رشد 15.6 درصدی درآمد ماهیانه خانوار شهری/14.1درصد رشد برای خانوار روستایی


رشد 15.6 درصدی درآمد ماهیانه خانوار شهری/14.1درصد رشد برای خانوار روستایی

آخرین آمار از طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی نشان می دهد متوسط میزان درآمد ماهیانه خانوار شهری با رشد15.6 درصدی و متوسط میزان درآمد ماهیانه یک خانوار روستایی با رشد 14.1 درصدی همراه بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی سال ١٣٩٦ از اردیبهشت ماه این سال تا فروردین ماه ١٣٩٧ برگزار شده است. این طرح یکی از اهداف اصلی مرکز آمار ایران در رابطه با طرح هزینه و درآمد را،‌ شناسایی مشکلات و آسیب‌های این طرح و رفع این مشکلات برای ارتقا‌ اجرای طرح است.

طرح هزینه و درآمد خانوار قدیمی‌ترین طرح نمونه گیری مرکز آمار ایران است که از سال ١٣٤٢ تاکنون اجرا شده است. این طرح در سال ١٣٩٦ در مناطق شهری و روستایی ٣١ استان با تعداد ٣٩٨٦٤ خانوار نمونه اجرا شد. در این طرح علاوه بر پرسش ریز اقلام هزینه و درآمد خانوار از خصوصیات اجتماعی اعضای خانوار، وضع شغلی و مشخصات محل سکونت خانوار نیز پرسش شده است.

طرح آمارگیری هزینه ودرآمد خانوار با هدف برآورد متوسط هزینه‌ها و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی در سال گذشته با آمارگیری از ۱۸هزار و ۷۰۱ خانوار نمونه در نقاط شهری و ۱۹ هزار و ٢٦١ خانوار نمونه در نقاط روستایی کشور انجام شد. نتایج مطالعات مرکز آمار ایران نشان می دهد، متوسط میزان درآمد ماهیانه خانوار شهری با رشد۱۵.۶ درصدی به ۳ میلیون و ۵۷ هزار تومان و میزان هزینه خانوار شهری نیز با رشد ۱۵.۷ درصدی به ماهیانه ۲ میلیون و ۷۴۶ هزار تومان رسیده است.

علاوه بر این متوسط میزان درآمد ماهیانه یک خانوار روستایی با رشد ۱۴.۱ درصدی به یک میلیون ۶۸۰ هزار تومان و میانگین هزینه خانوار روستایی نیز با رشد ۱۳.۹ درصدی به یک میلیون و ۴۸۹ هزار تومان رسیده است.

نتیجه این آمارگیری نشان می دهد، متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ٣٢٩.٥٢٥ هزار ریال (سالانه ۳۲ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان) بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ١٥.٧ درصد افزایش نشان می دهد.

از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری٧٦.٧٥٠ هزار ریال با سهم ٢٣.٣ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و٢٥٢.٧٧٥ هزار ریال با سهم٧٦.٧ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ٢٢.١ درصد مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ٤٣.٠درصد مربوط به مسکن بوده است.

همچنین متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری ٣٦٦،٨٤٨ هزار ریال(سالانه ۳۶ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۸۰۰ تومامن) بوده است که نسبت به سال قبل، ١٥.٦ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٦ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری برابر با رشد هزینه کل سالانه است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان می‌­دهد که ٣٤.٤ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ١٦.١ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و٤٩.٥ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

مقایسه درصد خانوارهای شهری استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ١٣٩٥ نسبت به سال ١٣٩٦ نشان می‌­دهد که خانوارهای استفاده کننده؛ اتومیبل شخصی از ٤٧.٦ به ٥٠.٦ درصد، یخچال فریزر از ٦٠.٥ به ٦٣.٢ درصد، جاروبرقی از ٩٠.٣، به ٩١.٠ درصد، ماشین لباسشویی از ٨٤.٥ به ٨٦.٣ درصد، ماشین ظرفشویی از ٥.٨ به ٧.٣ درصد و مایکروفر از ١٠.٣ به ١٢.٤ درصد افزایش یافته است. در سال ١٣٩٦، عمده ترین نوع سوخت مصرفی ٩٣.٨ درصد از خانوارهای شهری برای گرما، گاز طبیعی(شبکه عمومی) بوده است.

