استفاده معلمان از تسهیلات صندوق ذخیره فرهنگان دائمی شد


استفاده معلمان از تسهیلات صندوق ذخیره فرهنگان دائمی شد

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی از دائمی شدن استفاده معلمان از تسهیلات صندوق ذخیره فرهنگیان از تشریح نشست امروز کمیسیون خبر داد.

به گزارش ایرنا، محمد حسینی با اشاره به نشست امروز یکشنبه کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات، گفت: در طول اجرای قانون برنامه توسعه، از حقوق کارکنان وزارت آموزش و پرورش که عضویت صندوق ذخیره فرهنگیان را پذیرفته اند کاسته و به صندوق واریز می شد تا آنها از مزایای این صندوق بهره مند شوند، از آن طرف نیز دولت معادل آن را به حساب فرهنگیان واریز می کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس ادامه داد: این حکم در قانون برنامه پنجم توسعه احصا نشده بود، به همین جهت برخی نمایندگان خواستار دائمی شدن این موضوع هستند تا دیگر دغدغه آن وجود نداشته باشد که موضوع در تنظیم قوانین به دست فراموشی سپرده شود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس دهم شورای اسلامی افزود: طرح پیشنهادی نمایندگان به عنوان طرح الحاق یک ماده به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در کمیسیون تصویب شد و برای بررسی نهایی به صحن علنی ارسال می شود.
وی بیان کرد: بر این اساس به ماده 15 مکرر قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بندی با متن زیر الحاق می شود: «کارکنان وزارت آموزش و پرورش که عضویت در صندوق فرهنگیان را پذیرفته اند یا خواهند پذیرفت و ماهانه درصدی از حقوق و مزایای خود را تا 5 درصد به حساب صندوق واریز می کنند، دولت نیز موظف است همه ساله معادل سهم واریزی اعضا به صندوق ذخیره فرهنگیان را به طور کامل در ردیف اعتباری خاص در بودجه سنواتی منظور و پرداخت کند.»
حسینی عنوان داد: همچنین به عنوان کمیسیون فرعی موضوع طرح احکام و مجوزهای ناظر به استثنای وزارتخانه ها، موسسات و سازمان های مستلزم ذکر یا تصریح نام، از شمول قوانین و مقرارات عمومی در دستور قرار گرفت.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس توضیح داد: نتایج حاصل از بررسی ها و رسیدگی های به عمل آمده حاکی از آن است که بسیاری از شرکت های دولتی ضمن استفاده از قوانین و مقررات عمومی که حاوی تسهیلات برای بخش عمومی هستند، از اجرای قوانین و مقرراتی که واجد محدودیت و قید و بندهایی برای آنهاست، خودداری می کنند.
حسینی یادآور شد: علت اصلی شرکت های مذکور در اتخاذ سیاست أخیر استناد به عباراتی نظیر «شرکت های مستلزم ذکر یا تصریح نام» است که در برخی از قوانین و مقررات وجود دارد. این وضعیت ضمن اینکه نهاد قانونگذاری را در موارد زیادی با چالش مواجه ساخته و موجب بروز تفاسیر متعدد از احکام قانونی درخصوص شمول شرکت های مذکور در دامنه قوانین عمومی شده، نظارت بر شرکت ها و سازمان های مزبور را نیز با چالش جدی مواجه ساخته و سوء استفاده از رویه مذکور در برخی از نهادها علاوه بر این که شرکت های مورد بحث را به مأمنی برای گریز از اجرای قوانین و مقرارات عمومی حاکم بر شکرت های دولتی کرده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس خاطرنشان کرد: از این روی کلیات طرح پیشنهاد در کمیسیون مصوب شد اما ایراداتی در متن وجود دارد که می تواند مشکل ساز باشد، به همین منظور کمیته ای برای رفع اشکالات تشکیل می شود و پس از اصلاحیه موضوع را برای بررسی به کمیسیون اصلی ارسال می کنیم.

**ایرادات به لایحه ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بررسی شد
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از بررسی لایحه ایجاد مناطق جدید آزاد و ویژه اقتصادی در کمیسیون برای رفع ایرادات شورای نگهبان به این لایحه خبر داد و گفت: وزیر پیشنهادی اقتصاد برنامه‌های خود را برای تصدی این وزارتخانه در جلسه کمیسیون اقتصادی تشریح کرد.
زهرا سعیدی مبارکه درباره نشست امروز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اعاده لایحه ایجاد مناطق آزاد و اقتصادی از سوی شورای نگهبان به مجلس، در جلسه کمیسیون اقتصادی این لایحه با حضور ره‌پیک عضو حقوقدان شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با استناد به اصول 74 و 110 قانون اساسی ناظر به اینکه دولت درباره ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی لایحه‌ای ارائه کرده بود که در صحن علنی مجلس لایحه مذکور به نحوی مصوب شد که تفاوت ماهوی به وجود آمده است و این موضوع از سوی شورای نگهبان بر اساس اصول مذکور مورد ایراد واقع شد.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در اصل 110 قانون اساسی موضوع نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام مدنظر است، به استناد قانون اخیری که در مجمع تشخیص مصلحت نظام اعمال شد و حوزه نظارتی بر حسن اجرای سیاست‌های نظام به هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شده هیات عالی ورود کرده و بر اساس آن ایرادات در زمینه محتوا، وارد شده که در نشست دو هفته گذشته کمیسیون اقتصادی با حضور آقایان دانش جعفری و مصباحی مقدم نمایندگان هیات عالی نظارت توافق صورت گرفت که بر این اساس پیش‌بینی می‌شود ایرادات بر اساس اصل 110 قانون اساسی به لایحه برطرف شود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در خصوص ایرادات به لایحه ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به استناد اصل 74 قانون اساسی مقرر شد در حوزه مناطق آزاد دولت در خصوص مناطقی مانند ماکو، ارس و چابهار لایحه را تکمیل کنند و اگر مناطق ویژه اقتصادی را دولت پذیرفت به لایحه مذکور اضافه کند در غیر این صورت در قالب طرح مناطق ویژه اقتصادی مورد بررسی قرار می‌گیرد تا ایرادات شورای نگهبان برطرف شود.
سعیدی مبارکه خاطرنشان کرد: در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی با حضور محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی تهران، الویری رئیس شورای عالی استان‌ها و افشانی شهردار تهران مسائلی که درباره جمع‌بندی کمیسیون اقتصادی درباره لایحه مالیات بر ارزش افزوده داشته مورد بررسی قرار گرفت و بر لزوم ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری‌ها تأکید شد.
به گزارش خانه ملت، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی دژپسند وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی حضور یافت و برنامه‌های خود را برای تصدی این وزارتخانه تشریح کرد و مقرر شد در این رابطه جلسه دیگری برگزار شود.
سیام*3061*1535

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه مجلس

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


گرگی ناگهان وارد بیمارستان شد/ اما زمانی که پرستاران علت را فهمیدن، نتوانستند جلوی گریه...