هماهنگی نانوشته 5 نفر برای رای نیاوردن استیضاح آخوندی!


هماهنگی نانوشته 5 نفر برای رای نیاوردن استیضاح آخوندی!

آقای آخوندی شکایتی داشتند از بحثی که قضات و آن‌هایی که مسئول رسیدگی به پرونده‌های فساد اقتصادی بودند زمین و آپارتمان به آن‌ها تعلق بگیرد، بنده نیز در استیضاح ایشان این را گفتم و بعد وی شکایت کرد و من نیز تبرئه شدم، چون من سند داشتم.

باشگاه خبرنگاران: احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی میهمان شانزدهمین قسمت از برنامه «۱۰:۱۰ دقیقه» بود.

شانزدهمین قسمت از برنامه گفتگو محور «۱۰:۱۰ دقیقه» با حضور احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به بررسی برخی طرح‌های جنجالی مجلس، عدم استیضاح برخی وزرای دولت، علت رای نیاوردن طرح شفافیت آرای نمایندگان، لابی‌های بین نمایندگان و دولت، عملکرد سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت پرداخت.

گفتنی است، برنامه «۱۰:۱۰ دقیقه» یک گفت‌وگوی رو در روست که قرار است به شفافیت فضای سیاسی کشور کمک کند و ابهامات موجود در ذهن مخاطبان در حوزه‌های مختلف را با حضور یک میهمان شاخص مرتبط با آن حوزه، به صورت صریح در یک زمان ۴۵ دقیقه بررسی کند.

این برنامه که در باشگاه خبرنگاران جوان تولید می‌شود، یکشنبه شب‌ها ساعت ۱۰:۱۰ دقیقه شب روی سایت این مجموعه قرار می‌گیرد؛ لذا مخاطبان می‌توانند با مراجعه به صفحه اول سایت باشگاه خبرنگاران جوان به نشانی www.yjc.ir به تماشای آن بنشینند.

حقوقم زیر ۱۳ میلیون تومان است

باشگاه خبرنگاران جوان: بسم الله الرحمن الرحیم، سلام، شب شما بخیر، به ۱۰:۱۰ دقیقه این هفته خوش آمدید، امروز می‌خواهیم درباره شفافیت با مهمانی صحبت کنیم که داعیه‌دار شفافیت هستند، عضو هیئت موسس سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی؛ جناب آقای دکتر احمد امیرآبادی فراهانی خیلی متشکرم که دعوت ما را پذیرفتید.

امیرآبادی فراهانی: سلام و عرض ادب دارم خدمت شما و همه بینندگان عزیز؛ برای اینکه از همان اول با شما خیلی شفاف باشم باید عرض کنم که من هنوز دکترای خود را نگرفته ام و هنوز دانشجوی دکترا هستم.

باشگاه خبرنگاران جوان: من سعی میکنم این موضوع را رعایت کنم و به آقای امیرآبادی کفایت کنم. قبول دارید کسی که از شفافیت صحبت می‌کند باید خودش هم شفاف عمل کند، ما می‌خواهیم در این برنامه شفافیت را از خود شما شروع کنیم و در مورد شما شفاف‌سازی کنیم مشکلی که ندارید؟

امیرآبادی فراهانی: خیر من هیچ مشکلی ندارم. کسی که شفاف نباشد نمی‌تواند شفافیت را از دیگران بخواهد و یا پیگیر موضوعاتی باشد که در جامعه مطرح است.

باشگاه خبرنگاران جوان: چقدر حقوق می‌گیرید؟

امیرآبادی فراهانی: هشت میلیون و دویست خورده‌ای هزار تومان.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا دریافتی دیگری ندارید؟

امیرآبادی فراهانی: بله، حقوق بازنشستگی سپاه را هم می‌گیرم.

باشگاه خبرنگاران جوان: در مجموع چقدر حقوق دریافت می‌کنید؟

امیرآبادی فراهانی: تقریبا زیر ۱۳ میلیون تومان می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا قبول دارید که وقتی حقوق دریافتی از سوی مسئولان اعلام می‌شود، مردم باور نمی‌کنند و معتقدند مسئولان از جای دیگری که ثبت هم نمی‌شود، حقوق دریافت می‌کنند؟

امیرآبادی فراهانی: بله همینطور است، وقتی ما کار‌های خود را برای مردم شفاف نکرده‌ایم. بالاخره مردم بدانند که من در سازمانی بودم و ۳۰ سال کار کردم و حقوق بازنشستگی آنجا دارم. حالا در مجلس قوانین مختلف اجازه دادند که بنده کاندیدا بشوم، مردم هم به بنده رای دادند و به مجلس آمدم، طبق قوانین مجلس به من اجازه دادند تا حقوقی به عنوان نماینده دریافت کنم، چه اشکالی دارد که مردم این‌ها را بدانند؟

غیر از کار نمایندگی کار دیگری نمی‌کنم/به جز حقوق نمایندگی و بازنشستگی دریافتی دیگری ندارم

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا به غیر از این دو حقوق قانونی، دریافتی دیگری دارید؟

امیرآبادی فراهانی: خیر هیچ دریافتی دیگری ندارم؛ البته در دانشگاه هم تدریس می‌کنم، اما نمی‌دانم که آیا چیزی به حسابم واریز می‌شود یا خیر، حساب بانک ملت است، اما واقعا نمی‌دانم که بابت تدریسم چقدر به حسابم واریز می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی آنقدر پول به حساب تان واریز می‌شود که نمی‌دانید چقدر پول دارید؟

امیرآبادی فراهانی: خیر، عضو هیئت علمی دانشگاه نیستم و حق التدریس در دانشگاه فعالیت می‌کنم، حساب واریز حقوق دانشگاه هم حساب جداگانه‌ای است. در طول هفته بیش از دو تا سه ساعت هم در دانشگاه نمی‌روم و فقط خواسته‌ام با مراکز علمی ارتباطم قطع نشود، اصولا وقت چندانی برای کاری غیر از نمایندگی ندارم و غیر از کار نمایندگی کار دیگری نمی‌کنم.

نمایندگان به جز حقوق، دریافتی دیگری بابت هزینه‌های نمایندگی دریافت می‌کنند/هزینه‌های نمایندگی برای هر نماینده مجلس متفاوت است

باشگاه خبرنگاران جوان: وقتی به تمامی نمایندگان می‌گوییم حقوقتان چقدر است همه نمایندگان همین مبلغ ۸ میلیون تومانی را می‌گویند؛ هیچ کس هم این موارد را باور نمی‌کند. به نظر شما علت این موضوع چیست؟

امیرآبادی فراهانی: برای اینکه به مردم از ابتدا به مردم نگفته‌ایم. در سال ۹۱ که وارد مجلس شدم؛ حدود ۳ میلیون و دویست، سیصد هزار تومان دریافتی داشتیم. هر سال هم طبق قانون مثل حقوق کارمندان ۱۴ تا ۲۰ درصد اضافه شده است، هررچه قدر برای نمایندگان اضافه شده برای ما هم اضافه شده است، اما غیر از این حقوق، نمایندگان یک دریافتی دیگری هم بابت هزینه‌های خود دارند که آن جزء حقوق نبوده و جز هزینه‌های نمایندگی است. مانند هزینه‌های دفتر کار در شهرستان، هزینه‌های ماشین، هزینه بابت موبایل.

باشگاه خبرنگاران جوان: مجموع این مبالغ برای نمایندگان چقدر است؟

امیرآبادی فراهانی: با توجه به حوزه‌های انتخابی برای نمایندگان متفاوت است، بعضی از نمایندگان به دلیل اینکه برای مثال نماینده ۶ شهرستان هستند یا تهرانی‌ها مبالغ بیشتری دریافت می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما چه میزان دریافتی داشته اید؟

امیرآبادی فراهانی: فکر می‌کنم هزینه دفتر قم ۸ میلیون تومان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا اختیارش در دستان خودتان است که چگونه آن را مصرف کنید، مثلا اگر مابقی آن در حساب خودتان بماند مشکلی ندارد؟

امیرآبادی فراهانی: بله، من دفتر خودم را رهن کردم، پولی که بابت اجاره دفتر داده می‌شود را برای خودم می‌گیرم. به هر حال ما نمایندگان مراجعات زیادی داریم مردم این موارد را نمی‌بینند.

باشگاه خبرنگاران جوان: کمی برایتان سخت بود این عدد ۸ میلیونی را بگویید؛ بعضی از نمایندگان می‌گویند که در برخی مواقع نمایندگان مبالغ بالا تری می‌گیرد.

امیرآبادی فراهانی: هزینه دفتر ۸ تومان است؛ مبلغی بابت موبایل می‌دهند؛ مبلغی بابت ماشین می‌دهند؛ این موارد متفاوت است که جزء حقوق نیست؛ این‌ها مربوط به هزینه‌های نمایندگی است. افرادی مانند استاندار، بخشدار، فرماندار، وزرا این‌ها از اداراتشان هزینه می‌شود، اما نماینده به این دلیل که جایگاه ثابتی در کشور ندارد و معمولا هر چهار سال یکبار هم این افراد عوض می‌شوند، این‌ها با خودشان طرف هستند. در بعضی از شهر‌ها هم برای نمایندگان ساختمان‌های نمایندگی ساخته شده است که البته تعداد این شهر محدود است.

برخی برای وارد شدن به مجلس ۵، ۶ میلیارد خرج کردند/من برای دوره اول نمایندگی‌ام ۲۵ میلیون تومان هزینه کردم/ هیچ اسپانسری برای نماینده شدن نداشتم

باشگاه خبرنگاران جوان: اجازه بدهید به مردم که باور نکنند که نمایندگان فقط حدود ۸ میلیون دریافت می‌کنند؛ نمایندگانی که برای مدت چهارسال نمایندگی، حداقل ۷۰۰ میلیون تا دو، سه میلیارد تومان هزینه می‌کند که فقط وارد مجلس شوند.

امیرآبادی فراهانی: من شنیدم که حتی تا ۵، ۶ میلیارد هم خرج کرده اند، من برای دوره اول نمایندگی اگر اشتباه نکنم حدود ۲۵ میلیون تومان خرج کردم.

باشگاه خبرنگاران جوان: اسپانسری داشتید؟

امیرآبادی فراهانی: خیر من از هیچ‌کسی پولی نگرفتم؛ فقط از طریق یکی از قرعه کشی‌های محلی که خانم‌ها اسم می‌نویسند؛ در محله‌یمان پنج میلیون به همسرم دادند که من با خانمم توافق کردم که آن را خرج انتخابات کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا عکس تان را برای انتخابات چاپ نکردید؟

امیرآبادی فراهانی: بله.

باشگاه خبرنگاران جوان: برای چاپ کردن عکس که طبیعی است بیشتر از ۲۵ میلیون تومان هزینه کرده‌اید.

امیرآبادی فراهانی: خیر اصلا اینطور نیست. در دوره دهم مجلس هم حدود ۷۰ میلیون تومان خرج کردم. بنر‌های ما ۸ میلیون تومان شد، اگر اشتباه نکنم پوستر‌های ما همین هزینه را داشت. در صدا و سیمای مرکز قم حاضر هستم تمام فاکتور هزینه‌های خود را نشان بدهم و شما بررسی کنید و اعلام کنید؛ بقیه کاندیدا‌ها هم بیایند اعلام کنند، اما هیچ کسی اعلام آمادگی نکرد، اما من آماده بودم؛ قبل از اینکه برای مجلس دهم ثبت نام کنیم، سایتی راه‌اندازی شد که در دیده‌بان شفافیت آن را هم پیگیری می‌کردیم. در این سایت ۵ سوال از کاندید‌ها پرسیده بودیم که به آن ثبت کنند؛ اول اینکه چقدر می‌خواهید برای انتخابات خرج کنید؟ دوم اینکه اموال خودتان چقدر است؟ سوم اینکه اموال فرزندانتان چقدر است. چهارم این که در صورتی که نماینده شدید آیا حاضر هستید رأی خود را اعلام کنید؟ و این سوال که آیا حاضر هستید توصیه‌هایی که به وزرا می‌نویسید در سایت قرار داده و شفاف سازی کنید؟ فکر می‌کنم از تمام کاندیدا‌های کشور ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر در آن سایت اعلام آمادگی کردند که از آن‌ها هم شاید چهار تا پنج رای آوردند.

باشگاه خبرنگاران جوان: باقی رقیب هایتان در قم چطور؛ آیا آن‌ها هم به همین اندازه در انتخابات خرج کردند؟

امیرآبادی فراهانی: نمی‌دانم باید از خودشان بپرسید؛ یکی دکتر لاریجانی است؛ حاج آقای ذوالنور، حاج آقای آشتیانی، آقای بنایی از نمایندان قم هستند. ما با آقای آشتیانی و آقای ذوالنور یک ستاد داشتیم و با آن‌ها ائتلاف کرده بودیم. آن‌ها هم هزینه‌هایشان خیلی کمتر شد، چون من تقریبا در جریان هزینه‌های این دو نفر هم بودم. باقی بزرگواران را مطلع نیستم و خودشان باید اعلام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان: بعد از دوران نمایندگی چیزی به اموالتان اضافه شده است؟

امیرآبادی فراهانی: من در مدت نمایندگی پاداش پایان خدمت سپاهم را گرفتم، ۳۰ ماه پاداش و ۲۰ ماه هم طلب مرخصی بود که جز پاداش محاسبه نمی‌شود. از اول سال ۹۱ که بنده وارد مجلس شدم نمایندگان و کارمندان مجلس یک تعاونی را برای مسکن تشکیل دادند که آنجا من عضو شدم. از سال ۹۱ تاکنون تنها چهار تیر آهن بالا بردند و هیچ خبری از مسکن نیست. ماهانه سه و نیم میلیون تومان هم از ابتدا از حقوق ما کم کردند.

یک خانه ۱۳۰ متری در منطقه محروم قم دارم/ حاضرم اموالم را اعلام کنم

باشگاه خبرنگاران جوان: لازم نیست اینقدر ریز جزئیات را بیان کنید. آیا تاکنون از این که به صورت جزئی پاسخ دادید ناراحت شدید؟

امیرآبادی فراهانی: نه بسیار خوب است، آنجا هم عضو تعاونی هستیم و هنوز هیچ خبری نیست و ۶ سال است که پول ما را هر برج کم کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان: ماشین شما چیست؟

امیرآبادی فراهانی: ماشین بنده پژو است.

باشگاه خبرنگاران جوان: منزل شما چطور؟

امیرآبادی فراهانی: بنده یک خانه در محله محروم نیروگاه قم دارم که ۱۳۰ متر است.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا چیزی به نام فرزندان و همسرتان است؟

امیرآبادی فراهانی: هیچ چیزی؛ البته باغ و زمین از ارث پدری دارم که با خواهر‌ان و برادرهایم شریک هستم. اما حاضرم که اموال خودم و فرزندانم و همسرم را اعلام کنم که آن‌ها چیزی ندارند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای امیرآبادی با عرض پوزش، من حرف شما را باور نمی‌کنم؛ به دلیل اینکه من با این که کارمند بوده و حقوق ناچیز کارمندی می‌گیرم ماشینم بسیار بهتر از شماست؛ حق بدهید که مردم نتوانند باور کنند که شما تنها پژو دارید؟

امیرآبادی فراهانی: من پژو مجلس را سوار می‌شدم بعد هم مجلس به ما اعلام کرد خودتان ماشین بیاورید که مبلغی ما به شما ماهیانه بدهیم، البته بنده الان یک ماشین خریده ام و به نام خودم هست.

باشگاه خبرنگاران جوان: هر دوره یک ماشین به شما می‌دهند؟

امیرآبادی فراهانی: بله، مجلس در دوره قبل در سال ۹۱ به ما یک ماشین داد، در پایان مدت نمایندگی در سال ۹۵، آن خودرو را کارشناسی کردند و قیمت کارشناسی را به خود نمایندگان دادند که آن موقع ماشین مار را ۲۰ میلیون به ما دادند. آن ماشین را به نام همسرم زدم.

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما منظور از شفافیت در کشور پاسخ به همین مدل سوالات است که از ابتدای برنامه از شما پرسیدیم یا مفهوم گسترده تری دارد؟

امیرآبادی فراهانی: مفهوم گسترده تری دارد، این‌ها سوالات مهمی است، اما نمی‌تواند در جامعه مشکلاتی را برای مردم به وجود بیاورد، البته برای مردم مهم است، برای مثال پسر من دانشجو است. یکی از مسائلی که به فرزندم تأکید کردم این بود که به هیچ وجه در دانشگاه نباید کسی بداند که با من نسبتی داری. تا هفته قبل هم که با او صحبت کردم کسی این موضوع را کسی نمی‌دانست. حتی وقتی از او در زمان ثبت نام پرسیده بودند فرزندم این موضوع را لو نداده بود، چراکه خودش هم اذیت می‌شد. نکته اصلی بعد از دانشگاه است؛ اینکه فرزندان مقامات خودشان شرکت تشکیل می‌دهند وارد برخی معاملات می‌شود یا در لیست‌های گروه‌های سیاسی قرار می‌گیرند صرفا به دلیل اینکه پسر نماینده یا پسر فلان رئیس جمهور بوده است، این‌ها باعث می‌شود که کرسی‌هایی را بگیرند، شایسته سالاری از بین برود و برای بقیه جوانان مردم جایی نباشد.

هیچ کدام از مدیران ارشد نظام در کمپین فرزندت کجاست شرکت نکردند/فرزند یک مسئول حق دارد هر کجا که بخواهد زندگی کند؛ اما نباید از مواهب کشور به صورت غیر قانونی استفاده کند

باشگاه خبرنگاران جوان: امروز هم به وفور این موضوع را می‌بینیم.

امیرآبادی فراهانی: بله این بسیار بد است، باید حتما شفاف شود که فرزندم که به فلان پتروشیمی و فلان شرکت مهم دولتی که حقوق بسیار خوبی دارد، چگونه رفت و استخدام شد، آزمونی برگزار شد و آیا وی مانند جوانان دیگر استخدام شد؟ این‌ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: چطور می‌توانیم به این هدف برسیم؟ کمپینی هم در فضای مجازی راه اندازی شد با همین عنوان که فرزندت کجاست. برخی از مسئولاین به گونه‌ای صحبت می‌کردند که مردم دلشان می‌سوخت و حتی می‌خواستند مبلغی را جمع آوری کمک کنند تا برای فرزند مسئول اتفاقی نیفتد.

امیرآبادی فراهانی: البته این موضوع را افرادی همچون ما اعلام کردیم و کسانی که باید در این موضوع را اعلام می‌کردند، مطرح نکردند. آیا روسای قوا اعلام کردند؟

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا شما مطالبه نکردید؟

امیرآبادی فراهانی: چه چیزی را مطالبه کنم؟ کجای قانون آمده است که ما مطالبه کنیم؟ آیا من باید مطالبه کنم؟ آیا می‌توانم قانونی وضع کنم؟ من می‌خواهم قانون وضع کنم نمی‌گذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان: به جز روسای قوا چه کسانی باید این موضوع را اعلام می‌کردند؟

امیرآبادی فراهانی: معاونین رئیس‌جمهور، کدام یک از معاونین رئیس‌جمهور اعلام کردند؟ یا از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که همه بزرگان کشور هستند، کدامشان این موضوع را بیان کردند؟ چرا اعضای شورای نگهبان اعلام نکردند؟ اعضای فرماندهان عالی رتبه نظامی، سرداران سپاه و امیران ارتش چرا کدامیک اعلام کردند؟

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا منظور شما این است که فرزندان مسئولان در داخل کشور نیستند؟

امیرآبادی فراهانی: ببینید من کاری ندارم که آن‌ها کجا هستند. فرزند یک مسئول حق دارد هر کجا که بخواهد زندگی کند؛ مهم این است که نباید از مواهب این کشور به صورت غیر قانونی استفاده کند. فرزندان مقامات مسئولان نباید از کنار مقامی که پدر، عمو، دایی و غیر دارند سوءاستفاده کرده و از رانت استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران: از طرف دیگر حرف دیگری هم مطرح است که فرضا می‌گوییم اگر پدر من مسئول یا وزیر شد، بالاخره من هم حق حیات دارم و من باید به کجا بروم و در کدام ارگانی استخدام شوم؟ و حتی اگر فردی به صورت عادی هم وارد مجموعه‌ای شود، این شائبه را ایجاد می‌کنند که از رانت پدرش استفاده کرده است.

امیرآبادی فراهانی: من هم با شما هم نظر هستم، اگر راه را درست انتخاب و به آن عمل کنیم، این حرف‌ها دیگر نیست، وقتی فرزند من هنوز از دانشگاه فارغ‌التحصیل نشده و مشغول به کار می‌شود، اما در خانواده‌ای دو فرزند با مدرک فوق لیسانس و دکترا بیکار وجود دارد، معلوم است که جامعه این را نمی‌پذیرد که فرزند من طبق روال عادی رفته و فرزند او از کار بازمانده است. جمعه‌ها بنده هر هفته در قم ملاقات مردمی دارم و حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر به من مراجعه می‌کنند که بخش عمده مراجعات آنان مربوط به کار و اشتغال است.

استخدام دختر و داماد یک مدیردولتی در قم/یک از بدهکاران بانکی در قم همزمان دامداری، دانشگاه و موسسه فرهنگی دارد و به دنبال وام ۱۵ میلیاردی است

باشگاه خبرنگاران جوان: حرف اصلی این است که چه کسانی عامل باشند که و چگونه تصمیم‌سازی درباره آن ایجاد شود، به طور مثال برای آقازاده قانون بگذارید و بگویید که مثلا فردی که ژنش خوب است، باید این مسیر را طی کند تا فلان اتفاق برایش بیفتد.

امیرآبادی فراهانی: ما باید به دنبال علت باشیم، علت اصلی این موضوع نبود کار و اشتغال در کشور است، فضای کسب و کار کشور به وضعیتی رسیده است که جوانان ما کار ندارند، متاسفانه فرهنگی هم به وجود آمده است که حتما افراد باید پشت میز بنشینند و این یکی از مشکلات اساسی ماست. در قم یک مدیری داشتیم که اکنون دیگر مدیر نیست، دو مجوز استخدام برای دختر و دامادش گرفته بود، به او زنگ زدم و گفتم که خسته نباشید! در قم این همه جوان بیکار وجود دارد و آیا این همه جوان بیکار به اندازه دختر یا دامادت نبودند؟ حداقل برای یکی مجوز می‌گرفتی.

متاسفانه همه ما می‌خواهیم تا فرصتی پیش می‌آید از آن استفاده کنیم، اخیرا آقایی در قم هم دامداری دارد، هم دانشگاه و هم یک موسسه فرهنگی، این در حالی است که فرد مورد نظر معوقه بانکی دارد و می‌خواهد یک وام ۱۵ میلیاردی روستایی هم بگیرد. چند نفر به من زنگ زدند و گفتند که این موضوعی را که مطرح کردی، آیا منظورت به ما بود؟ که گفتم شما را نگفتم، شما موسسه فرهنگی و گاوداری و دانشگاه هم داری، اما معوقه بانکی نداری یا به فرد دیگری گفتم که شما موسسه فرهنگی، دانشگاه داری، اما گاوداری نداری.

اراده کنم می‌توانم مجوز دانشگاه بگیریم/همه ما فرصت‌طلب هستیم/ پس از انتشار اسامی مخالفان CFT به من گفتند که فاتحه دوره بعد هیئت رئیسه را بخوان

باشگاه خبرنگاران جوان: چقدر شباهت بین افراد در قم زیاد است؟

امیرآبادی فراهانی: نفر اصلی بالاخره من را پیدا کرد و گفت: چرا شما همچین پستی را گذاشتید؟ به او گفتم برای اینکه چندبار پیغام گذاشتم، اما شما گوش ندادید و برای همین بار مجبور شدم چنین پستی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کنم. به او گفتم شما در کشور فرصت و مسولیتی داشتید، مگر قرار است که ما از هر فرصتی به نفع خود استفاده کنیم؟ بنده نماینده مجلس هستم و به راحتی می‌توانم اراده کنم تا مجوز دانشگاه بگیرم، کما اینکه خیلی‌ها این کار را انجام دادند، اراده کنم می‌توانم وام بانکی دریافت کنم، آیا باید این کار را انجام دهم؟ خیر، نباید چنین کاری را انجام دهم، مشکل ما همینجاست. تا یکی به مسئولیتی می‌رسد فوری می‌خواهیم از همه مسئولیت‌هایی که در جامعه به وجود می‌آید استفاده کنیم، این فرصت‌ها را باید از بین ببریم و باید آن قانونمند کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: احسنت، می‌خواستم به همینجا برسیم، باید قانون بگذاریم که چنین اتفاقی نیفتد،

امیرآبادی فراهانی: چه کسی باید قانونگذاری کند؟

باشگاه خبرنگاران جوان: نمایندگان مجلس

امیرآبادی فراهانی: نماینده‌ها چه کار می‌کنند؟ همه ما فرصت‌طلب هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: همکارانتان از شما ناراحت نمی‌شوند؟

امیرآبادی فراهانی: خب بشوند، مگر غیر از این است؟! بنده کمپین شفافیت را راه‌اندازی کردم، رای CFT را اعلام کردم که چه کسانی موافق و چه کسانی مخالف هستند، یک سری از همکاران به من اعلام کردند که فاتحه دوره بعد هیئت رئیسه را بخوان که من در جواب به آنان اعلام کردم که مگر ما در مجلس آمده‌ایم که هیئت رییسه بشویم، مگر ما در چهارسال مجلس نهم هیئت رییسه نبودیم، مردم قم به ما رای ندادند؟ رای اول را هم در قم کسب کردیم. این چه حرفی است! ما تکلیفی را اول نسبت به آفریدگار و دوم نسبت به مخلوقی است که به ما رای داده است، داریم و ما آمده‌ایم برای اینکه از مردم دفاع کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی نمایندگان مجلس از شما ناراحت شدند که چه کسانی به CFT رای داده و چه کسانی به این مساله رای ندادند؟

امیرآبادی فراهانی: بله، مگر من لیست مخالفان را اعلام نکردم!

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی پس از اینکه اسم مخالفان درآمد، ناخواسته آنان ناراحت شدند؟

امیرآبادی فراهانی: بله، فشار اجتماعی به آنان وارد شد که به آنان گفتند چرا رای دادید و برخی با من دعوا کردند که چرا این لیست را اعلام شد. حتی در جلسه‌ای پیشنهاد دادم که بیایید و رای به وزرا را اعلام کنید، بنده حتی خود توییت کردم که به این وزیر رای مخالف و به آن سه وزیر رای موافق دادم. من اعلام کردم که بیایید همه به مردم اعلام کنید که بدانند، اما به من گفتند که اصلا حرفش را نزنید. خیلی جالب است چرا یک وزیر نباید بداند که یک وزیر رای دادیم یا خیر. وزیر بداند که من اینجا به او رای نداده و بداند که من بعد از این از او حمایت می‌کنم تا مشکلات مردم را حل کند. چه اشکالی دارد؟ تا اینجا شما حجت دارید که به شخصی که معرفی شده است رای ندهید، اما وقتی که وزیر شد از او حمایت کنید.

رای نیاوردن طرح شفافیت آراء نمایندگان موضوع خنده داری در مجلس بود/ تقدیر از وزیر در معرض استیضاح از عجایب مجلس دهم است!

باشگاه خبرنگاران جوان: در مجلس اتفاقات خنده‌دار دیگری هم می‌افتد اینکه مثلا طرح شفافیت آرای نمایندگان با ۱۶۰ رای اعلام وصول می‌شود، اما وقتی به صحن می‌آید تنها ۵۹ رای اخذ می‌کند، آخر چه مدل اتفاقاتی است که در مجلس می‌افتد؟

امیرآبادی فراهانی: این موضوع و آنجا که قرار بود وزیر صنعت استیضاح شود، اما با ۱۹۶ امضا به یک وزراتخانه دیگر منتقل شد، در حالی که مهمتر آن وزراتخانه است، وزارت کار یک عالمی از مسائل اقتصادی در آن است.

باشگاه خبرنگاران: همچنین درباره آقای آخوندی که قرار بود استیضاح شود، شاهد بودیم که ۱۶۰ نماینده از او تقدیر کردند.

امیرآبادی فراهانی: این‌ها از عجایب مجلس دهم است و در مجلس نهم این اتفاقات را نداشتیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا این مجلس اینگونه شده است؟

امیرآبادی فراهانی: برای اینکه مجلسی است که مردم بر اساس احزاب واقعی رای ندادند. وقتی یک نفر از بیرون به مجلس پیام می‌فرستد، که به فلان وزیر رای بدهید. شما فکر می‌کنید که استیضاح آخوندی چگونه رای نیاورد، هماهنگی بین ۵ نفر انجام گرفت، نمی‌گویم این‌ها جلسه‌ای باهم داشتند، اما یک هماهنگی نانوشته‌ای بین آنان وجود داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان: آن ۵ نفر چه کسانی بودند؟

امیرآبادی فراهانی: آقایان لاریجانی، عارف، روحانی، خاتمی و ناطق نوری، این ۵ نفر باهم هماهنگ می‌شوند و آقای آخوندی هیچ‌گاه نمی‌افتد، بعد همه ما مثلا نماینده ملت هستیم.

وقتی فراکسیون ولایت دو فراکسیون شد فهمیدیم که فاتحه مجلس خوانده شده است/لاریجانی گفت که با سه فراکسیون نمی‌توان در مجلس تصمیم گرفت

باشگاه خبرنگاران جوان: این هماهنگی به چه معناست؟ شما می‌گویید جلسه‌ای باهم نمی‌گذارند، پس این هماهنگی چگونه صورت می‌گیرد؟

امیرآبادی فراهانی: بالاخره هماهنگی نانوشته پیش می‌آید، وقتی که پیغام به مجلس می‌آید که آقای آخوندی یا آقای شریعتمداری رای بیاورند، یعنی اینکه این پیغام یک پیام هماهنگ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: پس استقلال نمایندگان چه می‌شود؟

امیرآبادی فراهانی: از خودشان بپرسید که استقلالشان کجاست؟ آن روزی که فراکسیون ما را دو فراکسیون کردند، ما به این موضوع فکر کردیم، وقتی فراکسیون ولایت تبدیل به دو فراکسیون نمایندگان ولایی و نمایندگان مستقلان ولایی شد، ما به همین نتیجه رسیدیم که فاتحه این مجلس خوانده شده است. در یکی از همین جلسات بود که آقای لاریجانی به این موضوع اشاره کرد و گفت که با ۳ فراکسیون نمی‌توان در مجلس تصمیم گرفت و تصمیم‌گیری سخت شده است.

