز) قرار دهید. هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.
– هنگامی که در رستوران مهمان هستید، هیچگاه باقیماندۀ غذایتان را به خانه نبرید.
– زمانی که میهمان هستید برای سفارش غذا سعی کنید از گرانترین غذا به خاطر رعایت صرفهجویی برای میزبان و از ارزانترین غذا برای رعایت احترام خود استفاده نکنید.
– در رستوران بهتر است غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی که باید با دست خورده شوند را به موقعیتهای غیر رسمی اختصاص دهید.
– برای پر کردن قاشق سوپ خوری آن را به سمت بالای بشقاب حرکت دهید.- اگر سوپ داغ بود برای خنک کردن به آن ندمید بلکه صبر کنید تا خودش خنک گردد.
– چای را نیز برای خنک شدن در نعلبکی نریزید.
– توجه داشته باشید که قاشق سوپ خوری گرد و قاشق غذاخوری بیضی شکل است.
– هنگام صرف سوپ، پهلوی قاشقتان را به دهان برده و از پهلوی قاشق سوپ را اندک اندک بنوشید (هورت نکشید).
– سعی کنید قاشق یا چنگال به دندانهایتان نخورد و صدا ندهد.
– هنگام سفارش غذا در رستوران، اگر از نوع و محتویات غذای مورد نظر آگاهی نداشتید از پیشخدمت کمک بخواهید.
-برای خارج کردن استخوان و یا غضروف غذا از دهان، از قاشق و یا چنگال کمک بگیرید (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید.
– غذاهایی را که شما مجاز هستید با دست بخورید عبارتند از: تکه نان، بلال، گوشت دنده ها، صدف و خرچنگ خوراکی، مرغ سوخاری، ساندویچ، میوههای کوچک، شیرینی، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و پیتزا.
– اگر نمیدانستید چگونه باید غذایی را میل کنید بهتر است به دیگران نگاه کنید.
– کارد، چنگال و قاشقی را که استفاده کردهاید مجدداً روی میز قرار ندهید بلکه آنها را روی بشقاب بگذارید.
– هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید بلکه غذا را توسط قاشق و چنگال به سمت دهان خود ببرید.
– اگر قاشق و یا کارد و چنگال شما به زمین افتاد آن را بردارید به پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست کنید.
– هرگاه چیزی را سهواً روی لباس میهمان دیگری ریختید با خونسردی از وی عذر خواهی کرده و بگذارید خود فرد و یا پیشخدمت آن را تمیز کند خودتان اقدام به تمیز کردن لباس فرد نکنید.
– اگر میهمانی از شما درخواست نمک و یا فلفل نمود، هر دو را به وی بدهید حتی اگر میهمان تنها یکی از این دو را درخواست کرده باشد.
– پیش از نوشیدن مایعات، لبهای خود را با دستمال پاک کنید تا جای لک چربی روی لیوان شما نمایان نگردد.
– هنگام نوشیدن آب یا مایعات دیگر سعی کنید لب بالای خود را داخل مایع نگه دارید، این عمل باعث می شود هوای اضافی همراه مایع داخل گلو نشده که صدا دهد.
– از واژه های «متشکرم» و «لطفاً» در سر میز غذا بسیار استفاده کنید.
– اگر حشره، تار مو و یا هر چیز دیگری را در غذای خود یافتید آن را اعلام نکنید بلکه مخفیانه آن را از غذایتان خارج کنید و یا آهسته به پیشخدمت نشان داده و دستور تعویض غذا دهید.
– همیشه در انتهای صرف غذا، از میزبان و یا آشپز تشکر کرده و از غذا تعریف کنید، حتی اگر غذا زیاد هم خوشایند نبود باز تشکر کنید. لازم نیست دروغ بگوئید، بلکه می توانید مثلاً از سس غذا تعریف کنید.
– هنگام صرف غذا خود را نخارانید و بینی خود را تمیز نکنید. هرگاه خواستید عطسه و یا سرفه کنید حتماً جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.
– سعی کنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا تمیز نگاه دارید.
– هنگامی که صرف غذایتان پایان یافت، کارد و چنگال خود را به صورت موازی در سمت راست روی بشقاب قرار دهید. اگر خواستید میز را برای مدت کوتاهی ترک کنید و یا غذای شما نیمه تمام بود، باید کارد و چنگال را به صورت ضربدری روی بشقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت مطلع گردند که شما باز خواهید گشت.
– فراموش نکنید در رستوران و به طور کلی فضاهای سربسته نباید کلاه و دستکش بپوشید.در پایان، ابتدا از میزبان تشکر نموده سپس اجازه رفتن بگیرید. در موقع خروج همهمه نکنید، بلکه با متانت و آهسته رستوران را ترک کنید. جابجایی صندلی ها و اشیاء دیگر را به عهده پیشخدمت ها بگذارید.
چگونه در رستوران غذا بخوریم
آداب رستوران رفتن و غذا خوردن | چند نکته ساده برای سالم غذا خوردن در رستوران
منبع:salamaneh.com/ برترین ها / بیتوته