آیا شرایط برای حمله نظامی به ایران فراهم است؟


آیا شرایط برای حمله نظامی به ایران فراهم است؟

خبرگزاری آریا-جای تاسف دارد که به جای نواختن ساز صلح برخی این روزها بر طبل جنگ می کوبند حال اینکه آیا شرایط این جنگ فراهم است یا نه بحث دیگری می باشد.

آیا شرایط برای حمله نظامی به ایران فراهم است؟
خبرگزاری آریا-جای تاسف دارد که به جای نواختن ساز صلح برخی این روزها بر طبل جنگ می کوبند حال اینکه آیا شرایط این جنگ فراهم است یا نه بحث دیگری می باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از اسپوتنیک،بسیاری می دانند که معیارهایی که ملاک سیاست مداران می باشد هیچ وقت ملاک نظامی ها نمی باشد.
همه می دانند که نظامی های آمریکایی زمانی وارد یک جنگ می شوند که طرف مقابل در ضعیف ترین وضعیت خود هستند در حالی که امروزه ایرانی ها در بهترین شرایط نظامی تاریخی خود قرار دارند.
شاید سیاست مداران برای شانتاژ دادن برخی اوقات تهدید به راه اندازی جنگ بکنند اما قطعا وقتی که کار جدی می شود این نظامیان هستند که باید تصمیم بگیرند.
البته نکته ای که بسیار برای سیاستمداران حائز اهمیت است این می باشد که نتیجه جنگ چه خواهد بود و چه قدر می تواند روی آرای داخلی آنها تاثیر بگذارد.
امروزه آقای ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با مشکلات داخلی متعددی مواجه می باشد.
طبق آمار محبوبیت وی به پایین ترین حد اقل محبوبیت یک رئیس جمهوری در تاریخ ایالات متحده تنزل کرده و با درگیری های داخلی چه با نمایندگان حزب دمکرات چه با دستگاه های امنیتی و یا نظامی و یا حتی با اعضای حزب جمهوریخواه شرایطی بحرانی را در این کشور ایجاد کرده که در هیچ زمانی ایالات متحده شاهد آن نبوده.
بسیاری تحلیلگران آمریکایی باور دارند با این شرایط امکان ندارد آقای ترامپ بتواند در دور بعدی انتخابات مجددا به جایگاه ریاست جمهوری برسد.
با این شرایط خیلی امکان آن وجود دارد که وی بخواهد برای فرار به جلو دست به راه اندازی جنگی نماید تا توجه همه را به آن جلب کند و بتواند ناکامی های داخلی خود را جمع و جور کند.
ولی این جنگ به هیچ وجه نمی تواند جنگی باشد که نتیجه آن نا معلوم باشد و سربازان آمریکایی زیادی در تابوت به آمریکا برگردند.
همچنین جنگی که ممکن است مانند جنگ های ویتنام و کره زمانبر ویا طاقت فرسا باشد قطعا سرنگونی آقای ترامپ را حتمی می کند و وی به یک جنگ سهل و آسان نیاز دارد تا بتواند به هدف خود برسد.
با توجه به اقتدار نظامی و تسلیحاتی ایالات متحده بدیهی است که ارتش و نیروهای مسلح این کشور توانایی شروع جنگ نظامی با ایران را دارند اما با توجه به شرایط جغرافیایی داخلی و منطقه ای ایران و اقتدار نظامی این کشور حتی در صورت استفاده از تسلیحات هسته ای امکان پیروزی برق آسا امکان پذیر نمی باشد، چه بسا که این جنگ ممکن است به جنگی تبدیل شود که هزاران سرباز آمریکایی ایستاده وارد آن شوند و تا ابد خوابیده به آمریکا برگردند، اگر برگردند.
همچنین به احتمال زیاد این جنگ به محدوده سرزمینی ایران ختم نشود و کار به یک جنگ منطقه ای تبدیل گردد که در آن هم همه سربازان آمریکایی در منطقه هدف قرار گیرند و هم پایگاه های آمریکایی متحدین آن.
راهکار دیگری که در مقابل آمریکا وجود دارد این است که بخواهد همپیمانان خود را به یک جنگ بر علیه ایران سوق دهد.
اسرائیل دارای توانمندی نظامی است اما عمق استراتژیک ورود به چنین جنگی را ندارد.
همچنین به قول معروف اسرائیلی ها نفس یک جنگ طولانی را ندارند در حالی که ایرانی ها استاد جنگ های فرسایشی می باشند و موفقیتشان در جنگ فرسایشی است.
اسرائیل در همه جنگ های خود تلاش داشته تا جنگ را طی حد اکثر یک ماه پایان دهد چون به خوبی می داند که پس از یک ماه دیگر تاب ادامه جنگ را نخواهد داشت.
با توجه به ابعاد جغرافیایی وطول و عرض جغرافیایی اسرائیل همپیمانان ایران به راحتی خواهند توانست همه جای آن را هدف قرار دهند در حالی که با توجه به ابعاد جغرافیایی و طول و عرض جغرافیایی و عمق استراتژیک جغرافیایی ایران و بعد
می ماند کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که نهایت توانمندی خود را در جنگ یمن نشان دادند.
علیرغم اینکه یمن هم مرز عربستان سعودی است اما سعودی ها و اماراتی ها سه سال است در گل یمن گیر کرده اند در حالی که خلیج فارس یک حایل آبی میان ایران و این کشورها است وبا توجه به برخورداری ایران از موشک های دوربرد و میان برد و همچنین شرایط جغرافیایی جزیره العرب که تقریبا مسطح به حساب می آید ایرانی ها می توانند همه زیر ساخت های موجود در جزیره العرب را با خاک یکسان کنند.
روی زمین هم ایران با برخورداری از امتیاز توانمندی بالاتر نیروهای زمینی و حتی دریایی امکان آن را دارد که نه فقط زیر ساخت های این کشورها را نابود کند بلکه حتی وارد خاک آنها نیز شود.
تنها راهکار در مقابل ایالات متحده این است که دست به یک عملیات مشترک بزند که هم ایالات متحده و هم همپیمانان آن در آن دخیل باشند که می توان گفت هدف اجلاس وارسو هم این بود که آمریکایی ها بتوانند بررسی کنند چنین کاری امکان پذیر است یا نه.
طبق برخی گزارش های رسانه ای خلبانان اسرائیلی و آمریکایی بصورت محرمانه در عملیات یمن مشارکت داشته اند اما هیچوقت عربستانی ها نتوانستند چنین چیزی را بصورت علنی اعلام کنند چون بخوبی می دانند چنین اتفاقی می تواند منجر به نوعی نارضایتی درونی منجر گردد.
علیرغم اینکه مقامات کشورهای عربی همه اعتقادات خود را زیر پا گذاشتند و در ورشو سر میز شام با آقای نتانیاهو نشستند و آقای نتانیاهو به عنوان شاه شاهان عرب در ماجرای مقابله با ایران تاج گذاری کرد اما پذیرش این ماجرا توسط مردم و حتی نظامیان کشورهای عربی مساله ای بسیار متفاوت است.
قطعا در صورتی که ارتش های این کشورها بخواهند در کنار ارتش اسرائیل در مقابل ایران قرار گیرند بسیاری از سربازان عرب بنا به اعتقادات خود از مشارکت در این جنگ خودداری خواهند کرد و چه بسا که دست به کودتا بزنند.
با اینکه آمریکایی ها و اسرائیلی ها با تبلیغات رسانه ای تلاش داشتند وجهه ایران را نزد مردمان کشورهای عربی تخریب کنند اما مشاهده می کنیم که کنفرانس ورشو کافی بود تا نارضایتی مردم و روشنفکران عرب در رسانه های اجتماعی را به حد اعلا برسد.
هر چه باشد بحث همراهی با اسرائیلی ها در جنگ با مسلمانان بسیار برای سربازان عرب سخت تر از همراهی با آمریکایی ها در جنگ با عراق خواهد بود.
در همان زمان هم مشاهده کردیم که نارضایتی در کشورهای عربی مخصوصا عربستان منجر به برگشتن بسیاری از مسلمانان از همکاری با عربستان سعودی و آمریکا شد و به همین دلیل هم ارتش مصر حاضر نشد با عربستان و امارات در جنگ یمن همکاری کند.
در این شرایط ممکن است راه اندازی چنین جنگی حتی منجر به سرنگونی نظام های همراه با ایالات متحده و به قدرت رسیدن نظام هایی همراه با ایران در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس گردد.
اگر به گذشته بر گردیم می بینیم بسیاری تحلیل می کردند که پس از اشغال عراق و افغانستان چون ایران محاصره شده هدف بعدی آمریکا ایران خواهد بود اما مشاهده کردیم همپیمانان ایران در عراق و افغانستان قدرت مند تر شدند و زیر پای آمریکایی ها خالی شد و امروزه آمریکایی ها بخوبی می دانند در صورتی که بخواهند از خاک افغانستان و یا عراق بر علیه ایران عملیاتی انجام دهند پشتشان خالی خواهد بود.
علیرغم اینکه آمریکایی ها تلاش داشتند گروه هایی مانند طالبان را جهت دشمنی با ایران در افغانستان تقویت کنند اما مشاهده می کنیم که در ماه های اخیر مقامات عالی طالبان برای مذاکره به ایران آمدند و آمریکایی ها بخوبی می دانند که حتی اگر طالبان و القاعده از نظر ایدئولوژیک و فکری با ایرانی ها مشکل داشته باشند اما وقتی که ماجرا به جنگ با دشمن مشترک مانند آمریکا و اسرائیل بکشد قطعا اینها با هم همراه خواهند شد و آرزوی دیرینه بسیاری از افغان ها و عراقی ها و حتی
در این ماجرا نباید فراموش کرد که اروپایی ها از چنین جنگی بی نصیب خواهند ماند و اگر منطقه خاورمیانه شعله ور شود حد اقل اتفاقی که می تواند پیش آید حمله ملیون ها پناهنده به سمت اروپا و همچنین افزایش شدید قیمت سوخت و انرژی برای کل جهانیان خواهد بود.
با توجه به این شرایط می توانیم اعتقاد داشته باشیم که بله امکان شروع یک جنگ برای آمریکایی ها و همپیمانانشان با ایران بسیار زیاد است اما امکان نتیجه گیری وفق مرادشان وجود ندارد و اگر چنین جنگی برپا شود چه بسا ایرانی ها بتوانند امتیازات بیشتری را به است آورند، چرا که امروزه شرایط تحریم و شرایط ایجاد شده توسط آقای ترامپ موجب آن شده که فعلا از نظر سیاسی همه با یک بن بست سیاسی مواجه شوند وبدیهی است که یک جنگ بتواند ایران را از این بن بست سیاسی خارج کند چون بسیاری از کشورها که در حال حاضر تلاش دارند خارج از مناقشات ایران و آمریکا قرار داشته باشند در این شرایط تلاش خواهند کرد به ایران کمک کنند تا آمریکایی ها را زمین گیر کنند و کمرشان را بشکنند.
پس در پایان می توان گفت که برعکس شانتاژ های تبلیغاتی که فقط برای امتیاز گیری و افزایش فشار و تنش بر علیه ایران می باشد تا زمانی که ایران بتواند خود تولید کننده تسلیحات دفاعی خود و مخصوصا موشکی باشد و همچنین همپیمانان آن در کل منطقه خاورمیانه منتشر شده باشند قطعا شرایط جنگ با ایران فراهم نیست و انجام یک جنگ و یا حتی عملیات نظامی بر علیه ایران و یا حتی متحدین ایران یک کار بسیار احمقانه به حساب می آید.
وی چه می دانیم بسیاری هم باور دارند که آقای ترامپ استادکار انجام کارهای احمقانه است.

آیا قرار است جنگ شود؟
چند سال پیش هم بسیاری از نزدیک بودن یک جنگ تمام عیار با ایالات متحده صحبت می کردند و باور داشتند که آمریکایی ها ظرف چند ساعت می توانند کل سامانه دفاعی ایران را نابود کنند و بعد با خیال راحت ایران را تصرف کنند.
البته این دوستان توضیح ندادند که خوب اگر آمریکایی ها چنین اقتداری را داشتند پس چرا پای میز مذاکره نشستند و برجام را امضا کردند، همان وقت می توانستند کلک ایران را بکنند و خودشان را راحت کنند؟
همین ماجرا هم بهانه ای شد برای اینکه مردم به ضرورت گفتگو با ایالات متحده متقاعد شوند و در نهایت به برجام برسیم، برجامی که قرار بود همه مشکلات ایران را حل و فصل کند، مخصوصا مشکلات اقتصادی.
با توجه به اینکه امروزه اینترنت در دسترس است و بسیار راحت می توان به اخبار گذشته رجوع کرد می توان اخبار و گفته های مسئولین و شخصیت ها را بررسی کرد که آیا قرار بود برجام مشکلات اقتصادی ما ایرانی ها را حل کند یا نه، اصلا نیازی به جدل در این باره وجود ندارد.
البته برجام قرار بود علاوه بر حل مشکلات اقتصادی مشکلات عدیده دیگری از جمله سفر ایرانی ها به دیگر کشورها و خرید هواپیما و… را نیز حل کند.
مثلا قرار بود که اروپایی ها اجرای برجام را تضمین کنند و اقدام به سرمایه گذاری های کلان در ایران نمایند.
امروزه به ضرس قاطع می توان گفت برجام به هیچ یک از اهداف خود نرسیده و با یک بن بست تمام عیار مواجه شده و ما دوباره به نقطه اول برگشته ایم با این تفاوت که آن زمان برگه فعالیت های هسته ای ما در دستمان بود الآن دیگر آن نیز در دستمان نیست.
در آن زمان امید به گفتگو وجود داشت در حالی که امروزه با توجه به کارهایی که آقای ترامپ انجام داده با بن بستی تمام عیار مواجه شدیم که هیچ کس نمی داند چگونه می توان از آن خارج شد وامیدی به گفتگو هم وجود ندارد، طبیعتا در این شرایط گزینه جنگ نظامی اولین گزینه ای است که به ذهن همه خطور می کند.
البته باید بگوییم علیرغم اینکه در زمینه اقتصادی امید های ما نسبت به برجام طی این چند سال کاهش یافت، اگر نخواهیم بگوییم کاملا از بین رفت، اما به هر حال از یک طرف دیگر برجام امتیازاتی جانبی را نیز داشت که ایران طی این سالها توانست از آن بهره خوبی ببرد.
اول اینکه دیگر امروزه همه مردم ایران متقاعد شده اند که گفتگو با ایران فایده ای ندارد و آنهایی که راهکار خروج از مشکلات را گفتگو با آمریکا می دانستند هم به دیگران پیوسته اند تا نوعی وحدت ملی بر علیه ایالات متحده ایجاد شود.
دوم اینکه قبل از برجام شرایط متحدین ایران در منطقه بسیار سخت بود و دشمنان ایران وداعش به مرز بغداد و دمشق رسیده بودند، ایران بخوبی توانست از شرایط بوجود آمده بهره ببرد تا علاوه بر تقویت سیستم های دفاعی خود متحدین خود در منطقه را سامان دهی و تجهیز نماید.

چه زمانی به ایران حمله می کنند؟
اخیرا تهدید های زیادی مبنی بر اینکه ممکن است جنگی میان اسرائیل وایران و یا آمریکا و ایران ویا عربستان با ایران پیش بیاید و بسیاری تحلیل می کنند در چه شرایطی ممکن است این حمله پیش آید.
می توان گفت آرزو و یا هدف اصلی آمریکا و عربستان سعودی همان حمله به ایران و نابودی آن مانند عراق و سوریه و افغانستان و… می باشد اما اسرائیل حد اکثر می تواند حمله ضربتی ای بر علیه ایران انجام دهد و در لاک خود قایم شود.
شاید هم اگر دستشان برسند با ایرانی ها کاری کنند که از افغانستان تا سوریه و عراق وفلسطین تا یمن مردم به حال ایرانی ها زار زار گریه کنند.
در واقع به دلیل شرایط جغرافیایی اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند یک جنگ تمام عیار بر علیه ایران راه بیاندازد و حد اکثر می تواند از سرزمین های کشورهای همسایه برای جنگ بر علیه ایران استفاده کند که عموما به جز عربستان سعودی هیچ کدام از کشورهای دیگر حاضر نخواهند بود سرزمین خود را برای حمله به ایران در اختیار اسرائیل قرار دهند.
اما در مقابل ایران به دلیل اینکه در حال حاضر توسط نیروهای همپیمان خود بر مرزهای سرزمین های اشغالی فلسطین حضور دارد می تواند به راحتی یک جنگ تمام عیار با اسرائیل راه بیاندازد ویا به اسرائیل ضربه های مهلک وارد کند.