مخالفت مطهری با شفافیت آراء نمایندگان به دلیل ترس از رد صلاحیت از شورای نگهبان است/به مطهری گفتم اگر از رد صلاحیتت می‌ترسی به چه درد نمایندگی می‌خوری

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای امیرآبادی فراهانی اکثر نمایندگان با موضوع شفافیت موافق بودندف آقای مطهری گفته بود که من با موضوع آرا مشکل دارم، چرا جلسه‌ای نمی‌گذارید که همه صحبت‌های مخالف این مسئله حل شود؟

امیرآبادی فراهانی: چرا، آقای مطهری با شفافیت آرا مشکل دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: من که علی مطهری نیستم.

امیرآبادی فراهانی: بنده با او صحبت کردم و می‌گوید که اگر رایمان مشخص شود، شورای نگهبان ردصلاحیت‌مان می‌کند. به او گفتم که تا مجلس ششم رای‌گیری به صورت قیام و قعود نبوده است؟ گفت: چرا، سپس به او گفتم پس چرا خیلی‌ها تایید صلاحیت شدند؟ اصلا تا مجلس پنجم دستگاه الکترونیکی نبود و این دستگاه یک روش است و نگفته است که رایت را مخفی کن. روشی است برای اینکه رایت را بشمارند تا ۱۰، ۲۰ بار در مجلس شمرده شود و دستگاه رای را سریع اعلام می‌کند و این ابزار برای مخفی کردن رای نداده است. اما متاسفانه از این دستگاه برای مخفی کاری استفاده شد.

شورای نگهبان هیچ کسی را به دلیل مسائل سیاسی رد نمی‌کند/برخی‌ها به دروغ می‌گویند ما به خاطر دفاع از حق مردم رد صلاحیت شدیم

باشگاه خبرنگاران جوان: بهتر نیست که یک جلسه با حضور افرادی که به این طرح نقد دارند برگزار شود تا بتوانید یک راهکار خوب و ایده آل برای اجرایی شدن آن ارائه دهید؟

امیرآبادی فراهانی: یکی از بحث‌هایی که با آقای علی مطهری داشتیم در همین زمینه بود، به آقای مطهری گفتم شما که از رد صلاحیت می‌ترسید به چه درد نمایندگی می‌خورید؟ البته اولا من این موضوع را قبول ندارم که اگر رای افراد شفاف شود شورای نگهبان آن‌ها را رد صلاحیت می‌کند. شورای نگهبان استدلال‌هایی دارد و با یک منطق مشخص کار می‌کند البته صابون شورای نگهبان به تنم خورده است و در مجلس نهم در مرحله اول رد صلاحیت شدند اصلا ناراحت نشدم و با شجاعت پذیرفتم، ولی دنبال آن رفتم و اعتراض کردم و پیگیری شدم در نهایت متوجه شدند که اشتباه شده و تایید شدم، ولی نرفتم جو سازی کنم که این‌ها اشتباه کردند و بگویم که آدم آزادیخواهی هستند این اصلادرست نیست خود نمایندگان می‌دانند که برای چه چیزی رد شدند! چرا آن را به مردم نمی‌گویند؟ شورای نگهبان بر اساس مسائل اخلاقی یا اقتصادی ویا امنیتی فردی را رد صلاحیت می‌کند، ولی هیچ کسی را به لحاظ مسائل سیاسی رد صلاحیت نمی‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما را به خاطر چه چیزی رد صلاحیت کرده بودند؟

امیرآبادی فراهانی: زمانی که عضو شورای شهر قم بودم گزارش‌هایی را نوشته بودند که بنده یکسری زمین‌هایی را در منطقه‌ای که قرار بود در آینده خیابانی کشده شود، خریداری کردم تا گران شود و بعد از اعتراضم اعضای شورای نگهبان بررسی کردند و دیدند که این سخنان کذب بوده است و تایید شدم. در این دوره هم که بدون هیچ مشکلی تایید شدیم. می‌خواهم بگویم که واقعیت مطلب چیز دیگری است ما فکر نکنیم که برخی‌ها می‌گویند که از حقوق مردم دفاع کردم و من را رد صلاحیت کردند، اصلا اینگونه نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا یک طرحی برای شفافیت شورای نگهبان برای دلیل رد صلاحیت افراد مطرح نمی‌شود تا برخی‌ها از این رد صلاحیت‌ها سواستفاده نکند؟

امیرآبادی فراهانی: نمی‌شود به دلیل آنکه بحث آبروی افراد است. خود افراد وقتی به آن می‌گویند رد صلاحیت شده بایدخودش به دنبال زندگی اش برود. خیلی نباید این مسئله در جامعه باز شود. به هر حال کسی که رد صلاحیت می‌شود داماد، عروس و فامیل دارد. احترامی در جامعه دارد. خود فرد باید بین خود و خدایش بداند که چه کرده است.

مجلس امروز نیازمند آن است که یک قانون در مورد شفافیت مسائل مالی نمایندگان و وزرا را تصویب کند. امروز در مجلس طرحی را بررسی می‌کنیم مبنی بر اینکه مسئولی که امروز مسئولیت می‌گیرد بعد از آن دارایی هایش را چگونه بدست می‌آورد از سوی دیگر برخی مسئولان در این چهل سال پس از انقلاب اموالشان را چگونه جمع آوری کردند. امیدواریم که در بحث جرایم اقتصادی که مطرح شده به نتیجه برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای امیرآبادی این طرح‌ها که در مجلس رای نمی‌آورد! هر چقدر هم پیگیری کنید بعدا در بین مردم اینگونه مطرح می‌شود که برخی نمایندگان برای اینکه فضای تبلیغاتی برای خودشان درست کنند یک طرح شفاف سازی به مجلس می‌دهند، دو الی سه ماهم سر و صدا می‌کنند که ما داریم همچین کاری را انجام می‌دهیم، ولی سرانجام این طرح رای نمی‌آورد.

امیرآبادی فراهانی: به هر حال وقتی رای شفاف شود مردم در دوره‌های بعد بهتر می‌توانند در مورد نماینده حوزه انتخابیه خودشان قضاوت کنند. ما در بحث شفاف سازی حتما باید وضع آرا و بحث مذاکرات را شفاف کنیم.

مذاکرات شورای نگهبان، مجلس خبرگان و هیئت وزیران باید شفاف شود/رانت اطلاعاتی بسیاری در این مذاکرات وجود دارد/در این کشور استاد تکذیب کردن زیاد داریم

امیرآبادی فراهانی: در مبحث شفاف‌سازی آراء و مذاکرات باید حتما به سمت و سویی برویم که مذاکرات شورای نگهبان، مجلس خبرگان، هیئت وزیران و مذاکرات کمیسیون‌های مجلس در اختیار روزنامه‌های رسمی یا سایت‌ها قرار بگیرد تا برای مردم شفاف شود، چرا که در این مذاکرات خیلی رانت اطلاعاتی وجود دارد.

مذاکرات هیئت وزیران قوانین و مقرراتی تصویب می‌کنند، مذاکرات شورای نگهبان هم بیاید اشکالی ندارد. مقام معظم رهبری چند روز پیش فرمودند: فقط و فقط مسائل امنیتی و موضوعاتی که مرتبط با سوء استفاده دشمنان ماست، نباید شفاف شود و باید بالاخره مسائل امنیتی و نظامی و مسائلی که دشمن از آن سوء استفاده می‌کند مخفی بماند. ببخشید دشمن از کجای مذاکرات دولت می‌خواهد سوء استفاده کند؟

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای امیرآبادی بالاخره هرچیزی را یک جوری به امنیت کشور ربط می‌دهند، مثلا همین در موضوع ارز گفتیم اعلام کنید که چه کسانی ارز می‌گیرند، اما گفتند نه، چون ممکن است که بخواهیم تحریم‌ها را دور بزنیم و لیست کسانی که ارز می‌گیرند افشا می‌شود و بعدا دچار مشکل می‌شویم.

امیرآبادی فراهانی: لیست را که افشا کردند، تمامی لیست صراف‌ها را منتشر کردند و افشا شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: البته تکذیب شد.

امیرآبادی فراهانی: حالا دیگر تکذیب کنند مشکلی ندارند، بالاخره در این کشور استاد تکذیب کردن زیاد داریم.

اسامی نمایندگان تقدیر کننده از آخوندی مشخص نیست/در مجلس هیچ تقدیر و تشکری را امضاء نمی‌کنم

باشگاه خبرنگاران جوان: در بحث آقای آخوندی ۱۶۷ نماینده‌ای که از ایشان تشکر کردند در موضوع شفافیت همین ۱۶۷ نماینده اسامی خود را اعلام کردند.

امیرآبادی فراهانی: این امضاء‌ها که خیلی معلوم نیست چند سایت و خبرگزاری با ما تماس گرفتند که این افراد چه کسانی هستند؟ بنده گفتم که امضاءهایشان چندان معلوم نیست و اسامی‌شان نیز وجود ندارد و فقط امضای خالی است.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما نمی‌توانید همین امضاء‌ها را در سایت دیده‌بان شفافیت اعلام کنید؟

امیرآبادی فراهانی: خود خبرگزاری‌ها چندین بار به ما زنگ زدند که ما می‌خواهیم این امضاء‌ها را منتشر کنیم، اما دقیقا مشخص نیست، یعنی نتوانستند خوب پیدا کنند، بعضی‌ها معلوم است، اما برخی دیگر مشخص نیست، در هرحال من که امضاء نکردم. بنده در مجلس هیچ تقدیر و تشکری را امضاء نمی‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا؟ اعتقادی به تقدیر و تشکر ندارید که اگر کسی کار خوبی انجام داد از او تشکر کنید؟

امیرآبادی فراهانی: وظیفه‌شان است چرا باید تشکر کنیم؟ فردا می‌رود یک مشکل پیدا می‌کند بعد می‌گوید مجلس از من تقدیر و تشکر کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: شاید انگیزه‌ای برای آن شخص باشد!

امیرآبادی فراهانی: زنگ می‌زنم از خودش تشکر می‌کنم، چه نیازی است در بلندگوی مجلس و با ۱۶۰ امضاء تشکر کنیم؟ فردا دیگر این فرد خدا را هم بندگی نمی‌کند و صدتا تخلف می‌کند. ما چنین مواردی را داشته‌ایم که برای ارتقاء یک سازمان یک ذره بالاتر تشکر کردند بعد طرف مشکل پیدا کرد و به دادگاه رفت و گفت که ۱۷۰ نماینده از من تشکر کردند، این همه نامه آن است.

از شکایت آخوندی تبرئه شدم/اعطای آپارتمان به قضات از سوی آخوندی صحت داشت/دانشجویان عدالت خواه از آخوندی به دادگاه شکایت کرده اند

باشگاه خبرنگاران جوان: البته شما که با آقای آخوندی هم مشکل دارید! شکایت‌شان از شما به کجا رسید؟

امیرآبادی فراهانی: آقای آخوندی شکایتی داشتند از بحثی که قضات و آن‌هایی که مسئول رسیدگی به پرونده‌های فساد اقتصادی بودند زمین و آپارتمان به آن‌ها تعلق بگیرد، بنده نیز در استیضاح ایشان این را گفتم و بعد وی شکایت کرد و من نیز تبرئه شدم، چون من سند داشتم.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی سند‌ها صحت داشت؟

امیرآبادی فراهانی: بله موافقت کرد، صحت داشت. ایشان موافقت کرد که به یکسری قضات آپارتمان بدهند، آن‌ها هم نپذیرفته بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا کسی با ایشان برخورد نکرد؟

امیرآبادی فراهانی: چه کسی برخورد می‌کرد؟

باشگاه خبرنگاران جوان: الان آقای آخوندی دیگر وزیر نیست و مصونیت ندارد چرا از او شکایت نمی‌شود؟

امیرآبادی فراهانی: چرا اکنون شکایت کرده‌اند الان دانشجویان عدالت خواه از او به دادگاه شکایت کرده اند، ما هم از طرف دیده‌بان درباره دو، سه موضوع به دادگاه شکایت کرده‌ایم، ما درباره همین کاسپین و مسائل مختلف مانند موسسات مالی و اعتباری از آقایان بانک مرکزی شکایت کرده‌ایم، از بخش معاونت نظارت نیز شکایت کردیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: از آقای آخوندی چه چیزی شکایت کردید؟

امیرآبادی فراهانی: فکر کنم درباره همان فرودگاه بود، دو، سه موضوع بود.

کشف اختلاس ۱۷۰ میلیون دلاری در یکی از وزراتخانه‌های دولت

باشگاه خبرنگاران جوان: رهبر انقلاب در یکی از سخنرانی‌هایشان فرمودند که گاهی از این شفافیت یک معنای غلطی هم برداشت می‌شود، به طوری که به بهانه شفافیت مسائلی را به اشخاصی نسبت می‌دهند که هنوز ثابت نشده است، خب برخی وقت‌ها در موضوع شفافیت چنین اتفاقی می‌افتد.

امیرآبادی فراهانی: ما در دیده‌بان شفافیت و عدالت درباره یکی از نکاتی که هیئت مدیره خیلی درباره آن بحث می‌کنیم، همین موضوع است، شما نگاه کنید چرا دیده‌بان عدالت و شفافیت علی رغم اینکه این همه کار کرده آنقدر در کشور معروف نیست، ما در دیده‌بان شفافیت تا به نتیجه نرسیم، موضوعی را اعلام نمی‌کنیم، یعنی باید برای خودمان یقین شود که این اتفاق افتاده است. ما خیلی مسائل را به سازمان‌های بازرسی و قوه قضائیه ارجاع می‌دهیم و اصلا اعلام نمی‌کنیم، چراکه آبروی افراد در دیده‌بان برای ما خیلی مهم است. اخیرا یکی از این وزارتخانه‌ها ۱۷۰ میلیون دلار روی موضوعی بحث داشتیم و وزیر را به همراه دکتر توکلی را با هم دعوت کردیم و آمدند و نشستیم و صحبت کردیم و گفتیم که همچین موضوعی وجود دارد. وزیر مربوطه گفت: من خودم می‌روم و پیگیری کرده و برخورد خواهم کرد و به شما می‌گویم، لذا وقتی وزیر این کشور با فساد برخورد می‌کند و با صداقت کار را دنبال می‌کند، چه ضرورتی دارد که ما اعلام کنیم که هم بی‌اعتمادی را در جامعه زیاد کنیم، هم جو و بذر اینکه همه‌جا فساد هست را در جامعه بپاشانیم، این غلط است، درست نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان: چه کسی بود این وزیر؟

امیرآبادی فراهانی: حالا بماند.

