طرز تهیه ترشی فلفل (فلفل سبز و فلفل دلمه فوری)
ترشی فلفل با فلفل سبز، فلفل دلمه، فلفل تند یا شیرین به صورت ترشی فلفل کبابی یا ساده تهیه و غالبا در کنار غذای اصلی سرو میشود. زمان رسیدن این ترشی حدود دو هفته است که البته اگر به روش خاصی درست شود به صورت ترشی فلفل فوری نیز قابل استفاده خواهد بود.
ستاره | سرویس آشپزی – ترشی فلفل به عنوان دورچین غذا استفاده میشود و ترکیبی از فلفل تند یا فلفل دلمه ای شیرین با سرکه و مقداری نمک است. گاهی برای طعم دادن به این ترشی از سیر و سبزیجات معطری همچون نعنا و ترخون نیز استفاده میشود. ترشی فلفل را میتوان با استفاده از فلفل خام یا فلفل کبابی درست کرد به گونهای که فورا قابل استفاده بوده یا پس از گذشت مدت زمانی قابل مصرف باشد.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
۱. طرز تهیه ترشی فلفل دلمه فوری
مواد لازم | |
فلفل دلمه | 1 کیلوگرم |
آب | 1 پیمانه |
سرکه | 5 پیمانه |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
دستور تهیه:
فلفل ها را پس از شستن از وسط به دو نیم تقسیم کرده و تخمهای آن را خارج کنید.
برای جدا کردن پوست فلفل دلمهایها، میتوانید آنها را در فر قرار دهید یا از یک توری سیمی استفاده کنید. فر را روی حرارت ۴۵۰-۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید، فلفلها را از سمت پوست در سینی فر قرار داده و به مدت ۸-۶ دقیقه در فر بگذارید. همچنین میتوانید برشهای فلفل دلمهای را روی توری سیمی بچینید و روی اجاق گاز حرارت دهید. توری را مرتب بچرخانید تا اطراف فلفلها به یک اندازه حرارت ببیند. فلفلها را پس از کباب کردن در یک سینی بچینید و روی آنها را با یک پارچه نخی مرطوب بپوشانید تا سریعتر خنک شده و پوست آنها راحتتر جدا شود.
پوست فلفل دلمه ایها را بگیرید و برای قسمتهایی که پوست آنها به راحتی جدا نمیشود از یک چاقو استفاده کنید. سپس به صورت برشهای باریکی خرد کنید.
۵ پیمانه سرکه، ۱ پیمانه آب، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۲ حبه سیر را در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا ۱۰ دقیقه بجوشد. پس از اینکه محتویات قابلمه حدود ۱۰ دقیقه جوشید، سیرها را از آن خارج کنید. بطریهای مورد استفاده برای تهیه ترشی فلفل را تمیز بشویید و به صورت وارونه در یک قابلمه آب جوش قرار دهید، طوریکه ۶-۵ سانتیمتر از ارتفاع آنها در آب جوش قرار گیرد. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید بطریها ۱۰ دقیقه در آب جوش بمانند. درب بطریها را میتوانید در یک قابلمه آب جوش دیگر بجوشانید.
تکههای فلفل را در بطری بریزید و بطری را با آن پر کنید، طوری که ۲ سانتیمتر بالای آن خالی بماند.
محلول سرکه را روی فلفل بریزید، طوریکه یک الی یک و نیم سانتیمتر از بالای بطری خالی بماند. سپس با یک پارچه نخی، لبه بطری را خشک کنید و درب آن را محکم ببندید.
در یک قابلمه بزرگ تا حدی آب بریزید که حداقل ۵-۴ سانتیمتر از ارتفاع بطریها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهبد تا آب موجود در آن به جوش آید، سپس بطریها را در آن بچینید.
درب قابلمه را بسته و روی حرارت متوسط قرار دهید، صبر کنید تا حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. برای اینکه بطری ها در هنگام جوشیدن نشکنند، میتوانید یک حوله کف قابلمه پهن کنید و بطری ها را روی آن قرار دهید.
بطریها را از قابلمه خارج کرده و روی یک سطح صاف قرار دهید تا خنک شوند.
۲. طرز تهیه ترشی فلفل سبز
مواد لازم | |
فلفل سبز تند | 500 گرم |
سیر | 4-5 حبه |
نعنا و ترخون | 200 گرم |
سرکه | 1 لیتر |
نمک | 1-2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
فلفل حاوی مقادیر زیادی آب، فیبر، آنتی اکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی است. مواد قلیایی موجود در برخی از فلفلها باعث ایجاد طعم تند و کمی تلخ در آنها میشود. فلفل یکی از غنیترین منابع ویتامین C محسوب میشود و باعث افزایش متابولیسم بدن میشود. فلفل تند باعث افزایش انرژی و گرمازایی در بدن شده و با سوراندن کالری موجب کاهش وزن میشود. اما علیرغم خواصی که این سبزی دارد خوردن آن به افراد مبتلا به بیماریهای گوارشی و هموروئید توصیه نمیشود.
آیا روش تهیه ترشی موجود در این مطلب با روش شما مطابقت دارد؟ چه ترفندهای دیگری برای خوش طعم کردن ترشی میشناسید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این مطلب در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره در میان بگذارید.