دستور پخت آش کلم قمری یا داش کلم آشی


‌دستور پخت آش کلم قمری یا داش کلم آشی آش کلم قمری که به گویش ترکی داش کلم آشی گفته می شود از جمله غذاهای خوشمزه و سرشار از ویتامین است که به عنوان پیش غذا و در برخی مواقع به عنوان غذای اصلی سرو می شود. کلم قمری یا داش کلم به زبان آذری […] نوشته دستور پخت آش کلم قمری یا داش کلم آشی اولین بار در مجله اینترنتی حرف تازه. پدیدار شد.

‌دستور پخت آش کلم قمری یا داش کلم آشی

آش کلم قمری که به گویش ترکی داش کلم آشی گفته می شود از جمله غذاهای خوشمزه و سرشار از ویتامین است که به عنوان پیش غذا و در برخی مواقع به عنوان غذای اصلی سرو می شود.

کلم قمری یا داش کلم به زبان آذری یکی از منابع غنی ویتامین ث، ویتامین دی و فلزاتی چون کلسیم، فسفر، پتاسیم و نیز ترکیبات سولفیدی و آلدئیدی است که خواص درمانی بسیاری دارد.کلم قمری برای از بین بردن عفونتها بسیار مفید است و برای التیام زخمها مرهمی مفید است.در از بین بردن یبوست، زخم معده، آرتروز، برونشیت، سرطان و بسیاری از امراض بسیار تاثیر گذار است.
این آش خوشمزه و بسیار لذیذ و مقوی رو به هیچ وجه از دست ندید.

دستور پخت آش کلم قمری یا داش کلم آشی

مواد لازم آش کلم قمری برای ۸ تا ۱۲ نفر :

کلم قمری ۲ عدد
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیر ۱ حبه
لپه ۱ پیمانه پلوپز
بلغور ۱ پیمانه پلوپز
برنج ۱ پیمانه پلوپز
رب ۲ تا ۴ ق س
سبزی خرد شده (جعفری و تره) ۵۰۰ گرم
آب یا آب قلم
نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، رب
کشک و نعناداغ و پیازداغ

طرز تهیه آش کلم قمری :

حبوبات را از قبل خیس کنید و چندبار آب آنرا عوض کنید.
کلم ها را پوست بگیرید و حبه قندی خرد کنید و کمی نمک روی آنها بپاشید و بعد از یک ربع بشویید و در آبکش بریزید.
پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و زنجبیل را به همراه رب یک دقیقه در پیاز تفت دهید و سپس کلم ها را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.
آب یا آب قلم اضافه کنید، لپه و بلغور و برنج را نیز به قابلمه اضافه کنید، به میزان لازم نمک ریخته و اجازه دهید همه مواد آش با هم بپزند.
کلم و حبوبات که پخته شد، سبزی آش را اضافه کنید و زمان دهید تا سبزی با درب باز بپزد. آش را در کاسه ریخته و با نعناداغ و پیازداغ و کشک یا آبغوره تزیین و سرو کنید.

پ.ن: در صورت استفاده از آب میتوانید، یک عصاره گوشت یا مرغ به آب اضافه کنید که در این صورت در ریختن نمک دقت کنید چون عصاره ها نمک دارند.
پ.ن: در حالت سنتی ۱ کاسه گوجه پوره شده به این آش اضافه میکنند که رنگ آش را قرمز میکند و طعم مطلوبی به آش میدهد، من به جای گوجه، از مقدار بیشتری رب استفاده کردم.
پ.ن: من از ترکیب بلغور جو و بلغور گندم در آش استفاده کردم.
پ.ن: در این آش از سبزی محلی کرویز یا کرووز استفاده میشود.
پ.ن: به عنوان چاشنی آش میتوانید آنرا همراه با آبغوره سرو کنید.
پ.ن: این آش معمولا تند سرو میشود و میتوانید کنار آن فلفل سبز تند نیز سرو کنید.

منبع : پیج اینستاگرام آشپزی @marjan_rezazadeh

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شعر لطف حق به صورت داستان + متن شعر