باشگاه خبرنگاران جوان: حالا شما که شفافی هستید، نمی‌خواهید بگویید؟

امیرآبادی فراهانی:، چون موضوع را نمی‌خواهیم بگوییم، وگرنه خود وزیر که اشکالی ندارد، اگر بگوییم موضوعش مطرح می‌شود، اما ما نمی‌خواهیم مطرح کنیم، اما اگر وزیر برخورد قطعی نکند مرحله بعدی ما اعلام به قوه قضائیه است. ما خیلی مسائل را به سازمان‌هایی که مسئول برخورد با فساد اعلام می‌کنیم و بررسی می‌کنند، موردی داشتیم که می‌خواستند دلار را از کشور خارج کنند، اما دیده‌بان اعلام کرد و سازمان اطلاعات سپاه وارد شد و جلوی آن را گرفت و نگذاشت که دلار از کشور خارج شود. موارد مختلفی داشته‌ایم، مثلا در بحث دارو خیلی محکم وارد شدیم و مسائل را پیگیری کردیم.

به زودی طرح «حمایت و تشویق از افشاکنندگان فساد» را ارائه می‌دهم

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای امیرآبادی بنده به عنوان یک شهروند و شاید قطعا از خیلی از آدم‌هایی که با خودتان ملاقات می‌کنند، شنیده باشید که می‌آیند و می‌گویند که آقای امیرآبادی موضوعی را درباره آقای آخوندی مطرح می‌کند و خب شکایت از این فرد صورت گرفته و به دادگاه می‌رود و ادله‌اش را نیز ارائه می‌کند و آخر هم تبرئه می‌شود، پس چرا برخوردی نمی‌شود؟

امیرآبادی فراهانی: به هرحال اینکه مربوط به قوه قضائیه است و باید مسئولان این قوه جواب دهند، ولی من می‌خواهم بگویم یک طرحی را نوشته‌ام و به‌زودی ارائه می‌دهم که طرح «حمایت و تشویق از افشاکنندگان فساد» است که اتفاقا در این طرح درج کرده‌ام که اگر کسی فسادی را افشا کند و ثابت شود که آن عمل فساد نبوده، خودش شلاق خواهد خورد.

باشگاه خبرنگاران جوان: اگر افشا کرد چطور؟

امیرآبادی فراهانی: اگر افشا کرد حمایت و تشویق می‌شود و ما این را در این طرح آورده‌ایم و اگر مجلس قبول کند و به آن رأی بدهد، قانون می‌شود.

وزیر اطلاعات صحت سند‌های علیه وزیر پیشنهادی را تایید کرد/دستگیری منتشر کننده سند‌ها به دلیل طبقه بندی آن‌ها بود

باشگاه خبرنگاران جوان: البته یکی از فعالان توئیتری درباره یکی از وزرا سندی داشت و به شما ارائه داد و بازداشت شد!

امیرآبادی فراهانی: بله، ایشان سند‌ها را برای من فرستادند. ما هم در دیده‌بان برای وی وکیل گرفتیم و از او حمایت می‌کنیم، البته من رفتار‌های سیاسی وی را قبول ندارم و همان زمان به او گفتم که نباید توئیت می‌کردید، اسناد را به ما نمایندگان می‌دادید و ما وقتی که می‌خواهیم رأی اعتماد به این وزیر بدهیم موضوع را پیگیری می‌کردیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: سند‌ها حقیقت داشت؟

امیرآبادی فراهانی: سند‌ها درست بود و ایرادی نداشت و من حتی با وزیر محترم اطلاعات در جلسه مجلس صحبت کردم و اصل سند مشکلی ندارد، اما مسئله این است که چرا ایشان سند‌های محرمانه را افشا کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: یک پرانتز را باز کنم؟ همین آدمی که سندهایش دقیق بوده و آن‌ها را به شما داده، اما فراکسیون شما از همان آدمی که علیه‌اش سند ارائه شد، حمایت کرده و به آن رأی داد.

امیرآبادی فراهانی: کدام فراکسیون؟

باشگاه خبرنگاران جوان: فراکسیون شما؟

امیرآبادی فراهانی: حقیقت ندارد. فراکسیون ما به او رأی نداد، خیر، کمیته‌ای تشکیل شد و جلسه‌ای با ایشان داشتیم و از طرف فراکسیون بنده گفتم از پاسخ‌های ایشان قانع شده است، درست است؟ من این را گفتم. اما نگفتم که فراکسیون قانع شد این بحث برای روز سه شنبه بود. چهارشنبه و پنجشنبه اسناد رسید، شنبه ساعت ۱۰ تا ۱۲ که جلسه رأی اعتماد داشتیم، کمیته گزارشاتی را که عرض کردم ارائه داد، اعضای فراکسیون اسنادی را مطرح کردند و مسائلی مطرح شد که البته رأی نیاورد. آن کمیته درست است، کمیته مربوطه قانع شد و اتفاقا بنده آن را توئیت کردم و بچه‌های حزب‌اللهی زیر آن پست به من بد و بیراه نوشتند که چرا شما قانع شدید؟ کمیته قانع شد وگرنه من که صراحتا در توئیت هم اعلام کردم که رأی نداده‌ام و البته از خیلی ار دوستان خبر دارم که خیلی از فراکسیون ما به ایشان رأی ندادند، بگذریم.

نکته‌ای می‌خواهم بگویم که خیلی مهم است. بعد از انقلاب اسلامی و به خصوص بعد از اینکه جریان دولت سازندگی روی کار آمد این فضایی که در کشور متأسفانه به وجود آمد و فساد زیاد شد. فساد‌ها خیلی گفته شده، اما اشکالی که در کار است این است که برخورد‌ها گفته نمی‌شود.

۹ نفر از نمایندگان مجلس مانع فرار بابک زنجانی از کشور شدند

شما نگاه کنید بعد از انقلاب معاون اول رئیس جمهور، برادر معاون اول، برادر رئیس جمهور، پسر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دختر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام محاکمه شدند و به زندان رفتند. درست است؟ شما اصلا سراغ ندارید که در دوران پهلوی قاضی اجازه مجازات و زندانی کردن احدی از خاندان پهلوی را داشته باشد. ما برای همین انقلاب کردیم که هیچ‌کس مصونیت نداشته باشد. هیچ احدالناسی، ولی گفته نمی‌شود که در این جمهوری اسلامی اگر آقای فساد کرد با او برخورد شد و به زندان رفت. بابک زنجانی یک مثال معروف در کشور است و اکنون حکم اعدام برای ایشان بریده‌اند. من البته اعتقاد دارم که باید با کسانی که در این موضوع مقصر هستند برخورد شود. می‌دانید که درباره بابک زنجانی اولین نامه را ما نوشتیم. در مجلس نهم، ۹ نفر بودیم که فهمیدیم بابک زنجانی می‌خواهد فرار کنید، لذا نامه‌ای نوشتیم.

بنده بودم، توکلی، نادران، کوثری، حاج اقا آشتیانی، سلیمی دلیجان، آقای نجابت و آقای دهقان و این نامه را به سران سه قوه فرستادیم که بابک زنجانی می‌خواهد فرار کند و بنده یادم هست که آقای توکلی این نامه را پیش لاریجانی برد و او نیز به اخوی خود که رئیس قوه قضائیه است زنگ زد و ایشان دستور داد تا بابک زنجانی را دستگیر کنند و او را دستگیر کردند و دادگاه و آن داستان‌ها شروع شد؛ بنابراین عرض بنده این است که بابک زنجانی نمونه‌ای از فساد در کشور بود یا همین مه‌آفرید امیرخسروی که اعدامش کردند! این اعدام‌ها و برخورد‌هایی که انجام می‌شود، من نمی‌گویم که خیلی زیاد بوده، اما همین هم گفته نمی‌شود، اما یک فساد که صورت می‌گیرد، دشمنان نظام بوق و کرنا می‌کنند، شما می‌دانید که برخی از اخبار‌ها دروغ است و برخی خبر‌ها علیه نظام و انقلاب بزرگنمایی می‌کند که باید مراقب این مسئله باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: یک جوری دارید علیه خودتان حرف می‌زنید، چون از ابتدای برنامه گفتید که برخورد نمی‌شود و کم می‌شود!

امیرآبادی فراهانی: کجا؟

نسبت به میزان برخورد با برادران رئیس جمهور و معاون اولش قانع نشدم

باشگاه خبرنگاران جوان: از ابتدای برنامه تا الان ...

امیرآبادی فراهانی: نه من نگفتم برخورد نمی‌شود، دقت کنید. بنده روش و راهم درست است، من می‌گویم که ما نیاییم و نظام و انقلاب را زیر سوال ببریم و بگوییم که برخورد نمی‌کنند، برخورد می‌کنند در این شک نکنید، اما شما می‌گوییم مجلس چرا تصویب نمی‌کند؟ خب مجلس را مردم انتخاب کرده‌اند، تصویب نمی‌کند! بحث بنده مجلس و قوه مجریه است، شما برخورد‌ها را نگاه کنید در طول سال‌های پس از انقلاب برخورد‌هایی که با معاون اول، برادر وی و برادر رئیس جمهور شده است را ببینید، البته من نسبت به این موضوع تا این حد قانع نیستم.

باشگاه خبرنگاران جوان: واقعیت انقلاب اسلامی این نیست که ما بخواهیم عملکرد آن را با رژیم پهلوی مقایسه کنیم. ما بسترسازی می‌کنیم که انشاءالله امام زمان (عج) ظهور کند.

امیرآبادی فراهانی: درست است، اما بالاخره شما که جوان هستید باید بدانید البته ما هم خیلی پیرتر از شما نیستیم، زیرا ما قبل از انقلاب را درک نکردیم. بنده متولد سال ۵۲ هستم، می‌خواهم بگویم که بالاخره از بزرگتر‌ها بپرسید که قبل از انقلاب این مملکت چه وضعیتی داشت و الان چه وضعیتی دارد. چرا که متأسفانه دشمنان ما مانند سلطنت طلبان، منافقان و آن‌هایی که توسط آمریکا، اسرائیل و آل‌سعود حمایت می‌شوند، به جوانان ما می‌گویند که قبل از انقلاب بهتر بوده است. این را می‌خواهم بگویم نباید اینگونه مطرح شود، اما یک فساد هم در این کشور با این همه خون شهید و جانفشانی زیاد است پس یک فساد هم نباید باشد.

سازمان دیده بان شفافیت از طریق کارمندان به اطلاعات محرمانه وزارتخانه‌ها دسترسی دارد/یک نسخه از توصیه نامه‌های نمایندگان به وزرا را برای ما ارسال می‌کنند

باشگاه خبرنگاران جوان: در سازمان دیده‌بان شفافیت تا چه میزان به اخبار محرمانه و رانت‌هایی که در دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها صورت می‌گیرد اشراف دارید و این اخبار به شما می‌رسید؟

امیرآبادی فراهانی: خیلی، زیاد.

باشگاه خبرنگاران جوان: از کجا به شما خبر می‌رسید؟

امیرآبادی فراهانی: از کارمندان، می‌خواهم یک چیز جالب برایتان بگویم، توصیه‌نامه‌هایی که همکاران ما در مجلس به وزارتخانه‌ها می‌نویسند، معمولا کارمندان یک نسخه از آن را به دیده‌بان می‌فرستند.

باشگاه خبرنگاران جوان: پس یک شبکه خوبی در درون بخش‌های مختلف اجرایی وجود دارد؟

امیرآبادی فراهانی: بله ما در ۲۰ استان نمایندگی داریم و جوان‌های انقلابی، خوب، متدین و دلسوز هستند و همه افکار، اشخاص و سلیقه‌ها در استان‌ها عضو شده‌اند و ان‌شاءالله هفته آینده نیز همایشی کشوری در قم برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: اعضای این سازمان شما همه اصولگرا هستند، احتمالا فقط به موضوعات اصلاح‌طلبان رسیدگی می‌کنند دیگر؟

امیرآبادی فراهانی: نه.

باشگاه خبرنگاران جوان: به بحث اصولگرا‌ها چطور؟

امیرآبادی فراهانی: مثلا ما به املاک آقای قالیباف رسیدگی کردیم، اولین سازمان مردم نهادی بودیم که به این موضوع ورود پیدا کردیم که به خود آقای قالیباف نامه نوشتیم و ایشان گفت که بیایید بررسی کنید و ما رفتیم و صراحتا گفتیم که مقصر کیست و چیست و به قوه قضائیه هم گزارش دادیم.

مرعشی فرار رو به جلو دارد/خبر داریم درشرکتی که هست هیچ اسم و رسمی از خود به جا نگذاشته است/آقای مرعشی اول اموالش را به دیده بان شفافیت اعلام کند؛ گولش را نمی‌خوریم

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای مرعشی اخیرا در برنامه ما بوده‌اند و در صندلی که شما نشسته‌اید نشسته بودند و گفتند که درباره شرکت توسعه عمران از سازمان دیده‌بان شفافیت خواسته‌اند که این موضوع را بررسی کنند و حتی گفتند که حاضرم حتی هزینه این بررسی را خودم پرداخت کنم. آیا به این موضوع رسیدگی کردید؟

امیرآبادی فراهانی: ایشان موضوعشان را به ما گفتند و ما در هیئت مدیره بحث کردیم و به توافق رسیدیم که این کار را نکنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا؟

امیرآبادی فراهانی: ایشان دارند فرار رو به جلو انجام می‌دهند، ردپای خودشان در آن شرکت وجود ندارد و می‌خواهند ثابت کنند که من هیچ کاره‌ام.

باشگاه خبرنگاران جوان: موضوع را قدری باز می‌کنید؟

امیرآبادی فراهانی: نمی‌توانم باز کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان:فعلا به نتیجه قطعی نرسیده‌اید که باز نمی‌کنید؟

امیرآبادی فراهانی: دیگر بررسی نکردیم. ایشان می‌خواهد از اسم دیده‌بان شفافیت و عدالت سوء استفاده کند و ما اجازه نمی‌دهیم. آقای مرعشی اول بیاید اموالش را به دیده‌بان شفافیت و عدالت رسما اعلام کند که از کجا آورده آن وقت ما به این موضوع نیز رسیدگی خواهیم کرد. ما خبر داریم که ایشان در آن شرکتی که هست هیچ اسم و رسمی ندارد، اما بالاخره دیدار‌هایی که وی با رئیس بانک کشاورزی کرده و پیگیری‌هایی که انجام داده‌اند ... بله، یک شرکتی به نام من نیست، هرکسی بررسی می‌کند می‌بیند بله آقای ایمانی و امیرآبادی در این شرکت کاره‌ای نیستند. حال آقای مرعشی بگویند اموالشان را از کجا آورده‌اند ما هم بررسی می‌کنیم. آن وقت آن شرکت را هم بررسی خواهیم کرد، در غیر این صورت مجبوریم اعلام کنیم که آقای مرعشی در این شرکت نه اسمی دارد و نه رسمی، بعد می‌گوید مردم نگاه کنید دیده‌بان هم مرا تأئید کرد، ما در دیده‌بان گول این چیز‌ها را نمی‌خوریم.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سیاسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان