طرز تهیه شیره خرمالو و خواص آن
منبع خبر
/
ستاره /
انواع ترشی و مربا
میوه خرمالو خواص بسیاری دارد، اما تنها در فصل کوتاهی از سال در دسترس است. اگر از طرز تهیه شیره خرمالو آگاه باشید، میتوانید در تمام طول سال از خواص این میوه استفاده کنید.
ستاره | سرویس آشپزی - شیره خرمالو از قدیم در استان مازندران تهیه میشده است و به آن دوشاب یا دشو میگویند. در ادامه طرز تهیه شیره خرمالو شرح داده میشود تا شما نیز بتوانید آن را در منزل تهیه کنید. شیره خرمالو شیرین است و خواص بی شماری نیز دارد. نگهداری میوه و سبزیجات در حالتهایی مانند ترشی، شیره و ... کمک میکند تا در فصولی از سال که امکان دسترسی به این مواد غذایی مقوی وجود ندارد، بتوانیم از خواص آنها بهرهمند شویم. شیره خرمالویی که به این شیوه تهیه میشود، قند زیادی دارد و میتواند در مواردی از جمله شیرین کردن چایی به جای شکر استفاده شود.
طرز تهیه شیره خرمالو
برای تهیه شیره خرمالو به تنها ماده اولیهای که نیاز دارید، خرمالوهای رسیده، سالم و شیرین است. آماده سازی شیره خرمالو ممکن است چند روز زمان نیاز داشته باشد. اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، به مدت چند روز میوهها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند. اگر خرمالو کاملا شیرین نباشد و به اصطلاح طعم گس داشته باشد، دوشاب خوش طعم نخواهد بود. وقتی خرمالوها آماده شدند، به شیوه زیر عمل کنید.
ابتدا خرمالوها را همراه با مقداری آب ولرم روی حرارت بگذارید تا هسته آنها جدا شود و حالتی شبیه فرنی پیدا کند.
سپس آنها را در یک کیسه پارچهای بریزید. جنس کیسه بایداز پارچه نخی باشد.
کیسه پارچهای را آویزان کنید و یک ظرف را زیر آن قرار دهید. صبر کنید تا شیره خرمالو کاملاگرفته شود.
تفالهها را دور بریزید و شیره را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. به غلظت رسیدن شیره خرمالو ممکن است چندین ساعت به طول انجامد.
طرز تهیه شیره خرمالو چندان راحت نیست و به زمان زیادی نیز احتیاج دارد، اما خواص بی نظیر آن میتواند این سختی را جبران کند.
چند نکته:
توجه داشته باشید که اگر خرمالو نرسیده باشد و شما نیز صبر نکنید تا کاملا حالت گس بودن آنها از بین برود، شیره که در نهایت تهیه میکنید، نه تنها طعم خوبی ندارد، بلکه گاهی حتی قابل خوردن نیز نخواهد بود.
در هیچکدام از مراحل پخت، حرارت شعله اجاق گاز را زیاد نکنید. اینکار باعث میشود که شیره ته گرفته و بوی سوختگی بگیرد.
خرمالو میوهای با خواص بی نظیر و بسیار است. ویتامینهای B۱ ،B۲ و B۳ دشمن ریزش مو بوده و به سلامتی موهای شما کمک شایانی میکند. ویتامین C. موجود در آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و مانع از سرماخوردگی در فصول سرد سال میشود. علاوه بر تمام این مواد مغذی، خرمالو حاوی مقادیری از ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن نیز است. به علاوه خرمالو دارای دو آنتی اکسیدان کاروتن و کیلوپن است که ریسک ابتلا به بیمارهای قلب و عروقی و بعضی از سرطانها را کاهش میدهد. اگر به فکر سلامت پوست و موی خود هستید، از این ماده غذایی نباید غافل شوید. خواص خرمالو به حدی شگفت انگیز است که در طب سنتی از آن به عنوان دارو برای بیماریهایی مانند سنگ کلیه و مثانه و یبوست استفاده میشود. شیره خرمالو طبع گرمی دارد و میتواند بدن را از اسیدی شدن حفظ کند.
در کنار تمام مزایای ذکر شده برای این ماده غذایی، باید توجه داشته باشید که خرمالو از قند نسبتا بالایی برخوردار است. در طرز تهیه شیره خرمالو، این میوه در چند مرحله حرارت میبیند، بنابراین شیره نهایی از قند بیشتری برخوردار است. اگر رژیم کاهش وزن دارید یا مبتلا به
دیابت هستید، بدون مشورت با پزشک خود از این ماده غذایی استفاده نکنید. اکنون که طرز تهیه شیره خرمالو را فراگرفتهاید میتوانید آن را در منزل تهیه کنید و در تمام طول سال از خواص بی نظیر این ماده غذایی بهرهمند شوید.
حتما بخوانید: سایر مطالب گروه انواع ترشی و مربا
برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!