تاکید بر ادامه همکاری جهت نابودی نهایی داعش، جبهه النصره و سایر تروریستها در سوریه


تاکید بر ادامه همکاری جهت نابودی نهایی داعش، جبهه النصره و سایر تروریستها در سوریه

روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه بر عزم خود مبنی بر ادامه همکاری برای نابودی نهایی داعش، جبهةالنصره و تمامی دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یا داعش در سوریه که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده‌اند، تصریح کردند.

به گزارش آژانس خبری اقتصادتایمز،‌ بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه در سومین نشست سران روند آستانه یا صلح سوریه به ریاست حسن روحانی قرائت شد که متن آن به شرح زیر است:

رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران حسن روحانی، رئیس جمهور فدراسیون روسیه ولادیمیر پوتین و رئیس جمهور جمهوری ترکیه رجب طیب اردوغان به منظور برگزاری نشست سه‌جانبه‌‌ سران در تاریخ 7 سپتامبر 2018 در تهران گرد هم آمدند.

روسای جمهور:

۱. رضایت خود را از دستاوردهای فرمت آستانه از ژانویۀ 2017 به ویژه پیشرفت بدست‌آمده در کاهش خشونت در سرتاسر جمهوری عربی سوریه و کمک به صلح، امنیت و ثبات در آن کشور ابراز داشتند؛

۲. بر پایبندی مستحکم و مستمر خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین اهداف و اصول منشور ملل متحد تأکید ورزیده و تصریح نمودند که این اصول از سوی همگان باید محترم شمرده شود. روسای جمهور تصدیق نمودند که هیچ اقدامی، فارغ از عامل/عاملان آن، این اصول را نباید تضعیف نماید. آنها تمامی تلاش ها به منظور ایجاد واقعیات جدید در صحنه میدانی به بهانه مبارزه با تروریسم را مردود شمرده و اراده خود برای ایستادگی در برابر مقاصد تجزیه طلبانه با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و همچنین امنیت ملی کشورهای همسایه را ابراز نمودند.

۳. وضعیت میدانی کنونی را مورد بحث قرار داده، به ارزیابی از تحولات جمهوری عربی سوریه پس از آخرین نشست خود در تاریخ 4 آوریل 2018 در آنکارا پرداخته و موافقت نمودند همکاری های سه جانبه را در تطابق با توافق های خود استمرار بخشند. در این ارتباط، آنها وضعیت منطقه کاهش تنش ادلب را دنبال کرده و تصمیم گرفتند تا همسو با اصول فوق الذکر و روح همکاری که در فرمت آستانه شکل گرفته است، به این موضوع بپردازند.

۴. بر عزم خود مبنی بر ادامۀ همکاری برای نابودی نهایی داعش، جبهةالنصره و تمامی دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یا داعش در سوریه که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده‌اند، تصریح کردند. روسای جمهور تاکید نمودند در جنگ علیه تروریسم، جداسازی بین گروه های تروریستی مذکور و گروه های معارض مسلح که به رژیم آتش بس پیوسته اند یا خواهند پیوست، از جمله با توجه به جلوگیری از تلقات غیرنظامی، بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

5. بر این باور خود تصریح نمودند که منازعه سوریه هیچ راه‌حل نظامی نمی‌تواند داشته باشد و تنها از راه طریق یک فرایند سیاسی مذاکراتی می‌توان به آن پایان داد. روسای جمهور بر اراده خود جهت ادامه همکاری فعالانه به منظور پیشبرد فرایند سیاسی همسو با تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوریه در سوچی و قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل تاکید ورزیدند.

۶. بر اراده خود به منظور استمرار تلاش های مشترک با هدف پیشبرد فرایند با راهبری سوری و مدیریت سوری به منظور دستیابی به حل و فصل سیاسی تصریح کردند و بر تعهد خود در کمک به ایجاد و آغاز کار کمیته قانون اساسی تاکید نمودند. روسای جمهور نسبت به رایزنی های مفید بین مقامات ارشد خود و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه ابراز رضایت کردند.

۷. بر ضرورت حمایت از تلاش‌ها برای کمک به تمامی سوری‌ها به منظور اعاده به زندگی عادی و صلح‌آمیز و نیز تسکین آلام آن ها تأکید کردند. در این ارتباط، روسای جمهور از جامعه بین‌المللی، به‌ ویژه سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه آن خواستند تا کمک های خود به سوریه را از طریق ارائه کمک‌های انساندوستانه بیشتر، تسهیل مین‌زدایی انسان‌دوستانه، احیای امکانات زیربنایی اصلی از جمله تأسیسات اجتماعی و اقتصادی و حفظ میراث تاریخی افزایش دهند.

۸. بر اراده خود به منظور استمرار تلاش های مشترک با هدف حمایت از شهروندان و بهبود وضعیت انسانی از طریق تسهیل دسترسی های سریع، ایمن و بدون مانع به تمامی سوری های نیازمند تاکید نمودند.

۹. بر ضرورت ایجاد شرایط لازم به منظور بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان و اشخاص بی خانمان شده داخلی به اقامتگاه های اصلی خود در سوریه تاکید کردند. بدین منظور، روسای جمهور بر ضرورت هماهنگی میان تمامی طرف های ذیربط از جمله دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و دیگر آژانس های تخصصی بین المللی تاکید ورزیدند. روسای جمهور موافقت کردند تا ایده برگزاری یک کنفرانس بین المللی در خصوص مهاجران و اشخاص بی خانمان شده داخلی سوری را بررسی نمایند.

۱۰. از پیشرفت امور انجام شده در کارگروه آزادی بازداشت‌شدگان/ ربوده‌شدگان و تحویل اجساد و شناسایی مفقودان با مشارکت کارشناسان سازمان ملل و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ استقبال نمودند.

۱۱. بنا به دعوت جناب آقای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور فدراسیون روسیه، تصمیم گرفتند نشست بعدی خود را در فدراسیون روسیه برگزار نمایند.

۱۲. روسای جمهور فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه تشکر صمیمانه خود را به جناب آقای حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به منظور میزبانی نشست سه جانبه سران در تهران ابراز نمودند.

پوتین در کنفرانس خبری: هدف ما اخراج تروریست‌ها از سوریه است

رئیس جمهور روسیه در کنفرانس خبری بعد از اجلاس سران ایران، ترکیه و روسیه گفت: هدف ما اخراج تروریست‌ها از ادلب است که خطری برای مردم سوریه می‌باشند.

پوتین اظهار داشت: مذاکرات در فضای کاری و دوستانه انجام شد و راه حل سیاسی برای بحران سوریه و بیانیه تدوین شد و اقدامات ما ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: برای حل موضوعات موجود می‌توانیم از روند آستانه که ابزار موثری برای احیای سوریه استفاده کنیم.

رئیس جمهور روسیه افزود: جلسات کارشناسی ادامه پیدا خواهد کرد که نمایندگان سه کشور، اپوزیسیون و نمایندگان سازمان ملل در آن حضور دارند و همچنین 10 جلسه کارشناسی تا به امروز تشکیل شده است.

پوتین تصریح کرد: اولویت ما انهدام تروریسم در سوریه است و هدف ما اخراج تروریست‌ها از ادلب است که خطری برای مردم سوریه می‌باشند.

وی ادامه داد: برای آشتی از تمام طرفهای متخاصم دعوت کردیم سلاح خود را به زمین بگذارند.

رئیس جمهور روسیه افزود: اطلاعات دقیقی داریم که تروریست‌ها صحنه‌سازی و اقدامات تحریک آمیز انجام می‌دهند. اقدامات روسیه در چارچوب سازمان ملل را به اطلاع دوستانم رسانده‌ام.

پوتین اظهار کرد: توافق کردیم روند کمیته قانون اساسی بررسی شود. ترسیم آینده کشور سوریه برای تمام مردم این کشور امنیت و استقلال باشد. انتظار داریم شرایطی فراهم شود که مهاجران و آوارگان به کشور خود بازگردند و در کشور سوریه امکان اسکان دو میلیون نفر وجود دارد.

وی افزود: روسیه سه هزار تُن کمک انسانی به دمشق منتقل کرده و 6 هزار مترمربع مین زدایی انجام داده است.

رئیس جمهور روسیه ادامه داد: برنامه بین المللی برای بازسازی سوریه لازم است و نتایج این اجلاس می‌تواند به صلح پایدار کمک کند.

ولادیمیر پوتین در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه توافقاتی برای ادلب در نشست سه جانبه تهران انجام شده و سرنوشت آن چه می‌شود و این تلاشها چقدر زمان‌ می‌برد گفت: در ادلب مقدار غیرنظامی وجود دارد که باید آنها را از تروریست‌ها جدا کنیم.

وی ادامه داد: تروریست‌هایی که از سوی سازمان ملل شناخته شده بودند ما کمک کردیم که از مناطق سوریه به ادلب بروند امروز در این منطقه اسلحه‌های زیادی وجود دارد و تروریست‌ها می‌توانند پهپادهایی را تولید کنند.

رئیس جمهور روسیه تصریح کرد: درگیری‌هایی در داخل خود ادلب اتفاق می‌افتد که مورد نظر ما نیز هست که به آنها پایان دهیم. تروریست‌ها غیرنظامیان را به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند.

پوتین با بیان اینکه استفاده از سپر انسانی از سوی تروریست‌ها در رقه نیز اتفاق افتاده ربود، افزود: تلاش ما براین است که افراد غیرنظامی را از محل‌های درگیری خارج کنیم.

وی عنوان کرد: اگر همکاری سرویس‌های امنیتی سه کشور نبود امروز نمی‌توانستیم به این موفقیت‌ها دست یابیم. هدف ما آشتی سازی در سوریه است.

عقب نشینی ترکیه در اجلاس تهران/بیانیه پایانی هیچ تغییری نکرد

یک منبع آگاه در نهاد ریاست‌جمهوری اعلام کرد: هیچ تغییری در بیانیه پایانی سه کشور صورت نگرفته است.

وی افزود: با توجه به مخالفت روسیه و ایران با تغییر بیانیه پایانی که توسط کارشناسان و وزرای خارجه سه کشور تهیه شده بود ، ترکیه نیز در هماهنگی و همگرایی با این اقدام، از تغییر کلمه مورد نظر خود (آتش بس) صرف نظر کرد.

این منبع آگاه تصریح کرد: هیچ تغییری در بیانیه انجام نشد و عین بیانیه آماده شده منتشر شد. آقای اردوغان خواهان اضافه شدن آتش بس در ادلب به بیانیه شد اما با مخالفت روسیه، آنچه در نشست بصورت شفاهی توافق شد نه آتش بس، بلکه دعوت از گروه‌های تروریستی برای بر زمین نهادن سلاح‌های خود بود. سرانجام پس از پایان جلسه، تیم ترکیه‌ای که فایده‌ای در این تغییر جدید نمی‌دیدند از پیشنهاد خود برای اصلاح بیانیه صرفنظر کردند



دارو گران می شود؟