خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟


نوزاد ناز و خوشگلی که تازه به دنیا آمده و باید اولین غذای گوارا از وجود گرم مادر را بنوشد با خونی شدن شیر مادر مواجه می شود و از خوردن شیر منع می شود!!!  Cute and sweet newborn baby, who should be eating the first gourmet hot baby, is caught up with breastfeeding and is forbidden to eat milk! مادران عزیز اولین نگرانی و دغدغه شیردهی به نوزادشان...

نوزاد ناز و خوشگلی که تازه به دنیا آمده و باید اولین غذای گوارا از وجود گرم مادر را بنوشد با خونی شدن شیر مادر مواجه می شود و از خوردن شیر منع می شود!!!

Cute and sweet newborn baby, who should be eating the first gourmet hot baby, is caught up with breastfeeding and is forbidden to eat milk!

مادران عزیز اولین نگرانی و دغدغه شیردهی به نوزادشان شروع می شود. در این بخش مهم علت های خونی شدن شیر مادر و نحوه شردهی به نوزاد را حتما مطالعه کنید تا با آسودگی خاطر به نوزاد دلنبدتان شیر بدهید و او را از این نعمت گوارا محروم نکنید و به توصیه های خاله زنکی دیگران اهمیت ندهید!

چرا شیر مادر خونی می شود

وجود خون در شیر مادر به مقدار اندک، برای نوزاد مضر نیست و یک اتفاق معمول در هفته‌های اول پس از تولد نوزاد است.
دلایل وجود خون در شیر مادر عبارتند از:

سندرم مجرا‌های آسیب دیده، نوک پستان زخم شده یا آسیب دیده، مویرگ‌های آسیب دیده در پستان و یا پاپیلوم داخل مجرا.

هر گونه خونریزی در شیر مادر را که بیش از ۱۰ روز از تولد نوزاد ادامه می‌یابد، بایستی با پزشک در میان گذاشت، اما در بیشتر موارد تغذیه با شیر مادر می‌تواند ادامه یابد.

خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟

وجود خون در شیر مادر به دلیل زخم شدن نوک پستان

اگر علت وجود خون در شیر، نوک پستان زخم شده یا آسیب دیده مادر باشد، بایستی علت بروز زخم و آسیب را پیدا کنید تا مشکل برطرف شود. بهتر است با یک مشاور شیردهی ملاقات کنید و شیوه پستان به دهان گرفتن نوزاد را بررسی کنید.

آسیب دیدگی مویرگ باعث خونی شدن شیر مادر

آسیب پستان از طریق فشردن زیاد برای دوشیدن شیر و یا استفاده از پمپ شیردهی با خلاء بسیار بالا موجب خونریزی از مویرگ‌های آسیب دیده (رگ‌های خونی کوچک) می‌شود؛ زیرا آن‌ها بسیار حساس هستند.

خونی شدن شیر مادر به دلیل پاپیلومای داخل مجرا

پاپیلومای داخل مجرا، یک توده کوچک در مجرای شیر نزدیک نوک پستان است. این توده‌ها معمولا غیر سرطانی و بدون درد هستند. اما باعث خونریزی در مجرای شیر می‌شوند. رایج‌ترین دلیل وجود خون در شیر مادر پاپیلومای داخل مجرا است. اگر نوزاد بتواند خون موجود در شیر مادر را تحمل کند، می‌توان شیردهی را ادامه داد؛ اما اگر نوزاد نتواند وجود خون را تحمل کند و مدام آن را بیرون بریزد، بایستی مادر پستان آسیب دیده را به قدری بدوشد تا دیگر اثری از خون در شیر نباشد. این فرایند معمولا ۳-۷ روز طول می‌کشد.

خون در شیر مادر به دلیل تغییرات فیبروکیستیک

تغییرات فیبروکیستیک نامی است که برای گروهی از نشانه‌ها در بافت پستان شامل درد، وجود توده‌های جامد و کیست‌ها در پستان استفاده می‌شود. در کتاب “تغذیه با شیر مادر: راهنمای تغذیه سالم” در این مورد نوشته شده: “تغییرات فیبروکیستیک موجب تخلیه خون از نوک پستان در دوران بارداری و شیردهی می‌شود. این موضوع مانع از شیردهی با شیر مادر نمی‌شود. اما به علت مقدار خون نسبتا زیاد در شیر مادر باعث استفراغ نوزاد خواهد شد.”

خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟

اگر حجم خون در شیر مادر زیاد باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر نوزاد خون زیادی همراه با شیر خورده باشد، مدفوع او به رنگ تیره در می‌آید و در استفراغ او خون دیده می‌شود. تجمع خون در معده نوزاد، ممکن است موجب تشکیل یک توده بزرگ شود، در این موارد حتما به پزشک مراجعه کنید.

آیا ممکن است خون موجود در استفراغ نوزاد، متعلق به نوزاد باشد؟

پزشک قادر است تعیین کند که آیا خون از کودک یا پستان مادر است. او با بررسی خون بیرون ریخته شده، تشخیص می‌دهد که هموگلوبین موجود در آن برای یک شخص بالغ یا یک نوزاد است.

راهکارهایی برای برطرف کردن احتقان پستان یا خون آمدن هنگام شیردهی

پرخونی و ورم سینه در بیشتر مادران به سرعت از بین می‌رود. اگر به خوبی شیردهی می‌کنید یا حداقل هر دو تا سه ساعت یک بار سینۀ خود را با دوشیدن شیر خالی می‌کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت، ناراحتی‌تان تسکین یابد.

هنگامی که ورم رفع می‌شود، سینه‌های شما نرم‌تر می‌شود، اگرچه هنوز هم پر از شیر خواهد بود. اگر نوزاد را با شیر خود تغذیه نمی‌کنید، ورم ابتدا بدتر خواهد شد و بعد شروع به بهبود می‌کند.

همین‌طور حتی اگر شما نوزاد را با شیر خود تغذیه نمی‌کنید، ممکن است لازم باشد برای کاهش فشار روی سینه و به حداقل رساندن خطر ابتلا به عفونت پستان یا ماستیت، شیر سینه‌ها را بدوشید.

به‌طورکلی انجام اقداماتی برای کاهش فشار، به رفع سریع‌تر پرخون شدن سینه کمک خواهد کرد. راه‌های راحت‌تر شدن شیردهی و کاهش ورم شامل موارد زیر است:

سینه را به شکلی متناسب گرم کنید: قبل از شیردهی، یک کمپرس گرم را برای چند دقیقه روی سینه‌های خود بگذارید تا جریان شیر را روان کند.

بیشتر از سه دقیقه، سینه را در مجاورت گرما قرار ندهید، زیرا گرمای بیش از حد می‌تواند ورم را افزایش دهد و خروج شیر را سخت‌تر کند. شما همچنین می‌توانید یک دوش آب گرم کوتاه بگیرید.

اگر سینۀ شما به قدری ورم کرده است که شیر اصلاً خارج نمی‌شود، از کمپرس گرم استفاده نکنید.

به طور مرتب شیردهی کنید:

فاصلۀ بین وعده‌های شیردهی نباید بیشتر از دو تا سه ساعت باشد. اگر سینه‌هایتان به قدری پر است که شما را آزار می‌دهد، ممکن است دچار پری بیش از حد مجاری شیر باشید.

برای تسکین ناراحتی، می‌توانید کمی از شیرتان را با دست بدوشید. دوشیدن شیر ممکن است در ابتدا برای برخی مادران ناراحت‌کننده و دردناک باشد، اما وقتی مقداری از شیر خارج شود، سینه‌های شما احتمالاً کمتر دردناک خواهد بود.

خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟

سینه را به آرامی ماساژ دهید:

هنگامی که کودک شما در حال شیر خوردن از یک سینه است، به آرامی همان سینه را ماساژ دهید. این کار جریان شیر را بیشتر می‌کند و مقداری از سفتی و ناراحتی سینه را رفع خواهد کرد. ماساژ گردن و پشت نیز به شما در برطرف کردن این مشکل کمک می‌کند.

Massage the chest slowly:

When your baby is breastfeeding, gently massage the same chest. This will increase the flow of milk and will resolve some of the tightness and chest discomfort. Neck and back massage also helps you to fix this problem.

