مواد لازم برای گیپه لرستان یا گیپا کرمان
برنج 250 گرم / شکمبه گوسفند 1200 گرم / زعفران نصف فنجان / گوشت چرخ کرده 250 گرم / پیاز داغ عسلی 3 قشق سوپخوری / یره 1 قاشق سوپ خوری / لپه 1 فنجان / زردچوبه / فلفل / نمک
طرز تهیه گیپه لرستان یا گیپا کرمان غذای خوش طهم محلی
شکمبه گوسفند پاک شده و بر خورده به شکل مستطیل و یک عدد کامل باید باشد، زعفران آب گرفته و غلیظ باشد، گوشت چرخ کرده باشد، پیاز را سرخ کنید، زیره سیاه مورد نیاز است.
برنج و لپه را ا قبل می خیسانیم و با زیره، زعفران آب گرفته و گوشت چرخ کرده سرخ شده به همراه پیاز سرخ کرده با کمی نمک و زردچوبه و ادویه و فلفل به هم میزنیم شکمبه برش زده را هم به صورت مستطیلی باز می کنیم و از مواد داخل آن گذاشته و به صورت بقچه بسته بندی می کنیم و با نخ تمیز دور آن را می پیچیم.
با سوزن چند سرواخ می زنیم تا هنگام پختن باد نکند و داخل قابلمه آب میریزیم تا روی شکمبه های پر شده را بگیرند و آرام با حرارت ملایم چندین ساعت می گذاریم بپزند و آب آن کامل جذب شود، سپس ارام نخ را می بریم و غذا ر درون دریس قرار می دهیم.