خواص نشاسته برای سلامتی بدن و زیبایی پوست و مو
از خواص نشاسته میتوان به بهبود سلامت دستگاه گوارش، درمان اسهال، درمان جوش و آکنه، روشن کردن پوست، پرپشتی مو، درمان سرفه و گلودرد اشاره کرد.
ستاره | سرویس سلامت - چرا بدن به نشاسته نیاز دارد؟ گیاهان سبز در طی فرآیند فتوسنتز نشاسته تولید میکنند که بخشی از دیوارهی سلولی در گیاهان است. نشاسته مهمترین کربوهیدرات در رژیم غذایی است که انرژی بدن را تامین میکند و حاوی فیبر، کلسیم، آهن و ویتامین B است. بر خلاف باور عموم نشاسته چاق کننده نیست و فواید بسیاری دارد. در این مقاله به بررسی خواص نشاسته میپردازیم.
مهمترین خواص نشاسته
۱. کنترل قند خون
۲. کاهش کلسترول
۳. کنترل وزن
۴. سلامت دستگاه گوارش
باکتریهای بد روده سلولهای روده بزرگ را از بین میبرند. یکی از خواص نشاسته کاهش این باکتریها است. همچنین با افزایش باکتریهای خوب در روده بزرگ، افزایش اسیدیته روده، بهبود عملکرد سیستم ایمنی به سلامت روده و دستگاه گوارش کمک میکند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
۵. درمان اسهال
۶. خواص نشاسته برای پوست
۷. خواص نشاسته برای مو
از ماسک نشاسته برای صاف کردن موها، پرپشت کردن، تقویت و درخشش مو استفاده میشود. برای تهیهی این ماسک ۲ قاشق غذاخوری ژلاتین را حرارت داده تا ذوب شود، سپس ۲ قاشق روغن بادام و نشاسته ذرت به آن اضافه کنید. بعد از سرد شدن ماسک را به موها زده و بعد از یک ساعت بشویید.
۸. درمان سرفه و گرفتگی صدا
یکی دیگر از خواص نشاسته تسکین درد سینه و رفع گرفتگی صدا است. ۲ تا ۳ قاشق نشاسته را در یک لیوان آب سرد حل کرده و مایع را داخل شیر ریخته و روی شعله ملایم حرارت داده تا غلیظ و شفاف شود. مصرف چند بار در روز این جوشانده به خصوص قبل از خواب در درمان خانگی سرفه، گلودرد و گرفتگی صدا موثر است.
۹. یبوست
منابع نشاسته مقاوم به هضم
نشاسته مقاوم به هضم تاثیرات مثبت گوناگونی بر روده بزرگ دارد و خطر سرطان کولون را کاهش میدهد. این نوع نشاسته موجب افزایش حساسیت انسولینی، کاهش میزان قند خون و تقویت سلامت متابولیسم میشود. اصلیترین منابع این نشاسته شامل موارد زیر میشود:
۱. نشاسته موجود در غلات و دانهها با دیوارهی فیبردار سلول ترکیب میشود و در برابر گوارش مقاوم است.
۲. نشاسته موجود در سیب زمینی و موز سبز و نارس
۳. نشاستهی موجود در سیب زمینی و برنج پخته بعد از سرد شدن به نشاسته مقاوم به هضم تبدیل میشود. فرآیند سرد شدن برخی از نشاستههای قابل هضم را به نشاسته مقاوم به هضم تبدیل میکند.
۴. نشاستههایی که در طی فرآیند شیمیایی تولید میشوند.