مقداری از شیرتان را با دست بدوشید: وقتی کودک شما برای چفت کردن سینه در دهان مشکل دارد، مقداری از شیر را با دستتان بدوشید یا ابتدا سینه را با شیردوش و سپس با دست بدوشید تا زمانی که هالۀ تیرۀ اطراف سینه نرم‌تر شود.

برخلاف پمپ کردن سینه، دوشیدن دستی سینه، این هاله را نرم می‌کند و انعطاف کافی برای چفت شدن در دهان نوزاد را فراهم خواهد کرد.

از دوشیدن نامتناسب شیر خودداری کنید:

اگر حداقل هر دو تا سه ساعت یک بار به نوزاد شیر می‌دهید و شیردهی خوب پیش می‌رود، از دوشیدن شیر پرهیز کنید، مگر این که نیاز به نرم کردن سینه داشته باشید و تنها با سرعت کم و برای چند دقیقه سینه را بدوشید تا باعث تولید شیر بیشتری در سینه نشود. دوشیدن بیش از حد شیر می‌تواند به تولید بیش از حد شیر و طولانی شدن ورم منجر شود.

از کمپرس سرد استفاده کنید:

برای تسکین درد و کمک به کاهش ورم و تخفیف پرخون شدن سینه‌ها، کمپرس سرد را قبل یا بعد از شیردهی و برای حدود ۱۰ دقیقه روی سینه انجام دهید. می‌توانید از یخ خردشده در یک کیسۀ پلاستیکی یا یک کیسۀ سبزی در فریزر که در یک پارچۀ نازک پیچیده شده است برای این کار استفاده کنید.

سوتین‌های شیردهی بپوشید:

بسیاری از سوتین‌های شیردهی استاندارد برای کمک به بهبود این مشکل مفید است، حتی می‌توانید هنگام خواب هم این سوتین‌ها را بپوشید. بهتر است مطمئن شوید که اندازۀ آن متناسب شماست و سیم یا فنری ندارد. سیم زیر کاسۀ سوتین می‌تواند باعث تنگی، انقباض و مسدود شدن مجاری شیر شود.

می‌توانید برخی از مسکن‌ها را مصرف کنید:

برای از بین بردن ناراحتی یا درد، می‌توانید از ایبوپروفن یا استامینوفن معمولی استفاده کنید. این داروها معمولاً برای مصرف در حین شیردهی بی‌خطر تلقی می‌شود، با این وجود نظر پزشکتان را نیز بپرسید و یادتان باشد آسپرین مصرف نکنید.

از بطری گرم استفاده کنید:

اگر در نوک سینه دچار احتقان شده‌اید، می‌توانید از روشی که روش بطری گرم نام دارد استفاده کنید. برای انجام این کار، یک بطری دهان گشاد را از آب داغ پر کنید.

پس از چند دقیقه که بطری کاملاً داغ شد، آب آن را خالی کنید و دهانۀ بطری را در آب سرد فرو کنید تا خنک شود. بعد دهانۀ آن را روی هالۀ رنگی اطراف نوک سینه بگذارید و چند دقیقه نگه دارید.

بطری با سرد شدن، نوک پستان را مثل یک مکنده به داخل می‌کشد و به این ترتیب به جریان یافتن شیر کمک می‌کند. همچنین گذاشتن دو انگشت در بالا و پایین نوک پستان و آرام فشار آوردن روی آن برای چند ثانیه، در کاهش احتقان نوک پستان مؤثر است.

اگر شدت خونریزی پستان ها زیاد است و مانع از شیر خوردن نوزاد میشود حتما به پزشک مراجعه کنید.

خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟

در ادامه …

خونی شدن و خون آمدن از پستان خانم ها به طور کلی نشانه چه بیماری است؟

ترشحات خونی می تواند نشانه ای از وجود سلول های سرطانی در پستان باشد، بنابراین بررسی پزشکی توصیه می شود. مهم ترین نوع ترشح پستان از لحاظ مشکوک بودن به سرطان، ترشح خونی می باشد. اگر ترشحات خونی و یا صورتی رنگ در سینه خود احساس کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

علل ترشح پستان، ترشح از نوک پستان
ترشحات سینه

در بسیاری از زنان که باردار یا شیرده نیستند نیز وجود دارد و حضور ترشحات پستان همیشه نشان دهنده یک مشکل جدی نیست ترشحات سینه نیز ممکن است در زنان در هر سنی رخ دهد زنان جوان ممکن است بدون هیچ گونه دلیلی برای نگرانی ترشحات نوک پستان داشته باشند اما ترشحات مداوم در زنان مسن تر ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد.

ترشحات پستان معمولا از نوک پستان رخ می دهد و باید از مایعات ترشح شده از طریق فیستول پستان افتراق داد. فیستول پستان یک مجرای عبور غیر طبیعی است که در پستان به سطح پوست باز می شود و معمولا در نزدیکی آرئول است یک فیستول پستان است شایع نیست ممکن است بعد از یک عفونت طولانی مدت رخ دهد و حضور یک فیستول نباید به عنوان ترشحات پستان در نظر گرفته شود فیستول پستان نیاز به تحقیقات بیشتر و درمان مناسب دارد.

ترشحات سینه نیز ممکن است توسط یک طیف گسترده ای از شرایط ایجاد می شود، که اکثر آنها بی ضرر و یا به راحتی درمان می شود. اگر شما از علت ترشحات پستان خود مطمئن نیستید و یا نگران هستید به خصوص اگر ترشحات خون آلود و یا تنها از یک پستان است با پزشک مشورت کنید.

انواع ترشحات پستان

درمان ترشحات پستان

انواع مختلفی از ترشحات وجود دارد و نوع ترشح پستان ممکن است نشانه ای از علت ترشحات باشد.
ترشحات شیری ممکن است تولید شیر مادر باشد حتی در زنانی که باردار نیستند و یا شیردهی ندارند و اغلب به علت سطح هورمونی بالا، به طور خاص پرولاکتین باشد.

ترشحات شفاف و چسبنده ممکن است نشانه ای از التهاب یا عفونت باشد.
ترشح خونی ممکن است نشانه ای از ترومای شدید، عفونت و یا سرطان باشد.

ترشحات مخاطی زرد یا قهوه ای که ممکن است با خون مخلوط باشد و می تواند به علت عفونت شدید باشد به خصوص اگر با درد پستان همراه باشد.
بررسی نوع ترشح از نوک پستان معمولا برای تشخیص قطعی کافی نیست. حضور علائم و نشانه های دیگر و همچنین بررسی های تشخیصی کامل توسط یک پزشک علت زمینه ای ترشحات پستان را تعیین می کند.

خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟

ترشحات شیری

ترشحات شیری به طور معمول در خانم هایی که در سنین باروری هستند به صورت ترشحات خودبخودی دو طرفه دیده می شود. ترشح شیر ناشی از افزایش هورمونی به نام پرولاکتین است. این هورمون در اواخر دوران حاملگی و طی شیردهی در بدن افزایش می یابد و منجر به تولید شیر می شود که موجبات تغذیه نوزاد را فراهم می کند.

از علل دیگر افزایش پرولاکتین، توده های خوش خیم قسمتی در مغز بنام هیپوفیز، تحریکات نوک پستان (مثل مکیدن نوزاد)، ضربات قفسه سینه و برخی داروها (داورهای ضد فشار خون، قرصهای ضدبارداری، برخی آرام بخش ها) هستند. کم کاری تیروئید نیز می تواند باعث افزایش پرولاکتین و بروز ترشحات شیری شود.

گاهی اوقات نیز ممکن است ترشحات شیری بدون افزایش پرولاکتین دیده شوند. لازم به ذکر است وجود ترشحات شیری تا 2-1 سال پس از قطع شیردهی نیز ممکن است وجود داشته باشند که این حالت بیماری تلقی نمی شود.

خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟

علل ترشحات شیری از پستانها در خانمها

علل زیادی می توانند سبب این مشکل شوند که شایعترین آنها عبارتند از :

• مصرف بعضی از داروها که لیست آنها طولانی است ولی شایعترین داروها که سبب ترشح شیر از پستان ها می شوند عبارتند از :

1- شروع و یا قطع مصرف قرصهای ضد حاملگی
2- مصرف هورمونها مثل استروژن و پروژسترون
3- داروهای فشارخون مثل آتنولول، متیل دوپا و وراپامیل
4- ضد افسردگیها، مثل سیتالوپرام، فلوکستین و سرترالین
5- آرامبخشها مثل آلپرازولام و بوسپیرون
6- مهرکننده های گیرنده های هیستامینی نوع 2 مثل سایمتیدین، فاموتیدین و رانیتیدین
7- داروهای ضد تهوع مثل متو کلوپروماید
8- بعضی داروهاییکه برای ریفلاکس سیستم گوارشی تجویز می شوند .
9- بعضی ضد دردها

10- تحریک سینه ها

اختلالات خوش خیم پستان

پاپیلومای داخل مجرا، یک تومور کوچک خوش خیم از مجاری شیری در پستان است این شایع ترین علت ترشحات نوک پستان است و معمولا تنها روی یک پستان تاثیر می گذارد. ترشحات در این حالت خونی و یا ترشحات روشن است.
بیماری فیبروکیستیک پستان (FBD) – شایع ترین علت توده های پستانی در زنان، به خصوص زنان مسن تر است این ممکن است در یک یا هر دو سینه باشد و ممکن است توده های کوچک همراه با تندرنس پستان باشد.

گشاد شدن مجرای پستان – انسداد مجرای شیر است و ممکن است روی یک سینه یا هر دو طرف تاثیر بگذارد انسداد مجرا اغلب به عنوان یک نتیجه از التهاب در اثر تغییرات هورمونی رخ دهد و ممکن است در معرض ابتلا به عفونت های باکتریایی باشد سیگار کشیدن یکی از علل مستعد کننده گشاد شدن مجرای پستان است ترشحات گشاد شدن پستان ممکن است در رنگ و قوام متفاوت باشد.

سرطان پستان – معمولا سرطان داخل مجرا، ممکن است باعث ترشحات خونین از پستان شود توده ای در پستان که معمولا ممکن است با تورم غدد لنفاوی ( لنفادنوپاتی ) خود را نشان دهد.
اختلالات هورمونی مؤثر بر هورمونهای جنسی زنانه که ممکن است در یائسگی، نارسایی زودرس تخمدان و سندرم تخمدان پلی کیستیک رخ دهد تغییرات در چرخه قاعدگی مانند قاعدگی نامنظم، قطع ناگهانی دوره و یا تغییر در جریان قاعدگی معمولا آشکار است ناباروری نیز ممکن است با این اختلالات هورمونی همراه باشد.

بزرگ شدن پستان مرد در دوران بلوغ ممکن است طبیعی باشد در بزرگ شدن مداوم با تندرنس پستان یا ترشحات نوک پستان باید این ترشحات پستان درژنیکوماستیا بررسی شود.

علل ترشحات سینه

ترشحات سینه بخش طبیعی از عملکرد سینه در دوران بارداری و یا شیردهی است. این نیز ممکن است با تغییرات هورمونی قاعدگی همراه باشد ترشح شیری رنگ پس از شیردهی به طور معمول می تواند تا دو سال پس از قطع پرستاری ادامه یابد. گاهی اوقات در دوران بارداری، رنگ ترشحات ممکن است خونین باشد. ترشحات خود به خود برطرف می شوند.

ترشحات ممکن است مربوط به سرطان پستان باشد به خصوص اگر:

یک توده در پستان باشد.
فقط یک پستان تحت تاثیر قرار گیرد.
ترشحات حاوی خون باشد.
ترشحات خود به خود باشد.
ترشحات تنها روی مجرای تک تاثیر بگذارد.
علل احتمالی از ترشحات سینه عبارتند از:
ورم چرکی
سرطان پستان
عفونت پستان
کارسینوم داکتال درجا (DCIS)
تحریک بیش از حد پستان
فیبروآدنوم
سینه فیبروکیستی( توده طبیعی در پستان )
گالاکتوره
عدم تعادل هورمون
آسیب یا ضربه به سینه
برآمدگی
گشاد شدن مجرای پستان
استفاده از دارو
تغییرات هورمون چرخه قاعدگی
بیماری پاژه پستان( شکل نادر سرطان پستان )
بارداری و شیردهی
پرولاکتینوما
توقف تغذیه با شیر مادر
تومورهای غیر سرطانی مغز
کم کاری تیروئید شدید ( غده تیروئید )
استفاده از برخی از داروها، مانند قرصهای جلوگیری از بارداری، سایمتیدین، متیل دوپا، متوکلوپرامید، فنوتیازینها، رزرپین، ضد افسردگی سه حلقه ای یا وراپامیل
استفاده از گیاهان خاصی مانند رازیانه
گسترش مجاری شیر

تشخیص ترشحات پستان

در حالی که ترشحات ممکن است اغلب در زنان که باردار یا شیردهی نیستند رخ دهد ترشحات مداوم پستان باید مورد بررسی قرار گیرد. ترشحات مداوم پستان از نگرانی خاص در زنان بیش از 40 سال سن است که در آن تخلیه تنها از یک پستان است ترشحات خونی با حضور توده های پستانی همراه است.

پس از معاینه بالینی و شرح حال بیمار، پزشک شما ممکن است ماموگرافی، آسپیراسیون با سوزن ظریف و سیتولوژی را در نظر بگیرند. اگر سطح پرولاکتین ها بالا باشد ممکن است آزمایش خون برای ارزیابی عملکرد غده تیروئید، به خصوص با اندازه گیری هورمون محرک تیروئید (TSH) انجام شود.

اگر شما از هر گونه درمان جایگزینی هورمون و یا داروهای مربوط به یائسگی، به عنوان پیشگیری از بارداری و یا ناباروری استفاده می کنید دکتر پزشکی شما ممکن است قطع و یا داروها را تغییر دهد اگر ترشحات پستان شدید و همراه با علائم دیگری مانند تورم پستان، حساسیت به لمس و درد باشد.

زنان با سابقه شخصی یا خانوادگی تجربه توده های پستانی عود کننده با ترشحات، حتی توده های خوش خیم باید بررسی گسترده برای رد سرطان پستان انجام شود.

تست های تشخیصی برای ترشحات پستان

آزمایش خون پرولاکتین
آزمایش خون تیروئید
CT اسکن و یا MRI برای تشخیص تومور هیپوفیز
ماموگرافی
سونوگرافی پستان
بیوپسی پستان
داکتوگرام یا داکتوگرافی اشعه ایکس با تزریق رنگ کنتراست به مجرای شیری آسیب دیده
اگر بیماری پاژه عامل نگرانی باشد بیوپسی پوست انجام می شود.

چگونه ترشح نوک پستان بررسی می شود؟

پستان توسط پزشک معاینه می شود. پزشک در مورد سابقه ابتلا به بیماری ها و وضعیت سلامتی از شخص سوال می کند و ممکن است برای ارزیابی های دقیق تر، ماموگرافی و یا سونوگرافی تجویز نماید.
سونوگرافی برای بررسی علل ترشحات از نوک پستان بسیار مفید است.
در برخی موارد، نمونه برداری از پستان نیز انجام خواهد شد.

و خط پایان … در صورت وجود ترشح نوک پستان چه باید کرد؟

آسوده خاطر باشید چون اکثر ترشحات نوک سینه خطری ندارند. اما خوب است که در صورت مشاهده هر گونه اختلال در سینه ها، به پزشک مراجعه کنید، چون ممکن است آن وضعیت نیاز به درمان پزشکی داشته باشد و در صورت جدی بودن مشکل، هرچه زودتر اقدام کنید، برایتان بهتر خواهد بود.

خونی شدن شیر مادر نشانه چیست؟

What is the sign of blood poisoning

خوردن شیر همسر چه حکمی دارد ؟!

سرطان سینه و شیردهی چه ارتباطی با هم دارد

آموزش تصویری دوخت بالش شیردهی و بارداری

راه جلوگیری از افتادگی سینه ها با شیردهی به نوزاد


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت جنسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


صوت/ دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان+متن