سوغات قشم چیست؟ (+عکس)


پول‌نیوز -جزیره قشم، بزرگ‌ترین جزیره ایران در تنگه هرمز، جاذبه‌های دیدنی دارد که سالانه هزاران گردشگر را از سراسر ایران و جهان جذب می‌کند. قشم سوغاتی‌ها و خوراکی‌های خوشمزه‌ای هم دارد که خرید آن‌ها به تمام بازدیدکنندگان پیشنهاد می‌شود.قشم...

پول‌نیوز -جزیره قشم، بزرگ‌ترین جزیره ایران در تنگه هرمز، جاذبه‌های دیدنی دارد که سالانه هزاران گردشگر را از سراسر ایران و جهان جذب می‌کند. قشم سوغاتی‌ها و خوراکی‌های خوشمزه‌ای هم دارد که خرید آن‌ها به تمام بازدیدکنندگان پیشنهاد می‌شود.
قشم بزرگ‌ترین جزیره ایران، واقع در خلیج‌فارس، یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری ایران است که سوغات بسیار خاص و متنوعی دارد، ولی تنوع بالای سوغاتی‌های این منطقه باعث شده تا سوغات قشم ناشناخته باقی بماند. در این مطلب به سراغ سوغاتی‌ها و صنایع‌دستی قشم رفته‌ایم، با ما همراه باشید:

خرما

سوغات قشم چیست؟ (+عکس)

جزیره قشم مانند دیگر شهرهای جنوبی به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، محلی ایده‌آل برای رشد و پرورش خرما است. خرمای شکر، در قشم بیشتر کشت می‌شود، این خرما خشک و بسیار شیرین است.

ادویه‌جات

سوغات قشم چیست؟ (+عکس)

ادویه یکی از چاشنی‌هایی است که ما ایرانی‌ها در غذاهای خود زیاد از آن استفاده می‌کنیم. جزیره قشم محلی بسیار مناسب برای خرید انواع ادویه‌های محلی و خوشمزه است. ادویه‌های محلی قشم بیشتر در مناطق لافت؛ سهیلی، دیرستان به فروش می‌رسد.

نان محلی

سوغات قشم چیست؟ (+عکس)

هر منطقه‌ای از ایران نان محلی خاص خود را دارد و قشم هم نان‌های محلی بسیار خوشمزه‌ای دارد. در قشم نان‌های محلی زیادی با نام‌های نان تموشی، نان فلزین، نان خمیر و نان ریخته پخته می‌شود.

برای پخت نان تموشی که یکی از محبوب‌ترین نان‌های محلی قشم است، ابتدا تابه را داغ می‌کنند و بعد آرد را با آب مخلوط و تکه‌ای از خمیر درست‌شده را با دست برمی‌دارند و لایه‌ی نازکی روی تابه پهن می‌کنند؛ روی آن پنیر یا تخم‌مرغ می‌ریزند و وقتی آماده شد، با سس مهیاوه یا ماهی آبه که سسی است تهیه‌شده از آب ماهی، نمک، خردل، گشنیز و رازیانه می‌خورند. علاوه بر این نان تموشی را با سس سوراغ هم می‌توان خورد که آن‌هم سسی معروف در نواحی جنوبی ایران است. سوراغ سسی است که از مخلوط ماهی حشینه، آب، نمک، گل سرخ و پوست نارنج تهیه می‌کنند و با نان‌های محلی می‌خورند.

هر منطقه‌ای از ایران نان محلی خاص خود را دارد و قشم هم نان‌های محلی بسیار خوشمزه‌ای دارد. در قشم نان‌های محلی زیادی با نام‌های نان تموشی، نان فلزین، نان خمیر و نان ریخته پخته می‌شود.

برای پخت نان تموشی که یکی از محبوب‌ترین نان‌های محلی قشم است، ابتدا تابه را داغ می‌کنند و بعد آرد را با آب مخلوط و تکه‌ای از خمیر درست‌شده را با دست برمی‌دارند و لایه‌ی نازکی روی تابه پهن می‌کنند؛ روی آن پنیر یا تخم‌مرغ می‌ریزند و وقتی آماده شد، با سس مهیاوه یا ماهی آبه که سسی است تهیه‌شده از آب ماهی، نمک، خردل، گشنیز و رازیانه می‌خورند. علاوه بر این نان تموشی را با سس سوراغ هم می‌توان خورد که آن‌هم سسی معروف در نواحی جنوبی ایران است. سوراغ سسی است که از مخلوط ماهی حشینه، آب، نمک، گل سرخ و پوست نارنج تهیه می‌کنند و با نان‌های محلی می‌خورند.

صنایع‌دستی

سوغات قشم چیست؟ (+عکس)

صنایع‌دستی قشم بسیار زیبا و چشم‌نواز هستند و بسیاری از زنان محلی از راه دوخت و دوز و تهیه صنایع‌دستی امرارمعاش می‌کنند. زنان قشم البسه‌ی زیبای خود را با انواع دوخت‌های زینتی می‌آرایند، در این بخش به تعدادی از دوخت‌های سنتی که روی لباس‌های محلی استفاده می‌شود، اشاره می‌کنیم.

گلابتون دوزی

سوغات قشم چیست؟ (+عکس)

گلابتون‌دوزی نوعی رودوزی با نخ‌های نقره و طلا است و از این دوخت برای تزئین روسری، لباس و شلوار استفاده می‌شود. نخ طلای این نوع دوخت از پاکستان تأمین می‌شود.

شک بافی

دوخت نوارهای ۵ تا ۵۰ میلی‌متری بر دمپایی، شلوار، لبه آستین و یقه لباس‌ها شک‌بافی است.

زری‌ بافی

سوغات قشم چیست؟ (+عکس)


زری‌بافی نوعی دوخت شبیه به شک‌بافی است و در آن از نخ و کامواهای رنگی استفاده می‌شود.

خوس دوزی

سوغات قشم چیست؟ (+عکس)

خوس‌دوزی نوعی دوخت سنتی است که با نخ مخصوصی با نام نقده صورت می‌گیرد. با این نوع نخ مخصوص طرح‌هایی شبیه به بته‌جقه و ستارگان چند پر روی روسری‌ها دوخته می‌شود.




منبع:کجارو

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تغییر فوق العاده زیبای خانم بازیگر سریال در پناه تو بعد 29 سال ! / انگار قالی کرمانه !