طرز تهیه ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی
ته چین شهمیرزادی از غذاهای محلی استان سمنان است که شکل ظاهری و مواد اولیه بسیار متفاوت و منحصر به فردی دارد. هرچند درست کردن این غذا نیاز به مهارت خاصی ندارد ولی طبخ آن نیازمند صبر و حوصله است.
ستاره | سرویس آشپزی – آیا میدانستید که تنوعهای موجود برای ته چین به اندازه شهرهای ایران است؟ این غذا در هر شهری با ذائقه مردم بومی آن شهر طبخ میشود. ته چین شهمیرزادی نیز از نظر شکل ظاهری و طعم و مزه با ته چین مرغ معمولی کاملا متفاوت است. در ادامه با روش تهیه این غذای مجلسی آشنا میشوید.
طرز تهیه ته چین شهمیرزادی
مواد لازم | |
برنج | 5 پیمانه |
عدس | 2 پیمانه |
سبزی پلویی خرد شده | 500 گرم |
گوشت راسته ی بره | 750 گرم |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه | به میزان لازم |
چغندر کوچک پوست گرفته | 5 عدد |
سیب زمینی کوچک پوست گرفته | 5 عدد |
به ورقه شده | 2 عدد |
کلم قمری کوچک پوست گرفته و ورقه شده | 3 عدد |
بادمجان کوچک ورقه شده و سرخ شده | 4 عدد |
اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره | 250 گرم |
آلوچه خشک خیس خورده و شسته شده | 100 گرم |
دستور تهیه:
ماهیت اصیل ته چین
ته چین از جمله غذاهای اصیل ایرانیست که به خاطر شکل و فرم زیبایی که دارد جزء غذاهای مجلسی به حساب میآید. در تهیه این غذای خوشمزه از برنج و انواع گوشت سفید و قرمز استفاده میشود. انواع ته چین مانند ته چین مرغ و قارچ، ته چین مرغ و بادمجان، ته چین گوشت و ... از دو بخش تشکیل شده اند:
بخش اول که لایه ضخیمی از ته دیگ زعفرانی است و تکههای گوشت یا مرغ پخته در آن قالب گیری شده است. بخش دیگر نیز چلوی سفیدی است که روی ته دیگ ریخته میشود، این برنج پس از دم کشیدن و به هنگام سرو، زیر ته دیگ یا در کنار آن قرار میگیرد. منظور از ته چین، اغلب همان ته دیگ است و در بسیاری از رستورانها قسمت چلوی سفید از این غذا حذف میشود.
ته چین هم مانند بسیاری از غذاهای ایرانی در مناطق مختلف مخصوصا در نواحی شمالی به سبک متفاوتی طبخ میشود که هر یک طعم و مزه و ظاهر خاصی دارند و دلیل این تفاوت نیز استفاده از مواد اولیه متفاوت در طبخ آن است. برنج ته چین در هر صورت به یک شکل پخته میشود و برای داشتن ته دیگ ضخیم، باید آن را بر روی حرارت خیلی ملایم و در مدت زمان بیشتری طبخ کرد. برای این منظور میتوان از فر استفاده کرد و یا آن را بر روی اجاق گاز درست کرد.
به نظر شما بهترین نوع ته چین کدامست؟ شما چه روشهایی را برای تهیه این غذا میشناسید؟ نظرات و تجربیات آشپزی خود را در انتهای این صفحه و در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.