رشد ۱۴ درصدی هزینه روستانشیان/متوسط هزینه ماهیانه ۱میلیون و ۴۸۹ هزار تومان

متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار روستایی١٧٨.٧٦٠ هزار ریال(سالانه ۱۷ میلیون و ۸۷۶ هزار تومان) بوده است که نسبت به سال قبل١٣.٩ درصد افزایش نشان می‌دهد. از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار روستایی٦٦.٥٠٤ هزار ریال با سهم ٣٧.٢ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ١١٢.١٦٦ هزار ریال با سهم ٦٢.٨ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است.

در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ٢٥.٢ درصد مربوط به هزینه‌ی آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ٢٩.١ درصد مربوط به مسکن بوده است.

درآمد ماهیانه روستائیان ۱میلیون و ۶۸۰ هزار تومان

همچنین نتایج گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که متوسط درآمد اظهار شده­ سالانه‌ یک خانوار روستایی ٢٠١.٨٤٢ هزار ریال(سالانه ۲۰ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۲۰۰ تومان) بوده است که نسبت به سال قبل ١٤.١ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان می‌­دهد که ٢٩.٤ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ٣١.٧ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٣٨.٨ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

مقایسه درصد خانوارهای روستایی استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ١٣٩٥ نسبت به سال ١٣٩٦ نشان می­‌دهد که خانوارهای استفاده کننده؛ اتومیبل شخصی از ٢٧.٠ به ٢٩.٦ درصد، یخچال فریزر از ٤١.٦ به ٤٥.٢ درصد، جاروبرقی از٦٤.١ به ٦٤.٢ درصد، ماشین لباسشویی از ٥٢.١ به ٥٣.٩ درصد، ماشین ظرفشویی از ٠.٢ به ٠.٣ درصد و مایکرویو از ١.٦ به ١.٩ درصد افزایش رسیده است.

در سال ١٣٩٦ عمده ترین نوع سوخت مصرفی ٦٤.٤ درصد از خانوارهای روستایی برای گرما، گاز طبیعی(شبکه عمومی) و ٢٥.١ درصد نفت سفید بوده است.

بررسی متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار شهری نشان می‌دهد که استان تهران با ٤٧٩.٩٤٨ هزار ریال بیشترین و استان کرمان با ١٩٢.٣٢٩هزار ریال کمترین هزینه را در سال ١٣٩٦ داشته‌اند.همچنین استان تهران با ٥١٥.٣٥١ هزار ریال بیشترین و استان آذربایجان غربی با ٢٤٠.٣٩٣ هزارریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوارشهری را در سال ١٣٩٦ به خود اختصاص داده است.

یادآور می شود: قبل از این طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی مربوط به سال ١٣٩٤ بوده است. نگاهی به اهم نتایج طرح درسال ١٣٩٤ در مناطق شهری و روستایی نشان می‌دهد که متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار شهری ٢٦٢٣٩٧هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل١١,٧ درصد افزایش نشان می دهد.

از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری ٦٢,٤٣١ هزار ریال با سهم ٢٣.٨درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ١٩٩,٩٦٧هزار ریال با سهم ٧٦.٢ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ٢٢ درصد مربوط به هزینه‌ی آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ٤٤ درصد مربوط به مسکن بوده است.

متوسط درآمد اظهار شده‌ی سالانه‌ یک خانوار شهری ٢٧٨،٨٧٢ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل، ١٥,٦ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٤ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری در مقایسه با رشد هزینه کل سالانه،٤.٠ درصد بیشتر رشد داشته است. منابع تامین درامد خانوارهای شهری نشان می دهد که ٣٣,٤ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری١٦.٣ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٥٠,٣ درصد از محل درامدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار روستایی ١٤٦,٩٨٣ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ٦,١ درصد افزایش نشان می‌دهد. از هزینه کل سالانه‌ خانوار روستایی ٥٧,٧٧٨ هزار ریال با سهم ٣٩.٣ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ٨٩٢٠٥هزار ریال با سهم ٦٠.٧ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ٢٦.٠درصد مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ٣٠.٣ درصد مربوط به مسکن بوده است.

متوسط درامد اظهار شده سالانه‌ یک خانوار روستایی ١٦١،٠٣٨ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل، ١٥,٨ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٤ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای روستایی در مقایسه با رشد هزینه کل سالانه،٩.٧ در صد بیشتر رشد داشته است. منابع تآمین درآمد خانوار های روستایی نشان می دهد که ٣٠.٢ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری ،‌٣٠.٩ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیر کشاورزی و ٣٨.٩ در صد از محل درآمد های متفرقه خانوار تامین شده است./

پایان پیام/50

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سیاسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا