گرگرفتگی در خانمها | درمان و علل گرگرفتگی خانمها در یائسگی چیست؟


گرگرفتگی در خانمها | درمان و علل گرگرفتگی خانمها در یائسگی چیست؟

گرگرفتگی در خانمها : چرا دچار گرگرفتگی میشویم ؟ راه های درمان و علل گرگرفتگی در زنان چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره سلامت بانوان ، راه های درمان گررگفتگی زنان در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.     برای گرگرفتگی چه بخوریم ، گرگرفتگی در خانمها     علت گرگرفتگی … نوشته گرگرفتگی در خانمها | درمان و علل گرگرفتگی خانمها در یائسگی چیست؟ اولین...

سلامت بانوان ، راه های درمان گررگفتگی زنان در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

گرگرفتگی در خانمها | درمان و علل گرگرفتگی خانمها در یائسگی چیست؟

برای گرگرفتگی چه بخوریم ، گرگرفتگی در خانمها

علت گرگرفتگی و تعریق های شبانه زنان یائسه در دوران یائسگی

یائسگی یک مرحله عادی از زندگی است. جراحی و یا شیمی درمانی باعث یائسگی در برخی افراد می شود.به گفته موسسه ملی سالمندی، یائسگی در سن ۴۵ تا ۵۵ سالگی رخ می دهد و حدود ۷ سال طول می کشد، اما می تواند تا ۱۴ سال هم ادامه یابد.طبق برخی برآوردها، وقوع یک گرگرفتگی ممکن است به طور متوسط ۲.۵ سال ادامه داشته باشد.

گرگرفتگی و تعریق شبانه، قبل و در طول یائسگی به دلیل تغییر سطوح هورمون، از جمله استروژن و پروژسترون، تاثیر می گذارد و کنترل درجه حرارت بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. تغییرات سطح هورمون ها، عمل هورمون های دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد که مسئول تنظیم دمای بدن هستند. باعث احساس داغی ناگهانی، سرخ شدن و عرق کردن بیش از حد می شود. فراوانی گرگرفتگی و عرق شبانه در مردم متفاوت است.

درمان و پیش گیری از گرگرفتگی زنان یائسه:

اگر چه برخی از زنان یاد می گیرند که به گرگرفتگی ها و عرق مربوط به یائسگی عادت کنند و می توانند با آن ها زندگی عادی داشته باشند، اما همانطور که پیش از این در بخش سلامت نمناک شرح دادیم برای زنان دیگر می توانند کاملاً آزاردهنده باشند.

پزشکان توصیه می کنند که افراد از تغییرات سبک زندگی برای مدیریت گرگرفتگی به مدت ۳ ماه قبل از امتحان دارو استفاده کنند.

زنان می توانند روش های زیر را برای کاهش یا جلوگیری از گرگرفتگی و عرق شبانه امتحان کنند:

می توانند یک سری از تغییرات سبک زندگی ساده را برای کنار آمدن با گرگرفتگی یائسگی را اتخاذ کنند.
عوامل مختلف ممکن است گرگرفتگی و عرق شبانه را در افراد مختلف افزایش دهند.

آنها می توانند یک یادداشت از محرک ها و اجتناب از آن ها داشته باشند.

بنا به گفته موسسه ملی سالمندی، عوامل مشترک، عبارتند از:

الکل
غذای تند
کافئین
سیگار

نکات دیگر سبک زندگی برای جلوگیری از گرگرفتگی زنان یائسه :

خونسرد باشید:

لباس های سبک بپوشید و یا چند لایه لباس بپوشید تا زمانی که یک گرگرفتگی داشتید، آن ها را درآورید.

پنکه کنار تخت خواب خود بگذارید:

این کار زمانی کمک خواهد کرد که زنان عرق شبانه داشته باشند.

دمای اتاق را پایین نگه دارید:

پنجره ها را باز کنید و از پنکه یا خنک کننده هوا برای پایین نگه داشتن هوای اتاق استفاده کنید.

در طول روز و قبل از خوابیدن، دوش آب سرد بگیرید:

آب سرد روی مچ های دست هایتان بریزید. رگ های خونی زیادی در مچ دست وجود دارند، بنابراین می تواند راه خوبی برای خنک کردن سریع باشد.

وزن سالم داشته باشید:

در صورتی که افراد دارای اضافه وزن یا چاقی باشند، گرگرفتگی می تواند بسیار زیادتر و شدیدتر باشد. با انجام ورزش منظم و داشتن یک سبک زندگی فعال وزن سالم خود را حفظ کنید.

داروهای جایگزین:

بسیاری از زنان از علائم یائسگی با استفاده از روش های جایگزین پزشکی رهایی می یابند، هر چند که این درمان ها ممکن است برای همگان کارساز نباشد.

آرام باشید و استرستان را کاهش دهید:

تنفس آرام و عمیق و مدیتیشن تکنیک هایی هستند که می توانند به کاهش استرس و گرگرفتگی کمک کنند.

راه های کاهش گرگرفتگی در زنان

تعریق‌های شبانه از معمول‌ترین علائم گرگرفتگی به شمار می‌رود. علت اصلی این حالت بدرستی مشخص نیست، ولی برخی محققان بر‌ این باورند که تغییرات ایجاد شده در گردش خون ممکن است با این مساله مرتبط باشد.

از سوی دیگر، گرگرفتگی‌ها زمانی رخ می‌دهند که عروق خونی نزدیک پوست برای خنک‌ شدن متورم می‌شوند و بدن فرد برای کاهش حرارت، عرق می‌کند. این حالت اغلب شب‌ها بروز می‌کند که به تعریق‌های شبانه معروف است و باعث اختلال خواب در زنان طی دوران یائسگی می‌شود.

گرگرفتگی در برخی زنان یائسه فقط تا مدت کوتاهی پس از یائسگی و در عده‌ای نیز تا پایان عمر ادامه دارد، ولی شدت علائم با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

گرگرفتگی و تعریق‌های شبانه بخشی از یائسگی محسوب می‌شود، ولی با انجام راهکارهای ساده می‌توان تا حدی از شدت آنها کاست.

بنابراین پزشکان به زنانی که در این دوران به سر می‌برند، توصیه می‌کنند از استرس، مصرف کافئین، مشروبات الکلی، دخانیات، پوشیدن لباس‌های تنگ و قرارگرفتن در معرض دماهای بالا خودداری کنند.

از سوی دیگر، قرارگیری در محیط‌های خنک و استفاده از وسایل سرمایشی، پوشیدن لباس‌های نازک‌تر با الیاف طبیعی، ورزش‌‌های روزانه مانند شنا و پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، تنفس عمیق دو بار در روز و هر بار به مدت ۱۵ دقیقه، به کاهش علائم گرگرفتگی کمک می‌کند.

موثرترین درمان دارویی که برای بهبود علائم در دوران یائسگی وجود دارد، استفاده از روش‌های جایگزین هورمون استروژن (هورمون درمانی) است که تنها باید در کوتاه‌مدت و در طول کمتر از پنج سال و طبق تجویز پزشک به کار برود.

این درمان، علائم گرگرفتگی را در بسیاری از زنان یائسه کاهش می‌دهد، ولی باعث عوارضی چون خشکی ناحیه واژن و اختلالات خلق و خو می‌شود.

همچنین داروهای ضدافسردگی به میزان کم مانند فلوکستین در کاهش علائم تاثیرگذارند.

علاوه بر این، برخی درمان‌های غیرتجویزی نیز وجود دارد که علائم را تا حد قابل‌توجهی کم می‌کند که استفاده از ویتامین ب کمپلکس، ویتامین E و ایبوپروفن از آن جمله‌اند.
در زمان بروز گرگرفتگی، دچار اضطراب نشوید و دراز بکشید، یا این که روی صندلی بنشینید و سر خود را به عقب خم کنید. با استراحت این علایم از بین می رود

در این مطلب چند راهکار درمانی ساده برای کاهش گر گرفتگی به شما ارائه می کنیم.

گرگرفتگی در خانمها | درمان و علل گرگرفتگی خانمها در یائسگی چیست؟

درمان خانگی گرگرفتگی

کاهش وزن

زنانی که اضافه وزن دارند، با موارد شدیدتر گر گرفتگی مواجه می شوند. برخی نیز دچار تکرر ادرار می شوند که علایم یائسگی را بدتر می کند. بنابراین اولین کاری که باید کرد اتخاذ برنامه غذایی سالم و کاهش وزن است. شاید تعجب کنید اما با پایین آمدن وزن، میزان تکرار گر گرفتگی نیز کاهش پیدا می کند. نتایج بررسی ها نشان می دهد، با هر ۵ کیلوگرم کاهش وزن، شدت گر گرفتگی تا ۳۳ درصد کاهش می یابد.

مصرف نکردن قرص های لاغری

اگرچه کاهش وزن، علایم گر گرفتگی را کاهش می دهد، اما این امر با مصرف قرص های لاغری میسر نمی شود. در واقع این قرص ها میزان هورمون های متعدد از جمله استروژن و پروژسترون را در بدن تغییر می دهد، در نتیجه علایم گر گرفتگی با شدت بیشتری بروز می کند.

با استرس مقابله کنید

استرس در هر سنی علت اصلی ایجاد اختلال است. استرس مزمن در میزان استروژن و پروژسترون بدن اختلال به وجود می آورد. زنانی که نزدیک به سن یائسگی هستند نباید دچار استرس شوند. با تمرین کردن تنفس های عمیق می توان بهتر با استرس مقابله کرد. این روش مانع از استرس ذهنی می شود و در نتیجه از اختلال هورمونی، پیشگیری می کند.

فیتواستروژن به برنامه غذایی افزوده شود

فیتواستروژن یعنی استروژن گیاهی. مصرف متعادل مواد غذایی غنی از فیتواستروژن می تواند میزان استروژن را به میزان مناسب برگرداند. شیرین بیان و یونجه از منابع غنی این نوع استروژن گیاهی است.

خواب شب خوبی داشته باشید

داشتن خواب خوب در شب برای فعالیت های درونی بدن لازم است. خواب مناسب یکی از بهترین درمان های طبیعی برای رفع گرگرفتگی است. سعی کنید روزی ۸ ساعت خواب شبانه داشته باشید.

غذاهای دریایی را به برنامه غذایی خود اضافه کنید

اسیدچرب امگا۳، در مقابله با گرگرفتگی موثر است. مصرف غذاهای غنی از امگا۳ می تواند در رفع علایم گر گرفتگی تأثیر زیادی داشته باشد. مصرف ماهی تن و ساردین راه مناسب تأمین امگا۳ بدن است. کافی است هفته ای دو یا سه وعده ماهی مصرف کنید.

از مصرف قهوه بپرهیزید

قهوه طبیعت گرم دارد. با مصرف آن دمای بدن بالا می رود و علایم گر گرفتگی بدتر می شود.

بدن برای رفع افزایش ناگهانی دما، دچار گر گرفتگی می شود. در صورت امکان به کلی مصرف قهوه را کنار بگذارید یا میزان مصرف آن را کم کنید.

ادویه گرمازاست

ادویه به ویژه فلفل همانند قهوه روی دمای بدن تأثیر می گذارد.

خنک بمانید

دوش آب گرم، باعث بالا رفتن دمای بدن و گر گرفتگی می شود. با قرار گرفتن زیر دوش داغ، تمام بدن زیر دمای بالا قرار می گیرد و فرد دچار گر گرفتگی شدید می شود. بنابراین بهتر است دوش آب ولرم بگیرید.

لباس از جنس نخی استفاده کنید

پارچه های نخی به طور حیرت انگیزی بدن را خنک نگه می دارد و دمای بدن را حفظ می کند. در حالی که لباس هایی از جنس الیاف مصنوعی از جمله پلاستیک، مانع تعریق می شود و دمای بدن را افزایش می دهد.

طب سنتی مفید است

طب سنتی راهی موثر در درمان گر گرفتگی است. از طریق روش های طب سنتی، هورمون به خوبی تنظیم می شود و این امر شدت و تکرر گر گرفتگی را کاهش می دهد.

از رفتن به سونا بپرهیزید

سونا گرم و پر از بخار است. بدن داغ می شود و دچار گر گرفتگی می شوید.

غذا را گرم مصرف نکنید

همه ما دوست داریم غذا گرم سرو شود، اما خوردن غذاهای ولرم در پیشگیری از گر گرفتگی بسیار موثر است. پس بگذارید غذا روی میز کمی خنک شود. سپس بخورید.

دراز بکشید

در زمان بروز گرگرفتگی، دچار اضطراب نشوید و دراز بکشید، یا این که روی صندلی بنشینید و سر خود را به عقب خم کنید. با استراحت این علایم از بین می رود.

گرگرفتگی در خانمها | درمان و علل گرگرفتگی خانمها در یائسگی چیست؟

علل گرگرفتگی زنان

گرگرفتگی در خانمها | درمان و علل گرگرفتگی خانمها در یائسگی چیست؟

منبع : تبیان / نمناک

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جوک،متن و اس ام اس بی ادبی و زناشویی شب جمعه (18+)