انتشار 3167 مقاله و دریافت 191 نشان برتر در حوزه علوم انسانی


انتشار 3167 مقاله و دریافت 191 نشان برتر در حوزه علوم انسانی

حجت الاسلام مقیمی حاجی انتشار 3167 مقاله در نشریات علمی، برگزاری 125 نشست با اندیشمندان خارجی، تولید برنامه های تلویزیونی به زبان های خارجی و دریافت 191 نشان برتر در جشنواره ها را از دستاوردهای پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برشمرد.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: حجت‌الاسلام «ابوالقاسم مقیمی حاجی» در گفت وگویی با اشاره به طرح «گفتمان علمی انقلاب اسلامی» و برپایی نمایشگاهی در این راستا،‌ گفت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه رسمی و به عنوان دستگاه غیردولتی حسب امر مقام معظم رهبری در سال 1373 تاسیس شده و اساسنامه آن نیز به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.

رئیس پژوهشکده دانشنامه نگاری دینی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: پژوهشگاه با هدف تامین نظریه‌پردازی و نوآوری در جهت توسعه و تعمیق معرفت دینی و بسط مطالعات راهبردی و کاربردی و گره‌گشایی در قلمروی حکمت و اندیشه دینی و معارف دینی و علوم اسلامی تاسیس شده است.

مشاور حوزوی ریاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: پژوهشگاه دارای 69 عضو هیأت علمی تمام وقت؛ 5 استاد تمام، 16 دانش یار و 37 استادیار و 11 مربی و همچنین دارای 4 پژوهشکده و مشتمل بر 35 گروه فعال است.

وی تصریح کرد: همچنین، چند مرکز وابسته به پژوهشگاه در حال فعالیت هستند که شامل مرکز مطالعات فضای مجازی، مرکز پژوهش‌های جوان و مرکز رشد علوم انسانی اسلامی است؛ مجموعه فعالیت‌های پژوهشگاه که در بیش از سه دهه گذشته مشتمل بر طرح‌هایی است که به سرانجام رسیده و در دست اجرا است، 1546 طرح می شود که در این میان 973 کتاب منتشره در سطوح و عناوین مختلف در گروه‌های علمی مختلف تولید شده‌است.

انتشار 3167 مقاله در نشریات علمی

مشاور حوزوی رییس پژوهشگاه اظهارکرد: در این میان 9 نشریه اعم از علمی پژوهشی و علمی ترویجی به زبان‌های عربی انگلیسی و فارسی در حال نشر است که در کل 510 شماره از آنها منتشر شده و جمعاً شامل 3167 مقاله است.

مقیمی حاجی اظهارکرد: از سوی پژوهشگاه سه دانشنامه امام علی(ع)، فاطمی و علوم قرآن نیز منتشر شده که جمع این دانشنامه‌ها به 21 جلد میرسد.

وی گفت: برگزاری کرسی‌های نظریه پردازی از جمله فعالیت‌های اصلی پژوهشگاه است که با حضور اعضای هیأت علمی برگزار می‌شود؛ در همین رابطه 14 کرسی نظریه‌پردازی برگزار شده است.

حجت‌الاسلام مقیمی حاجی اظهارکرد: مجموعه همایش‌ها و نشست‌های علمی با حضور شخصیت‌های داخلی و بین‌المللی در پژوهشگاه بیش از 1827 همایش و نشست علمی بوده است که در سه دهه گذشته برگزار شده است.

کسب بیش از 191 جایزه و عنوان و نشان

وی تصریح کرد: مجموعه افتخارات و نشان‌هایی که کتاب‌ها و مقالات و مجلات پژوهشگاه از مراکز حوزوی و علمی دریافت کرده‌اند بیش از 191 جایزه و عنوان و نشان بوده‌است که اعضای هیأت علمی برای آثار پژوهشگاه کسب کرده‌اند.

مشاور ریاست پژوهشگاه بیان کرد: از کلان پروژه‌هایی که از سوی این پژوهشگاه انجام شده و یا در دست اجرا است می‌توان به مجموعه دانشنامه‌های امام علی(ع) و دانشنامه فاطمی و دانشنامه قرآن‌شناسی اشاره کرد که به بیش از 40 جلد خواهد رسید.

وی افزود: این مجموعه در گروه‌های مختلف بحثهای حکمت نظری و عملی و تفسیر موضوعی و تخصصی است که در 30 جلد از دید تخصصی نگاشته می‌شود و مجموعه دفاتر اخلاق الهی است که در 20 جلد طراحی شده است.

تدوین دانشنامه های تخصصی

حجت‌الاسلام مقیمی حاجی تصریح کرد: در همین راستا «منظومه فکری آیت‌الله میرزامحمد علی شاه‌آبادی» در پنج جلد منتشر شده‌است؛ «چشم‌انداز امام علی(ع)» دفاتری است که 40 جلد منتشر شده است؛ در نگاه نبوی با 23 جلد، چلچراغ حکمت شهید مطهری شامل 40 جلد، همچنین، «سنت‌های طلبگی» در 50 جلد طراحی شده‌است؛ «بازشناسی نهادهای انقلابی» در هفت جلد؛ «معرفی نقد آثار فرهنگ غرب» در 20 جلد، مجموعه ادبیات داستانی 20 جلد، تفسیر اثری جامعه در 20 جلد که نیمی از آن منتشر شده‌است؛ مجموعه «آیات‌الاحکام» در 10 جلد که دو جلد آن منتشر شده‌است و «دانشنامه نبوی» در 20 جلد که سه جلد آن در حال تدوین است.

وی ابراز کرد: در حوزه بین‌المللی فارغ از نشست‌ها، 125 نشست علمی و گفتگو با اندیشمندان خارج از کشور برگزار شده‌است؛ بانک اطلاعات از شخصیت‌های و محققان مسلمان از اقصی نقاط جهان از جمله پروژه‌های این مجموعه است که 1400 مورد از افراد را شناسایی کرده و بانک اطلاعاتی در این زمینه تجمیع شده‌است.

حجت‌الاسلام مقیمی حاجی اظهار کرد: آثار مختلفی نیز در پژوهشگاه به زبانهای دیگر ترجمه شده است که در این زمینه می توان به انتشار 32 اثر خارجی اشاره کرد؛ 10اثر دیگر نیز در این زمینه در دست نشر است و 89 اثر نیز در مراحل اجرای ترجمه است که به زبان های عربی و آلمانی و انگلیسی و فرانسه و روسی و ترکی و اردو… ترجمه شده اند.

تولید برنامه های تلوزیونی به زبان های خارجی

مشاور رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: در تهیه برنامههای تلوزیونی به زبان های خارجی نیز تا کنون 165 برنامه مرتبط با حضور اعضای هیئت علمی و پژوهشگاه تولید شده است.

وی گفت: در دیدار سال 83 که اعضای پژوهشگاه با مقام معظم رهبری داشتند، حضرت آقا بیان کردند که این پژوهشگاه یک مجموعه خوب با شخصیت‌های باارزش که سلیقه‌های خوبی در نگارش در انتخاب موضوع و نگارش دارند است؛ ایشان از این تلاش‌ها تقدیر کردند.

حجت‌الاسلام مقیمی حاجی بیان کرد: تاسیس پژوهشگاه در راستای رفع دغدغه مقام معظم رهبری رهبری برای دفاع نظری از انقلاب اسلامی بوده‌است که در جبهه فرهنگی به عنوان پایگاهی برای نظریه‌پردازی دینی در حوزه علوم اسلامی انسانی و در راستای دفاع و تعمیق گفتمان فکری انقلاب و جبهه فکری انقلاب اسلامی فعالیت می‌کند.

وی ابراز کرد: از جمله مهمترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری، فعالیت در زمینه علوم انسانی و اسلامی و الگوی اسلامی پیشرفت بود که خوشبختانه پژوهشگاه تلاش گسترده‌ای در این زمینه داشته است؛ پژوهشگاه تا کنون آثار متعددی را در این عرصه و اسلامی‌کردن علوم اسلامی و تولید کارهای فاخر در این عرصه و دفاع از علوم انسانی اسلامی تولید کرده‌است.

مسئول دبیرخانه کتاب سال حوزه اظهار کرد: مجموعه فعالان این مجموعه با مطالعه دقیق منابع به دنبال استخراج مبانی اصیل و همگام‌سازی این مسایل با نیازها و حل مسایل نوپدید هستند؛ مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر تولید نظریات بدیع در عرصه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارند که خوشبختانه اعضای هیأت علمی مجموعه نیز حضور جدی در این عرصه دارند.

وی تاکید کرد: از جمله فعالیت‌های مجموعه می‌توان به تقابل علمی دقیق و قوی با اندیشه‌های معارض و رقیب به عنوان یک بازوی فکری و پشتیبان فکری نظام اسلامی و همچنین پاسخگویی منطقی و استدلالی به شبهات و مسایل و نقد منصفانه و علمی نظریات مختلف اشاره کرد.

حجت الاسلام مقیمی حاجی یادآورشد: این مرکز علمی با تکیه بر روش‌شناسی اسلامی و مبانی اصیل اسلامی سعی کرده‌است در عرصه‌های جدید و نو که افراد کمتر وارد می‌شوند نظریات جدید و ناظر به نیازهای کشور تولید کند.

کسب مقام در جشنواره های بین المللی

وی گفت: در کنار این فعالیت‌ها، این مجموعه در زمینه تربیت صاحب نظران و کارشناسان متخصص در زمینه‌های مختلف کوشا بوده است؛ این مجموعه در زمینه‌های مختلف از جمله در دامداری و تعاونی و مباحث توسعه و حقوق زن و خانواده و مباحث حقوق معنوی و مباحث مرتبط به حقوق کودک و مباحث دفاع از اندیشه اسلامی و فعالیت‌های جدید قرآنی و مباحث فلسفی و عرفان اهل بیت(ع) و دیگر عرصه‌ها از جمله عرصه فقه سیاسی و … شخصیت‌های فاضلی را تربیت کرده است و آثار فاخری نیز از محققان این مرکز در جشنواره هایی از جمله فارابی و کتاب سال صاحب عنوان شده اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی در پایان خاطرنشان کرد: مجموعه عناوینی که اساتید و اعضای هیأت علمی این پژوهشگاه در جشنواره فارابی و کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و کتاب سال حوزه و…. کسب کرده اند شامل 191 نشان برتر است.

پایان پیام/9

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه دینی و مذهبی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ حسین رحیمی ریگی برگرد