خالکوبی و خطر ابتلا به هپاتیت C


خالکوبی و خطر ابتلا به هپاتیت C

رییس شبکه کشوری هپاتیت گفت: سوراخ کردن پوست با یک سوزن به منظور خالکوبی یکی از راه‌های شناخته شده انتقال هپاتیت «سی» است.

به گزارش مشرق، دکتر موید علویان رییس شبکه کشوری هپاتیت با بیان اینکه سوراخ کردن پوست با یک سوزن به منظور خالکوبی یکی از راه‌های شناخته شده انتقال هپاتیت «سی» است، گفت: زنان باید توجه داشته باشند که گرچه انجام خالکوبی ابرو یا به اصطلاح (Tattoing) در جهت زیبایی چهره شما موثر است، اما آیا این اقدام را به به قیمت ابتلا به هپاتیت انجام می‌دهند؟ البته تاکید می‌کنم که در صورت رعایت بهداشت و استفاده از وسایل یکبار مصرف نباید نگران ابتلا به هپاتیت سی بود.

علویان با بیان اینکه انتقال ویروس هپاتیت «سی» به دنبال تماس جنسی در داخل خانواده شایع نیست، اظهارکرد: آمارهای موجود خطر کمتر از پنج درصد را در این زمینه نشان می‌دهد. باید توجه کرد که میزان انتقال این ویروس در داخل خانواده به مدت ازدواج و مقدار ویروس موجود در خون فرد مبتلا بستگی دارد البته خطر انتقال جنسی در موارد تماس جنسی خارج از چارچوب خانواده و با افراد متعدد بیشتر است.

علویان ادامه داد: باید توجه کرد که بحث از خطر انتقال هپاتیت در تماس‌های جنسی خانواده می‌تواند سبب نگرانی در خانواده‌ها شود و بر نحوه زندگی و معاشرت و روابط جنسی تاثیر بگذارد بنابراین باید این موضوع به درستی تبیین شود. داخل خانواده خطر انتقال هپاتیت بسیار ضعیف است و البته باید به دستورات بهداشتی هم توجه کرد. نوع تماس جنسی باید متعارف باشد. در عین حال خطر انتقال هپاتیت به سایر اعضای خانواده بسیار ضعیف است. باید توجه داشت که جداسازی وسایل زندگی مانند قاشق و بشقاب ضروری نیست اما در زمینه وسائل شخصی مثل مسواک، ریش‌تراش، ناخن‌گیر، برس، حوله و کیسه حمام ضروری است.

وی با بیان اینکه هیچ دلیلی مبنی بر انتقال هپاتیت سی از راه خوراکی مثل غذای آلوده و یا آب آلوده وجود ندارد، گفت: نباید نسبت به خطر انتقال بیماری به دیگران حساسیت شدید نشان داد و خود را منزوی کرد و یا احساس گناه داشت و مرتب خود را سرزنش کرد. بهترین راه شناخت دقیق بیماری و راه‌های انتقال آن، اجرای دستورات بهداشتی و دوری از خرافات است.

منبع: ایسنا

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

احکام پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه صادر شد