ژنرال آمریکایی: سال 2007 می‌توانستم به قاسم سلیمانی حمله کنم/ کاروان که به اربیل رسید، او مانند شبحی در تاریکی گم شد


ژنرال آمریکایی: سال 2007 می‌توانستم به قاسم سلیمانی حمله کنم/ کاروان که به اربیل رسید، او مانند شبحی در تاریکی گم شد

ژنرال مک کریستال در مطلبی برای نشریه «فارین پالیسی» مدعی شد در سال 2007 می‌توانسته به کاروان حامل قاسم سلیمانی حمله کند، اما از ترس پیامد‌های آن، این کار را نکرده است.

ژنرال آمریکایی: سال 2007 می‌توانستم به قاسم سلیمانی حمله کنم/ کاروان که به اربیل رسید، او مانند شبحی در تاریکی گم شد
به گزارش «پارسینه»، نشریه فارین پالیسی نام قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست «صد اندیشمند برتر» خود قرار داد.

این دهمین سالی است که این نشریه معروف سیاهه افراد برتر را منتشر می‌کند. در آخرین شماره این نشریه نام سردار سلیمانی در بخش «دفاع و امنیت» گنجانده شده است. از جمله نام‌های دیگری که در این سیاهه صد نفره آمده، نام وزیر دفاع آلمان، وزیر کشور مکزیک و دستیار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است.

سردبیر نشریه فارین پالیسی در این شماره توضیح داده که قصد دارد تا به این ترتیب روی برخی از اثرگذارترین اشخاص در جهان «نورافکن» بیندازد، خواه این افراد اثر «خوب» گذاشته باشند، خواه «بد».

فارین پالیسی در این شماره همچنین مطلبی از استنلی مک‌کریستال، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا را منتشر کرده که وی در آن قاسم سلیمانی را «استاد عروسک‌گردانی مرگبار ایران» نامیده است. مک‌کریستال در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ فرماندهی نیرو‌های آمریکا و ناتو در افغانستان را بر عهده داشته و به طوری که خودش در مقاله مورد بحث نوشته، در عراق نیز حضور داشته است.

او درباره سلیمانی می‌نویسد: «سلیمانی از یک فرمانده نظامی به یک استاد عروسک‌گردان شبح‌مانند بدل شده است.»

مک‌کریستال: «می‌توانستم سلیمانی را بکشم»

وی در توضیح این عبارت خود خاطره‌ای از حضور قاسم سلیمانی در عراق نقل می‌کند و می‌نویسد: «بیشتر وقت‌ها تصمیم گرفتن به انجام ندادن کاری، خودش سخت‌ترین کار است و البته همیشه هم کار درستی نیست. در سال ۲۰۰۷ کاروانی از خودرو‌های ایرانی را در شمال عراق دیدم. من به مدت ۴ سال فرمانده عملیات ویژه مشترک ارتش آمریکا بودم، عملیاتی که هدف از آن پاکسازی منطقه از تروریسم ویرانگر بود. من به گرفتن تصمیم‌های سخت عادت کرده بودم. حالا می‌بایست به کاروان حامل قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران حمله کنیم یا نه؟ دلایل محکمی برای حذف سلیمانی داشتیم. در آن زمان بمب‌های کنار جاده‌ای ساخت ایران به دستور او در عراق سبب مرگ سربازان آمریکایی می‌شد. اما برای پرهیز از آتش‌بازی و داستان‌های سیاسی که به بار می‌آورد، تصمیم گرفتم که کاروان را زیر نظر بگیریم و فورا به آن حمله نکنیم. وقتی کاروان به اربیل رسید، سلیمانی مانند شبحی در تاریکی گم شد.»

مک‌کریستال همچنین می‌نویسد که قاسم سلیمانی امروز همچنان «بیرون از روشنایی نورافکن‌ها» مشغول انجام عملیات است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا