پیوست فرهنگی الزام آمایش آموزش عالی و تقسیم کار ملی در دانشگاه آزاد اسلامی است/ معاونین فرهنگی دلشوره هویت‌بخشی دینی و اخلاقی به نسل‌ جدید داشته باشند


پیوست فرهنگی الزام آمایش آموزش عالی و تقسیم کار ملی در دانشگاه آزاد اسلامی است/ معاونین فرهنگی دلشوره هویت‌بخشی دینی و اخلاقی به نسل‌ جدید داشته باشند

رئیس سازمان چاپ٬ انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی با تأکیدبر لزوم پیوست فرهنگی در آمایش آموزش عالی و تقسیم کار دانشگاه‌ها، گفت: لازم است معاونین فرهنگی دانشگاه دلشوره هویت‌بخشی با رویکرد دینی و اخلاقی به نسل‌ جدید داشته باشند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، صالح اسکندری صبح امروز در نشست شورای معاونان دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد استان تهران که در واحد علوم پزشکی برگزار شد با اشاره به نقش معاونان دانشجویی فرهنگی در جریان تحولی که در دانشگاه آزاد آغاز شده است، اظهار کرد: معاونان فرهنگی به‌عنوان فرماندهان فرهنگی در واحدهای دانشگاهی محسوب می‌شوند. سیاست‌های تحولی باید توسط آنها در واحدها اجرایی شود.

وی افزود: تحول در آموزش عالی مقطعی نیست٬ بلکه امری کاملاً مستمر و ادامه‌دار است.

رئیس سازمان چاپ٬ انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو٬ ۶۰۰ هزار دانش‌آموز و ۱۰۴ هزار عضو هیأت علمی و کارمند، ظرفیتی است که در حوزه آموزش عالی در اختیار دانشگاه آزاد قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه قرار است دو میلیون نفر خانواده دانشگاه آزاد با رویکردها و برنامه‌های شما تربیت شوند، تأکید کرد: وظیفه‌ای که معاونان فرهنگی در هویت‌بخشی به نسل جوان با رویکرد دینی و اخلاقی بر عهده دارند بسیار جدی است.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر این نکته که سال آینده نسل پنجم انقلاب وارد دانشگاه می‌شوند، خاطرنشان کرد: اگر ندانیم در چه جایگاهی قرار گرفته‌ایم و چه نقش کلیدی در تربیت نسل جدید برعهده داریم در قبال این نسل جفا کرده‌ایم.

اسکندری با اشاره به اینکه دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی همواره دغدغه اعتقادات مذهبی دانشجویان و نسل جدید را دارند، گفت: انتظار داریم معاونان فرهنگی واحدهای دانشگاهی نیز دلشوره تلطیف معنوی و روحی و همچنین هویت‌بخشی به نسل‌های جدید را داشته باشند.

وی با تأکید بر پرهیز از کارهای نمایشی و همایشی عنوان کرد: لازم است برای نسل جوانی که در دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل هستند برنامه‌ریزی فرهنگی مناسب صورت گیرد.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی ابعاد مختلف تحول در دانشگاه آزاد را تبیین کرده‌اند، افزود: قرار نیست به حفظ وضع موجود اکتفا کنیم، و باید پیشرفت را سرلوحه کار خود قرار دهیم. اطمینان داشته باشید عملکرد همه افراد در واحدهای دانشگاه مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

اسکندری خطاب به معاونان فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گفت: باید در حوزه مأموریتی خودتان ابعاد تحولی را پیگیری کنید و برای استادان، دانشجویان، نشریات، تشکل‌ها و بهتر برگزار شدن کرسی‌های آزاداندیشی برنامه‌های مدونی داشته باشید.

وی با تأکید بر لزوم توجه به تحول در علوم انسانی اظهار کرد: باوجود تصمیمی که برای انتقال گروه معارف به معاونت فرهنگی اتخاذ شده است معاونین فرهنگی باید به حوزه تحول علوم انسانی نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

به گفته رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی سیاست‌های کلان از جانب سازمان مرکزی ابلاغ می‌شود اما برنامه عملیاتی هر واحد بر عهده معاونان فرهنگی دانشجویی واحدها است.

اسکندری با تأکید بر اهمیت آمایش آموزش عالی گفت:‌ لازم است به سمت تقسیم کار ملی حرکت کنیم و نیاز است در این راستا هر واحد دانشگاهی مأموریت و تخصص خاص خود را دنبال کند.

وی با بیان اینکه تقسیم کار ملی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار داشته است، گفت: این آمایش آموزش عالی و تقسیم کار ملی برای دانشگاه‌ها نیاز به پیوست فرهنگی دارد.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد:‌ واحدهای دانشگاه به‌واسطه فضای جغرافیایی و فکری دانشجویان اقتضائات متفاوتی دارند و باید برنامه‌ریزی فرهنگی متناسب با این اقتضائات صورت گیرد.

اسکندری با اشاره به برگزاری جشن روز خبرنگار در مناطق محروم قیام‌دشت و وضعیت محرومیت مردم این منطقه عنوان کرد: قطعاً دانشجویی که در واحد قیام‌دشت تحصیل می‌کند اقتضائات فرهنگی متفاوتی با دانشجویی که از لحاظ مادی برخوردار است، دارد.

وی با تأکید بر لزوم پیوست فرهنگی در سیاست آمایش آموزش عالی و تقسیم کار دانشگاه‌ها گفت: اگر این نگاه حاکم شود و هر واحد بر اساس مزیت‌های نسبی پیوست فرهنگی را رعایت کند قطعاً تحول مورد نظر رخ خواهد داد.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به فضای مجازی و ظرفیت‌های این حوزه عنوان کرد:بر اساس این آمارها آنچه از وضعیت دانشگاه آزاد در فضای مجازی تخمین زده شده به این شرح است: حدود یک و نیم میلیون نفر از خانواده دانشگاه آزاد عضو تلگرام، حدود یک میلیون نفر عضو اینستاگرام، 510 هزار نفر عضو واتس‌اپ و 85 هزار نفر نیز عضو توییتر هستند که در این بین توییتر که از وجهه نخبگانی بیشتری برخوردار است دارای اعضای کمتری است و این نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از دانشجویان در فضای مجازی غیر نخبگانی قرار دارند.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب‌های موجود در فضای مجازی و وجود کانال‌هایی مانند کراش‌یاب و تقلب با عضویت تعداد زیادی از دانشجویان اشاره کرد.

اسکندری با اشاره به بضاعت رسانه‌ای که در مجموعه دانشگاه آزاد قرار دارد، گفت: روزنامه فرهیختگان به عنوان رسانه مکتوب این دانشگاه طی یک سال گذشته توانسته است به تراز روزنامه‌های درجه یک انقلابی کشور برسد.

وی گفت: خبرگزاری آنا در بین خبرگزاری‌های تخصصی کشور جایگاه اول را در اختیار دارد.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران گفت: توانستیم این باشگاه را که تا پیش از این فعالیت محسوسی نداشت راه‌اندازی کرده و دوره‌های آموزشی را به‌ویژه برای روابط عمومی‌های واحدها در تابستان آغاز کنیم.

اسکندری ادامه داد: در پی تربیت دانشجو خبرنگار هستیم تمام این یک و نیم میلیون نفری که در فضای مجازی حضور دارند را می‌توان به‌گونه‌ای تربیت کرد که از ظرفیت‌های آنها در جهت اهداف دانشگاه آزاد استفاده شود.

وی با اعلام خبر راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی تعاملی در باشگاه دانشجویی ایران عنوان کرد: این تلویزیون در هیچ کجای دنیا در حوزه آموزش عالی نظیر ندارد و ظرف یک ماه آینده در اپلیکیشن روبیکا بارگذاری می‌شود.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهداف راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی عنوان کرد: ایجاد عدالت آموزشی یکی از اهداف اصلی ما در راه‌اندازی این تلویزیون است. باوجود این امکان، دانشجویان مناطق دور افتاده می‌توانند از استادان تراز اول حاضر در واحدهای سطح برتر دانشگاه آزاد بهره ببرند.

اسکندری پوشش سمینارها و برنامه‌های علمی به‌صورت پخش زنده و تبلیغ دستاوردهای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را از دیگر اهداف و ویژگی‌های این تلویزیون اینترنتی تعاملی عنوان کرد.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به معاونان فرهنگی اهمیت فضای مجازی را متذکر شد و ادامه داد: از فضای مجازی و رسانه‌ها غفلت نکنید. این فضا در شرایط فعلی یکی از ابزار قدرتمندی است که می‌تواند در اختیار شما قرار گیرد. همان‌طور که رسانه‌های دانشگاه آزاد تمام‌قد در خدمت شما خواهند بود.

اسکندری با بیان اینکه به مشارکت همه دانشگاه آزاد اعتقاد داریم، اظهار کرد: ما به خانواده دانشگاه آزاد اسلامی اعتماد داریم.

وی تصریح کرد: تحول با روح انقلابی‌گری که دغدغه رهبر معظم انقلاب و مطالبه جدی دکتر ولایتی است باید به‌صورت جدی دنبال شود.

رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: در مسیر تحولی از معاونان فرهنگی دانشگاه انتظار بیشتری می‌رود. شما باید حرف اول را در دانشگاه بزنید، اگر دغدغه و انگیزه برای هویت‌بخشی به نسل جوان به وجود بیاید کارها به خوبی پیش خواهد رفت.

انتهای پیام/4007

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آموزش عالی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


صبح بخیر دلبرانه با انواع متن های عاشقانه و خاص