طرز تهیه دوغ خانگی با 2 روش متفاوت
دوغ از نوشیدنیهای سرد میباشد که امروزه جایگاه ویژهای در سفرههای ما ایرانیها دارد. در این مطلب، دو روش کاملا متفاوت طرز تهیه دوغ خانگی گازدار با طعم دلخواه را به شما آموزش میدهیم.
دوغ به عنوان نوشیدنی ممتاز ایرانی با طعمهای مختلف نغنایی، موسیر و… تهیه میشود. اکثر مردم از مضرات نوشابهها با خبرند و مصرف دوغ را به آن ترجیح میدهند.
دستور تهیه اول
مواد لازم
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری یا یک حبه قند کوچک
ماست: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه دوغ با شیر
در ابتدای کار، آب و شیر را با هم مخلوط کنید.
یک لیوان از آن را کنار بگذارید و بقیه مواد را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی رسد که داغ باشد، ولی دست نسوزد. حالا ماست، نمک و شکر را در یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته اید، مخلوط کنید و به بقیه شیر اضافه کنید. حالا آنها را با هم خوب مخلوط کنید، درش را محکم ببندید و در جای گرم چند روز قرار دهید.
اگر مقدار شکر زیاد باشد، باعث بد مزه شدن دوغ میشود. برای اینکه زودتر درست شود، آن را میتوانید در آفتاب قرار دهید.
مواد لازم
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری یا یک حبه قند کوچک
ماست: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه دوغ با شیر
در ابتدای کار، آب و شیر را با هم مخلوط کنید.
یک لیوان از آن را کنار بگذارید و بقیه مواد را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی رسد که داغ باشد، ولی دست نسوزد. حالا ماست، نمک و شکر را در یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته اید، مخلوط کنید و به بقیه شیر اضافه کنید. حالا آنها را با هم خوب مخلوط کنید، درش را محکم ببندید و در جای گرم چند روز قرار دهید.
اگر مقدار شکر زیاد باشد، باعث بد مزه شدن دوغ میشود. برای اینکه زودتر درست شود، آن را میتوانید در آفتاب قرار دهید.
دستور تهیه دوم:
مواد لازم
ماست: به میزان دلخواه
آب: دو برابر ماست
قند: ۲ حبه
نمک: به میزان کافی
روش تهیه دوغ گازدار خانگی با ماست
برای تهیه دوغ گازدار خانگی، ابتدا باید ماست ترش داشته باشید. اگر ماست ترش در اختیار ندارید، ماست را به مدت دو روز بیرون از یخچال قرار دهید تا ترش شود. این ماست ترش تا زمان براق شدن هم بزنید. آن گاه ۲ برابر مقدار ماستی که در اختیار دارید، آب به آن اضافه کنید و به هر میزان که تمایل دارید، نمک به آن اضافه کنید. برای گاز دار شدن دوغ، تنها کافی است ۲ حبه قند به آن اضافه کنید. به هیچ وجه به منظور بیشتر گازدار شدن دوغ از حبههای قند بیشتر استفاده نکنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه دوغ خانگی، دوغ را در ظرفی ریخته و در آن را محکم ببندید. به طور مداوم به مدت ۱۵ دقیقه آن را تکان دهید. آن را به مدت یک هفته در هوای آزاد قرار دهید. بعد از گذشت یک هفته، میتوانید از دوغ آماده شده استفاده کنید. برای طعم دار کردن نیز میتوانید کمی نعناع یا موسیر و… به آن اضافه کنید.
از همراهی شما تا پایان مطلب متشکریم و امیدواریم طرز تهیه دوغ گازدار به روش خانگی را در کنار خانواده محترمتان امتحان کنید.
منبع: آرگا