در مورد عربستان سعودی که می توان گفت در حد وقواره ای نیست که بتواند به تنهایی یک جنگ تمام عیار بر علیه ایران راه بیاندازد و همان جنگی که در یمن راه انداخته توان این کشور را نشان داده.
بدیهی است در صورتی که عربستان بخواهد با ایران وارد جنگ شود قطعا ایران از همه ظرفیت های خود بر علیه عربستان استفاده خواهد کرد و اینگونه نخواهد بود که عربستان دیگر بتواند روی پول نفت خود برای همراه کردن دیگران با خود استفاده کند چون کافی است یک فشنگ بر علیه ایران شلیک شود تا همه چاه های نفت عربستان به آتش کشیده شود.
در مورد ایالات متحده نیز باید گفت در شرایط فعلی رئیس جمهوری آن شرایطی را ندارد که وارد جنگی شود که می داند هزاران تابوت آمریکایی نتیجه اش خواهد بود.
این بدین معنا نیست که این کشورها توانایی حمله به ایران را ندارند اما به هر حال حساب کتاب سیاسی و نظامی مانند حساب کتاب ریاضی دو دو تا چهارتایی است و قطعا دشمنان ایران متوجه هستند که در شرایط فعلی هزینه حمله به ایران بسیار سنگین تر از آن خواهد بود تا فایده آن.
اینگونه هم نیست که اینان از حمله به ایران منصرف شده باشند، چون هدف نهایی آنها ایران است و تجربه نشان داده که اینان تلاش می کنند دشمن خود را تا جایی که می توانند ضعیف کنند و سپس حمله کنند.
برخی فکر می کنند که شاید اگر از برخی اصول خود کوتاه بیاییم مشکل حل می شود و آمریکایی ها دست از دشمنی با ایران بر می دارند، شاید بد نباشد شرایط روزهای اخیر قذافی در لیبی را به آنها یاد آوری کنیم و به یاد بیاورند که قذافی به همه خواسته های آمریکایی ها و غرب تمکین کرد اما در نهایت تمکین به خواسته های آمریکا و غرب منجر به نابودی لیبی شد.
می توان گفت دشمنان برای حمله به ایران چند بهانه نیاز دارند که وقتی محقق شود شرایط حمله به ایران فراهم خواهد بود:
1 — سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تضعیف شود: چون این سپاه هم در داخل کشور حامی نظام است و هم در خارج کشور از نفوذ فوق العاده بالایی برخوردار می باشد و تا وقتی که این تشکیلات مقتدر است امکان حمله به ایران و یا سرنگونی نظام از داخل وجود نخواهد داشت ودر واقع همه معادلات اینان به با دیوار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برخورد می کند.
2 — تولید سلاح های دفاعی ایران متوقف گردد مخصوصا موشک های بالستیک: چون دشمنان بخوبی می دانند که در صورت حمله به ایران این موشک ها می توانند منافع آنها در منطقه را نابود کنند و با هیچ تحریمی نمی توانند این اقدار را از ایران بگیرند.
3 — نفوذ ایران در منطقه محدود شود: چون اینان بخوبی می دانند بزرگترین خطر برایشان همان همپیمانان ایران هستند که در سرتاسر منطقه منتشر شده اند و در صورتی که بخواهند به ایران حمله کنند سرتاسر منطقه خاور میانه به یاری ایران خواهد شتافت.
ایران با گسترش نفوذ خود در منطقه عملا مرزهای مجازی و خطوط دفاعی خود را از مرزهای سیاسی دور کرده و در حال حاضر دشمنان مجبور می باشند از این مرزهای مجازی عبور کنند و به ایران برسند و به دلیل این که در سوریه و فلسطین و لبنان و عراق و یمن و افغانستان در گل گیر کرده اند نمی توانند به سوی ایران حرکت کنند.
4 — اعتماد مردم به نظام تضعیف گردد تا نظام از داخل فرو بپاشد و اینان بتوانند از طریق جناح های داخلی نفوذ کنند.
پس در پایان می توان گفت تنها در صورتی شرایط حمله به ایران محقق می شود که این چهار شرط یا حتی یکی از آنها محقق گردد و تا زمانی که این چهار شرط وجود دارد هیچ کس جرئت حمله به ایران را نخواهد داشت.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ژست خنده دار جنیفر لوپز در کنار فرزندانش